1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Zimní příprava A mužstva míří do své finální fáze. Předposledním soupeřem svěřenců trenéra Zbyňka Zbořila před startem jarní části divize D bude Dosta Bystrc. Utkání se hraje v tréninkovém centru mládeže Zbrojovky Brno v Brněnských Ivanovicích.
Tým absolvoval dvě tréninkové jednotky na umělé trávě v Boskovicích. Dnes čeká hráče v Blansku spinning. Oproti minulému týdnu je potěšitelným faktem stav marodky, která se vyprazdňuje. „Tréninky v Boskovicích se mi líbily. Mělo to šťávu. Jsem rád, že se kluci uzdravují. Bohužel z posledního utkání ve Svitavách má drobnější zranění František Schneider. Jinak půjdeme do utkání s Bystrcí kompletní,“ sděluje potěšitelnou skutečnost trenér Zbořil.

S ohledem na blížící se start jarní části sezóny byl záměr sehrát utkání proti Bystrci na přírodním trávníku. Klimatické podmínky, které v posledních dnech v Česku panují, však v tomto směru sehrály negativní roli. „Ve hře byla varianta sehrát utkání v neděli na stadionu Za Lužánkami. Počasí nám bohužel nepřeje. Je to škoda pro hráče i diváky, ale nedá se nic dělat. Věřím, že to vyjde jindy,“ prozradil blanenský kouč.

Soupeřem blanenských fotbalistů bude v sobotu Dosta Bystrc. Klub, který ještě před devíti lety hrál druhou nejvyšší soutěž. Po pádu do MSFL v letě roku 2007 usedl na lavičku brněnského klubu tehdy 34 letý Zbyněk Zbořil. „Po sestupu jsme tehdy skládali úplně nový mančaft. Byla to moje první zkušenost s třetí ligou. Nakonec jsme obsadili 7. místo. V další sezóně se nám nepodařil start a já u mužstva skončil. Věřil jsem ale, že tým je na sezónu připraven dobře, což se nakonec potvrdilo, protože skončil na 3. místě,“ vrací se do minulosti současný kouč Blanska. V třetiligové sezóně 2008/09 Blansko v domácím zápase porazilo Bystrc 3:0, na jejím hřišti pak prohrálo 2:1.

V roce 2010 Bystrc sestoupila z MSFL. V rámci sezóny 2010/11 se Blansko s Bystrcí utkalo v divizi D. V obou zápasech se tehdy z tříbodového zisku radoval hostující tým. Blansko zvítězilo 2:0, Bystrc dokonce 4:0. Poslední konfrontací obou klubů zůstávají zápasy v rámci sezóny 2013/14. Nejprve v předkole domácího poháru Bystrc vyřadila Blansko po výhře 1:0, branku vsítil Petr Šíp. V divizi pak oba zápasy skončily shodným skóre 2:2 (venku branky: 36. Doležel, 72. Košulič - 30. Trtílek, 87. Müller, doma branky: 17. Koudelka z pen., 80. Nečas - 34. Doležel, 72. Kugler). Dres Bystrce v minulosti oblékalo několik hráčů, kteří působili i v našem klubu. Jsou jimi Aleš Slanina (postup do 2. ligy), Libor Němec (zápasy v MSFL), Radim Bubeníček, Přemysl Fousek, Petr Šíp, Michal Kugler, Radim Vlček, Jan Pšikal, Jan Zich, Petr Crhák, Jan Doležel, Michal Šenk, Martin Sehnal I, Martin Sehnal II - brankář), Martin Marák, Filip Křivánek, Tomáš Sodomka či Marek Chlad. Od října 2012 do dubna 2014 pak na její lavičce působil bývalý blanenský trenér Michal Kugler.

Po sestupu z divize v roce 2014 Bystrc obsadila v loňském ročníku krajského přeboru 5. místo. Po podzimní části aktuální sezóny Bystrc figuruje na 2. místě se ziskem 30 bodů, skóre 35:15. Nejlepším střelcem mužstva je útočník Petr Musil (r. 1995), který zaznamenal 10 branek. V lednu u týmu skončil trenér Bohumil Smrček, který mužstvo vedl od začátku června 2014. Toho nahradil Libor Danihelka, který naposledy působil jako manažer a trenér v Moravské Slavii Brno. Většinu své funkcionářské a trenérské kariéry však strávil právě v Bystrci. „Vedení klubu se netají postupovými ambicemi, takže Bystrc beru jako velmi kvalitní tým, který nás výrazně prověří,“ doplnil na adresu soupeře trenér Zbořil.

Dosavadní přípravné zápasy Bystrce

FC Dosta Bystrc-Kníničky - FC Svratka Brno 3:3 (2:0), branky: Kabeláč, Smejkal, Musil

FC Zbrojovka Brno U19 - FC Dosta Bystrc-Kníničky 6:0 (2:0)

FC Dosta Bystrc-Kníničky - FC Kuřim 6:4 (3:1), branky: Chyla, Urban, Košulič, Juriš, Urbánek, Bárta

MFK Vyškov - FC Dosta Bystrc-Kníničky 2:1 (2:1), branka: Košulič

FC Dosta Bystrc-Kníničky - FC Slovan Brno 4:1 (0:1), branky: Košulič, Smejkal, Juříček, Lízal

SK Hanácká Slavia Kroměříž U19 - FC Dosta Bystrc-Kníničky 5:4 (1:2), branky: Lízal 4

FC Dosta Bystrc-Kníničky - FC Kuřim 3:0 (1:0), branky: 14. Košulič, 62. Pelc, 82. Matyska
Sestava: Herink (46. Měřínský) - Urbánek, Ponížil (46. Bárta), Smejkal (68. Musil), Imramovský - Lízal (46. Mezník), Matyska, Urban (46. Ďuriš), Makiš - Košulič (46. Pelc), Musil (46. Juříček)
Trenér: Libor Danihelka
FC Dosta Bystrc-Kníničky - FK Blansko
Sobota 5. 3. 2016, 18:00
UT TCM Brněnské Ivanovice