1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
L e g n i c a / B l a n s k o - Ve dnech 30. 11. - 3. 12. 2012 se mladší žáci FK Blansko zúčastnili tradičního Mikulášského halového turnaje v kopané, který se koná v polském partnerském městě Legnici.
Letos proběhl již 26. ročník a stáli jsme před těžkým úkolem obhájit loňské prvenství v konkurenci 24 týmů. Kromě polských mužstev a našeho výběru se akce účastní také ukrajinský Drohobycz a německý Goerlitz.

Úvodní den byl samozřejmě vyplněn především cestováním do Legnice. Součástí programu byla návštěva tržnice, kde mohli chlapci i realizační tým vyřešit vánoční nákupy. Po příjezdu a ubytování bylo možné využít místní halu ke zbavení se únavy z cesty.

V sobotu dopoledne jsme odehráli základní skupinu a postupně jsme porazili trojici polských soupeřů - Kaczawa Bieniowice 5:0 (branky: Ševčík 2, Mlčoušek 2, Prudil), GKS Prochowiczanka Prochowice 2:0 (branky: Ševčík 2) a Mewa Kunice 9:0 (branky: Ševčík 3, Němec 2, Souček, Pačovský, Doležel, Mlčoušek). Tyto výsledky znamenaly postup z prvního místa do nedělních bojů.

Odpoledne pro nás naši hostitelé připravili bohatý doprovodný program, který zahrnoval návštěvu bazénu a také extraligového utkání v házené mužů mezi celky Miedz Legnica a AZS Czuwaj Przemysl.

V neděli, kdy v turnaji zůstalo posledních 12 týmů, již herní systém neumožňoval žádné zaváhání. Z dopoledních tříčlenných skupin postupoval dále pouze vítěz. V úvodním zápase jsme narazili na kvalitní celek UKS Javoria Jawor, který stejně jako v loňském ročníku aspiroval na medailové umístění. V tomto utkání jsme dlouho balancovali na hraně vyřazení, když jsme prohrávali po rychlé brance soupeře. Nakonec jsme díky gólu Ševčíka uhráli remízu 1:1.

Po výhře Jaworu s nejslabším účastníkem skupiny LZS Zryw Kotla 3:0 bylo jasné, že k postupu do semifinále potřebujeme zvítězit v utkání se stejným soupeřem o čtyři branky. Přesto, že jsme v zápase opět prohrávali, kluci včas přeřadili na vyšší rychlostní stupeň a protivníka rozstříleli výsledkem 8:1 (branky: Souček 2, Ševčík 2, Prudil 2, Pačovský, Rek).

V semifinále jsme narazili na celek KS Chojnowianka Chojnow, který s námi držel krok pouze v úvodu zápasu. K postupu do finále jsme dospěli po výhře 5:2 (branky: Ševčík 3, Prudil 2).

Tam nás čekal tým KS Górnik Polkowice. Ačkoliv jsme měli po celý zápas převahu, branky jsme se nedočkali a o vítězství v turnaji tak rozhodovaly pokutové kopy. Ty jsme zvládli bravurně, když se žádný z našich střelců nemýlil a po roce jsme mohli nad hlavu opět zvednout pohár pro vítěze.

Po slavnostní večeři s představiteli města Legnica nás čekala poslední noc a pondělní odjezd, kterému předcházela prohlídka fotbalového areálu Miedz Legnica a přijetí na radnici u starosty našeho partnerského města.

Turnaje se zúčastnili:
hráči: Michal Šamšula, Josef Klosowicz, Tomáš Sekanina, Richard Němec, Martin Doležel, Alexandr Rek, Radek Souček, David Prudil, Jakub Pačovský, Radim Ševčík, Michal Mlčoušek, Petr Husnaj.
trenér: David Jarůšek, vedoucí týmu: Michal Šenkeřík, asistenti: Luboš Šustr, Radek Souček.

organizační zajištění akce a představitelé klubu:
Karel Ťoupek, Bohuslav Jedinák, Břetislav Strážnický, Luboš Paděra, Pavel Ťoupek, Petr Dvořák.