1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Fotbalisty FK Blansko čeká zítra první mistrovské utkání v nové sezóně na hřišti soupeře. Svěřenci trenéra Kuglera se od 16:30 představí v Komárově proti loňskému účastníkovi divize D Spartě Brno.
Sparta Brno po sestupu z divize sází na mladé hráče, kteří prošli jejím dorostem. Mnoho z nich vedl při svém působení v tomto klubu současný kouč Blanska Michal Kugler, který se pochopitelně na sobotní utkání těší. „Na Spartě Brno to mám rád. Je tam pěkné fotbalové prostředí, které zde vybudovali pan Stehlík a pan Zika. Těším se, že uvidím kluky, které jsem vedl v dorostu. Jsou to výborní fotbalisté, ať už je to Demko, Přichystal, Cenek a další, nechci na nikoho zapomenout. Klukům fandím a přeji, ať se jim daří. V sobotu to však budou soupeři a já věřím našemu týmu, že dokážeme jejich kvality eliminovat,“ říká blanenský trenér.

Jeho tým vstoupil do nového ročníku krajského přeboru domácí remízou s Boskovicemi. „Z výsledku jsem byl samozřejmě zklamaný, vytvořili jsme si dostatek šancí, bohužel proměnili jsme pouze jednu. Druhý poločas jsme pak prospali. Celkově si myslím, že bychom měli hrát ještě odvážněji a utkání mít více pod kontrolou. Našim divákům máme v dalším domácím utkání co vracet,“ je si vědom nedostatků ve hře mužstva blanenský lodivod.

Ten už bude moci počítat se službami nejlepšího loňského střelce Blanska Jana Doležela, který v minulém utkání nemohl nastoupit vinou chybějící registrace na FAČR. Hrát může i jeden z navrátilců z Rakouska Roman Mokrý. „Oba hráči mohou nastoupit do základní sestavy, takže jsem rád, že už je můžeme využít. Bohužel zatím není zaregistrovaný Tonda Kolář a hodně se situace zkomplikovala u Jirky Oulehly,“ vypočítává absence Michal Kugler.

Sparta Brno v úvodním kole otočila vývoj utkání v Rajhradě a vyhrála ho 3:1. „Uvidíme, jak se soutěž bude vyvíjet. Nejbližších šest kol hodně napoví. Na druhou stranu jsme měli na začátku jara na Vracov ztrátu 8 bodů a nakonec jsme ho dotáhli a dokonce o tři body soutěž vedli. Bohužel pak jsme díky ztrátám ve Zbýšově a s Kuřimí doma o první místo přišli. Soutěž je dlouhá a během ní je spousta tlaků na hráče i vedení, mohou přijít zranění, mění se finanční podmínky v klubech a je potřeba být na to připraven. Podle mého bude letošní ročník krajského přeboru náročnější než ten loňský,“ myslí si trenér Kugler.

Zítřejší utkání FC Sparta Brno - FK Blansko se hraje od 16:30 na stadionu v Komárově (rozhodčí utkání: Martin Janíček - Jiří Krchňák, Pavel Putna delegát: František Stejskal).

Další zápasy 2. kola KP:
so, 16:30: IE Znojmo - Ráječko, Boskovice - Kyjov, Kuřim - Podivín, Bosonohy - Bzenec, Moravský Krumlov - Ivančice
ne, 16:30: Rousínov - Rajhrad, Mutěnice - Novosedly

Sparta Brno v 1. kole:
RAFK Rajhrad - FC Sparta Brno 1:3 (1:2)
Branky: 5. A. Fiala - 23. a 54. Fuxa, 27. Hon
Sparta: Stehlík - Hon, Demko, Lerch, Florián - Shkurupii (74. Beránek), Hajn, Ianosteac, Makiš (77. Zavadil) - Fuxa (90. Přichystal), Hlavinka
Trenér: Rostislav Horáček

Poslední vzájemné utkání:
Divize D, 2010/2011, 27. kolo, sobota 28.5.2011
FC Sparta Brno - FK Blansko 2:2 (0:1)
Branky: 49. Florián, 86. Záboj - 20. Beneš, 73. Oulehla
Sparta: Horna - Záboj, Nápravník, Krejčí, Florián (C) - Schneider - Kubíček (76. Poprik), Forman, Pavlas (73. Czucz) - Hlavinka, Fuxa
Trenér: Josef Hodeček
Blansko: Švancara - Bubeníček, Kolář, Pokoj, Hájek - Doležel, K. Janíček, Farník (C) (82. Klimeš), Beneš - Karásek (37. Jelínek), Oulehla
Trenér: Michal Kugler


FC Sparta Brno
Brankáři: Michal Stehlík (1989), Martin Sehnal (1991)
Obránci: Aleš Florián (1986), Stanislav Lerch (1991), Radim Hon (1992), Lubomír Demko (1993), Michal Toman (1993), Stanislav Beránek (1993), Ondřej Zavadil (1993)
Záložníci: Martin Záboj (1990), Čeněk Cenek (1992), Lukáš Ionasteac (1992), Ondřej Makiš (1992), Vlastimil Ryšavý (1993), Andrej Shkurupii (1992), Bohumír Doubravský (1993)
Útočníci: Martin Fuxa (1989), Ondřej Přichystal (1993), Radek Hlavinka (1991)

Realizační tým:
Trenér: Rostislav Horáček, asistent: Michal Odehnal, vedoucí mužstva: Bronislav Simon, masérka: Kristýna Formanová

Změny v kádru:
Přišli: Doubravský, Sehnal, z dorostu Zavadil, Ryšavý, Beránek, Toman, návrat z hostování Shkurupii,
Odešli: Kubíček (Bystrc), Lang (Rosice), Bezděk (Líšeň), Buriánek (návrat do Rosic), Mica (Rakousko), Presl, Pavlas (Vracov)