1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
B r n o / B l a n s k o - V neděli 14. 10. jsme se zúčastnili turnaje přípravek ročníku 2004 a mladších. Ten se konal v areálu hřiště Brno-Žabovřesky a pořádal ho oddíl FC Svratka Brno. V pěkném fotbalovém prostředí bylo k vidění spousta zajímavých utkání.
Turnaje se zúčastnilo celkem 12 mužstev rozdělených do dvou skupin. Kluci z FK Blansko začali turnaj s velkým přehledem, když si výhrami nad Bystrcí 7:0 a Bosonohy v poměru 5:1 zajistili plný bodový zisk.

Poté přišlo utkání z kategorie těžších s domácím mužstvem Svratka A. Naši kluci se ale soupeře nezalekli a po dvou pěkných brankách vedli v polovině utkání 2:0. Za tohoto stavu jsme dostali možnost zahrávat pokutový kop, bohužel Ondřej Farník nezamířil přesně a netrefil branku. Kluky jsme ale nijak nezatracovali, vždyť hráli velmi dobře a jedna penalta přece nic neznamená. Bohužel v posledních minutách utkání jsme inkasovali 2 branky z přímých kopů soupeře, z nichž minimálně jeden neměl být po sporné malé domů rozehrán. Rozhodčí byl však jiného názoru a domácímu týmu tak ke konečné remíze evidentně pomohl.

Kluky jsme však po utkání povzbudili do dalších zápasů, i když s menšími výtkami, že se nám už nesmí opakovat takto velmi dobře rozehrané utkání zbytečně ztratit.

Dalším silným soupeřem byl Slovan Brno. Po velmi pěkném utkání, kdy se oba týmy přetahovaly o vítězství, jsme však opět nedokázali nadějný výsledek udržet a nějakých 10 vteřin před koncem dostali branku na 4:3! To jsem už ovšem nenechal jen tak a důrazněji jsem klukům v kabině připomněl důležitost hrát a bojovat v zápasech až do samotného konce. S tímto mi zdatně pomáhali i velezkušení trenéři Michal Šenkeřík a Jan Nečas, za jejichž podporu a pomoc jim touto cestou moc děkuji.

Kluci si vzali naše slova k srdci a v posledním utkání skupiny porazili velmi dobrou Spartu Brno 4:3. Tady hráli až do konce a nebýt dvou přímých kopů soupeře, tak bychom vyhráli jednoznačněji.

Celkové třetí místo ve skupině nás předurčilo k tomu, že jsme se utkali o celkové 5. - 6. místo s Hodonínem. Kluci neponechali nic náhodě a s přehledem zvítězili 5:0.

Jak se později ukázalo s ohledem na ostatní výsledky ve skupině, ztráty v utkáních se Svratkou a Slovanem nás stály postup do semifinále. Soupeři z druhé skupiny byli navíc hratelnější.

Klukům ale i tak patří veliké poděkování, jakým způsobem FK Blansko na tomto turnaji reprezentovali. Jeden vedle druhého makali a předvedli ostatním, že fotbal hrát umějí a jen tak se v konkurenci neztratí!

Turnaje se zúčastnili:
Jakub Nečas - David Ryzí (2 branky), Ondřej Farník (4 branky), František Dujka (4 branky), Tomáš Farník (13 branek), David Šenkeřík (3 branky), Patrik Ševčík, Denis Mokrý.

Výsledky ve skupině:
FK Blansko - FC Dosta Bystrc-Kníničky 7:0
branky: Dujka 3, T. Farník 3, Šenkeřík

FK SK Bosonohy - FK Blansko 1:5
branky: Šenkeřík 2, T. Farník 2, O. Farník

FC Svratka Brno A - FK Blansko 2:2
branky: T. Farník 2

FC Slovan Brno - FK Blansko 4:3
branky: T. Farník 2, Ryzí

FC Sparta Brno - FK Blansko 3:4
branky: T. Farník 2, O. Farník, Ryzí

Zápas o 5. - 6. místo:
FK Blansko - RSM Hodonín 5:0
branky: O. Farník 2, T. Farník 2, Dujka

Celkové pořadí turnaje:
1. FC Svratka Brno A
2. FC Slovan Brno
3. SK Řečkovice
4. FC Svratka Brno B
5. FK Blansko
6. RSM Hodonín
7. FC Sparta Brno
8. RAFK Rajhrad
9. FK SK Bosonohy
10. Tatran Brno Bohunice
11. FC Dosta Bystrc-Kníničky
12. SK Chrlice

Všem zúčastněným rodičům děkuji za pomoc při turnaji a ochotu cestovat na vlastní náklady!

Leoš Farník, trenér