1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

6. kolo , 30. září 2012, FC Medlánky - FK Blansko

FC Medlánky

3:3

FK Blansko

Poločas: 2:3
Branky: D. Zmeko 2, Ševčík

Před utkáním museli trenéři řešit absence hned několika hráčů proto musel být nominován také bombér Ševa z mladších žáků.

V úvodu utkání byli domácí o něco málo lepší, ale naše obrana v pohodě jejich útočné snahy eliminovala. Od 5. minuty se hra vyrovnala a s přibývajícím časem jsme začali domácí přehrávat. Bohužel do vedení se dostali v 10. minutě domácí, když jednoduchý nakopnutý míč za obranu Holík nedokázal chytit, míče se zmocnil domácí útočník, pro kterého nebyl problém ho uklidit do prázdné brány - 1:0. Tím gólem zároveň skončila série našeho mužstva bez obdržené branky, která trvala úctyhodných 250 minut!

V 15. minutě mohlo být ještě hůř, když si za obranu naběhl zcela volný domácí útočník, který ale naštěstí netrefil bránu. Opět se potvrdilo pravidlo nedáš – dostaneš, protože hned z protiútoku si Zmeko na hranici vápna povodil domácí obránce a nechytatelnou dělovkou srovnal stav utkání na 1:1.

To naše hráč nakoplo, zlepšili pohyb, přesnost nahrávek a hlavně důraz před bránou. Výsledkem byl zasloužený obrat ve vývoji skore, když opět Zmeko dostal ideální nahrávku, obešel i brankáře a jeho střelu ještě před brankovou čarou dorazil všudybyl Ševa1:2.

Výbornou patnáctiminutovku zakončil individuálním průnikem Sedlák, jehož centr našel na hranici malého vápna Borka, jeho hlavičku sice brankář vyrazil, ale pouze před Zmeka, pro něhož nebyl problém dát na 1:3.

V této době by si na domácí jen těžko někdo vsadil. Bohužel jsme ve 30. minutě sami svoji chybou darovali domácím další branku, kdy se soupeř po našem odkopu od brány na dvě nahrávky dostal do vyložené šance, kterou domácí útočník s přehledem proměnil – 2:3. V úplném závěru nás domácí zatlačili do našeho pokutového území a hlavně jejich rohy byly velmi nebezpečné.

Bohužel tak jak jsme zakončili poločas první, zahájili jsme i poločas druhý. Soupeř byl stále více nebezpečný a my jsme se ubránili často jen se štěstím. Tlak soupeř trval do 50. minuty, pak jsme se přeci jenom dostali více do hry. Hra se odehrávala převážně ve středu hřiště, my jsme prakticky domácího brankáře neohrozili a soupeř hrozil z občasných brejků, které naše obrana již měla přečtené a v pohodě je eliminovala.

Když už se zdálo, že utkání v pohodě dohrajeme, přišel další nepochopitelný zkrat dvojice Študent – Holík, kdy prvně jmenovaný špatně vyhodnotil situaci a pustil míč až k našemu pokutovému území a zkázu dokonal opět Holík, který pozdě vyběhl, navíc mu opět vypadl míč k nohám domácího hráče, kterého musel zastavit jen za cenu faulu. Z následného pokutového kopu se domácí hráč nemýlil a srovnal stav utkání na 3:3. Naše snaha dát branku pak již byla marná.

Utkání jsme měli výborně rozehrané, bohužel jsme vlastními chybami darovali domácím všechny tři branky. Doufám, že se kluci z těchto chyb poučí, protože je čeká nyní serie s těžkými soupeři, kterou zahájí sobotní utkání se Starým Lískovcem na našem hřišti.