1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Především s výsledkem a také s nasazením mohl být konečně po domácím utkání spokojen trenér FK Blansko Ludevít Grmela. Jeho svěřenci na vlastním hřišti vyválčili poprvé v nové sezóně plný bodový zisk za výhru 2:0 nad Pelhřimovem.
„Pelhřimov byl nepříjemný soupeř, ale kluci utkání opravdu oddřeli. To vítězství nás těší, radost máme v kabině, ale především naši diváci, kteří na to čekali už tři zápasy. Pomohla nám i změna rozestavení, na kterou soupeř příliš nezareagoval a my se tak dostávali do šancí a vytvářeli si tlak,“ poznamenal k utkání blanenský trenér.

Smolařem prvního poločasu byl v blanenském dresu Ondřej Ullmann, který se již jako tradičně rval na hrotu útoku. Nepodařilo se mu však proměnit dvě šance a navíc těsně před poločasovou pauzou po souboji s Čížkem měl již podruhé v sezóně tržnou ránu na hlavě. I s obvazem však po změně stran hned z první akce skóroval. „Asi se mu trošku rozsvítilo (smích), ale samozřejmě před ním smekám. Už druhý zápas dohrál se zraněním, hodně bojoval a dřel. Jako útočník splnil svůj úkol, vstřelil branku. On se na góly hodně nadře. Kdyby svoji hru ještě zjednodušil, tak jich bude dávat víc,“ řekl na adresu svého svěřence Ludevít Grmela.

Výstavní trefou, která znamenala potvrzení vítězství, potěšil všechny příznivce Blanska záložník David Jukl. Jeho rána z 28 metrů do šibenice by jistě mohla aspirovat na umístění v některé z anket o nejhezčí gól. „David se nebojí hrát, dokáže udržet míč i v těžkých situacích, což je pro naše mužstvo plus. Poslední půlrok však pouze trénoval, takže menší zápasové zatížení je na něm ještě trošku vidět. Jeho branka byla opravdu výstavní. Kvůli těmto momentům diváci na fotbal chodí. Věřím, že jeho výkonnost půjde ještě nahoru. Proto jsme ho do Blanska brali, aby pomohl rozhodovat zápasy,“ doplnil k Juklově roli lodivod blanenské lavičky.