1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
V y š k o v / B l a n s k o - V úvodním přípravném utkání proti Prostějovu se v základní sestavě objevil Jan Trtílek. Blanenský útočník se na začátku přípravného období potýkal se zdravotními problémy. Nyní však trénuje naplno a doufá v lepší zítřky.
Jaký byl zápas s Prostějovem z tvého pohledu?

Určitě byla na straně soupeře větší kvalita. My se snažili hrát co nejlépe, bohužel máme zatím rezervy v obranné i útočné fázi. Na nich budeme v dalším průběhu přípravy pracovat tak, aby byly naše výsledky lepší.

I když výsledek vyzněl jednoznačně pro soupeře, může být „přínosem“ z hlediska odhalení chyb a jejich odstranění...

My si zápas musíme pořádně rozebrat, podívat se na celý jeho průběh. Myslím si, že první poločas nebyl z naší strany tak špatný. Bohužel ve druhé půlce se udělalo pár chyb, které soupeř dokázal potrestat a hrál už pak uvolněně. I když výsledek pro nás vyzněl negativně, tak se od něho dá odrazit. Víme, v čem se musíme zlepšit.

V prvním poločase hodně zlobil Jan Koudelka, se kterým jsi před rokem v Blansku vytvořil nebezpečnou útočnou dvojici...

Honzu samozřejmě známe. Víme, čeho je schopný. Je to kvalitní hráč, který se hodně těžko brání. Snažili jsme se na něho připravit, ale stejně nám branku dal a další šance navíc neproměnil i díky Davidu Juranovi.

Tým má za sebou již tři týdny tvrdé přípravy. V jejím úvodu tě limitovaly zdravotní problémy. Jak to s tebou aktuálně vypadá?

Začal jsem trénovat o týden později. V současné době trénuji naplno a předchozí zdravotní problémy se na mě nijak negativně neprojevují. Potřebuji ještě zapracovat na fyzické kondici. Doufám, že vše už bude směřovat pouze k lepšímu. Zatím to tak i vypadá.

V předchozích dvou ročnících ankety Fotbalista roku okresu Blansko jsi získal první místo. Nyní jsi pomyslné žezlo předal Davidu Juranovi. Co na to říkáš?

Podle mě David vyhrál zaslouženě. Chytá na okrese nejvyšší soutěž a po celý rok podával velmi dobré výkony. Potvrdil to i proti Prostějovu, kdy nás několikrát podržel. Všichni kluci v kabině mu to první místo také přáli. Jsem rád, že to ocenění vyhrál a gratuluji mu k němu.

Děkujeme za rozhovor.