1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

19. kolo , 20. května 2012, FC Zbrojovka Brno C - FK Blansko

FC Zbrojovka Brno C

3:5

FK Blansko

Poločas: 2:3
Branky: O. Zmeko, Keprt z pen., Šíbl, Vintr, Souček

Neporazitelnost na jaře trvá a hráčům patří gratulace, jelikož i další zápas nebyl lehký! Zbrojovka pod taktovkou šéftrenéra mládeže Šustra předvedla kvalitní hru na umělce TCM v Ivanovicích, kdy tento povrch je nám stále cizí!

Předchozí den hrálo Brno ve Zlíně a tak bylo otázkou koho postaví proti nám v neděli. V Ivanovicích byl silný vítr a my měli při losu souzenu lepší stranu. Hned od začátku jsme byli aktivnější a z toho pramenil úvodní gól, kdy po pravé straně se prosadil Pavel Souček, který našel přesným centrem Ondřeje Zmeka a ten ukázkovou hlavičkou pod břevno rozvlnil síť. Oba jmenovití hráči měli taktéž volno, kdy sbírají ligové zkušenosti po celou sezonu 2011/2012 (Ondra v Sigmě Olomouc a Pavlík ve Zbrojovce) a jsou vždy ochotni svým blanenským spoluhráčům pomoci. Je vidět že nezapomínají a patří jim za to dík.

Ondřej ještě v první půlce dvakrát po průniku před vápno rozhýbal břevno! Při další akci se na levé straně prosadil Ivo Loula, který vybídl přesnou přihrávkou pod sebe mladšího z bratrů Zmekových Dominika, ten však trefil brankáře a z dorážky brněnskou branku přestřelil. Má prostě v posledních zápasech smůlu.

Ivo Loula nebyl ve své kůži kvůli bolestem v krku a po zápase mu vystavil lékař v nemocnici stop pro další dny. Na druhé straně bojoval Laďa Šíbl a po prokličkování do pokutového území byl zfaulován a nařízenou penaltu s klidem proměnil Radek Keprt, kterého jsme museli obětovat na post krajního beka ze zálohy.

Na 3:0 po opakovaném průniku už Láďa Šíbl prostřelil gólmana a zdálo se být rozhodnuto. To možná platilo u ostatních mužstev tohoto ročníku ale u Brna ne! Brňáci zvedli hlavu a začali svůj pověstný ťukec, kdy se projevila jejich vyzrálost. Přesnými uličkami za obranu se posílali do šancí a naše obrana začala tápat. Když Mates pomáhal v brance co mohl, musel i na brankové čáře včas zasahovat Pavlík Šamalík, který si v zápase odehraje svoje a dá i něco navíc. Zbytečné couvání obou stoperů už od půlky a řešení situací na poslední chvíli, bylo ztrestáno dvěma brankami do poločasu. V zápase se Svratkou jsme lépe četli útočnou hru soupeře.

S větrem v zádech se po poločase Zbrojovka usadila na naší půlce a začalo se hrát před naším vápnem. Po několika minutách obléhání bylo 3:3 a rýsoval se obrat. Soupeř naštěstí v zakončení moc nestřílel a snažil se propasírovat až do kuchyně. Když byl u balonu Pavel Souček byl hned faulován a společně Liborem Vintrem měli na středu těžkou práci. Krajní záložníci kazili a tak byli sporadicky využíváni oba útočníci.

Když už vypadalo že se k ničemu nedostaneme, prosadil se do vápna po pitbulovsky Libor, jak je u něho zvykem a neodstaven od míče nasadil brankáři jesle a přiklonil výhru na naši stranu! Kluci hned pookřáli i Ondra se dostával do šancí se svým bráchem v útočné fázi. Fotbalový moment nastal těsně před koncem, kdy Sojda proháčkoval odvážně do vápna a ustál ataky svých brněnských spoluhráčů. Drzým způsobem si roztáhl gólmana a cvrkl mu jesličky! Brňáky tak určitě naštval, ale takový je fotbal. Zbývající minutu se dohráli v poklidu a všechny naše nezdary se tak smazaly. Kluci jsou borci a určitě by jim letos slušelo prvenství.

Jsme druzí, kdy Svratka má náskok a za nama jsou mužstva na těsno! Ale i tak už považujeme jaro za podařené!