1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
J a k o v / B l a n s k o - V letní přestávce bojoval o místo v kádru druholigového Znojma. Nakonec zůstal 21letý gólman David Juran v divizním Blansku. A aktuálně bojuje za Jihomoravský kraj v Srbsku o amatérské EURO. Ve vstupním duelu proti Švýcarsku udržel čisté konto.
Jak jste viděl utkání proti švýcarskému týmu z brankové čáry?

Ze začátku jsme se se Švýcary spíše oťukávali a měnili si balon nákopy. Postupem času jsem si vypracovali dvě vážnější příležitosti, které jsme bohužel neproměnili. Do kabiny jsme odcházeli s pocitem, že jsme lepším týmem a musíme přidat branku. To se nám bohužel ani ve druhé půli nepodařilo. Přitom jsme měli asi další tři vážnější šance. Švýcaři nás příliš v defenzivě neprověřili a tak se musíme spokojit s bodem.

Měl jste během utkání nějaký těžký zákrok?

Během utkání jsem nemusel řešit vážnější příležitost až na jednu ve druhém poločase, kdy přišel centr od lajny a švýcarský hráč poslal míč o zem na bránu, který jsem však dokázal vyrazit na roh.

Je bod za remízu z prvního utkání ziskem nebo ztrátou?

Před zápasem bychom asi byli s bodem spokojeni, ale podle vývoje zápasu už tolik ne. Neproměňováním šancí jsme se připravili o další dva body a tak máme v příštích utkání co napravovat. Ve hře je ještě 6 bodů a je jenom na nás kolik si jich na své konto připíšeme.

Je účast na Regions´Cupu dosavadním vrcholem vaší fotbalové kariéry?

Prozatím je tato účast společně s letní přípravou ve Znojmě mým vrcholem, ale věřím, že ještě přijde vzhledem k mému mladému věku větší vrchol.

Zdroj: www.jihomoravskyfotbal.cz