1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Fotbalisté FK Blansko se budou muset na jaře s definitivní platností obejít bez jednoho ze svých klíčových hráčů. Levý záložník Michal Šenk zamířil na půlroční hostování do třetiligových Rosic.
V prosinci čtyřiadvacetiletý Michal Šenk zahájil zimní přípravu v drugoligové Opavě, velmi záhy si však na jednom z tréninků v prvním týdnu přivodil svalové zranění a tak se s vedením SFC domluvil na ukončení testů. „Bohužel jsem si na dopoledním tréninku třetí den přípravy natáhl stehenní sval. Na pět týdnů mám nařízený klid. Věřím, že to proběhne bez komplikací a budu se moci co nejdříve zapojit do přípravy,“ doufá rychlonohý záložník.

Zklamání ze zranění a ukončení testů v druholigovém celku však dlouho netrvalo, protože o pracovitého hráče projevily zájem Rosice, aktuálně 12. celek MSFL. „Kontaktoval mě ředitel klubu Petr Čejka, který mi nabídl angažmá v Rosicích v případě, že to nevyjde v Opavě. Po mém zranění jsme spolu opět mluvili a dal mi korektní nabídku. Už jsem se seznámil s trenérem panem Pechou. Je to zase krok dopředu v mé kariéře, získám cenné zkušenosti a třeba se mi poštěstí se dostat ještě někam dál,“ věří Michal Šenk.

Do Blanska se Michal Šenk dostal v létě roku 2011 z Kotvrdovic a za rok a půl se v krajském přeboru díky poctivým výkonům propracoval v klíčového muže sestavy tehdejšího trenéra Michala Kuglera a poté i Karla Jarůška. „Blansku můžu poděkovat za šanci, kterou mi dalo. Samozřejmě chci touto cestu poděkovat panu Kuglerovi, kterého si moc vážím. Stále jsme spolu v kontaktu a on toho pro mě udělal opravdu hodně. V Blansku se utvořila vynikající parta, měli jsme dobré výsledky. Věřím, že to klukům bude na jaře šlapat minimálně jako na podzim a podaří se konečně ten vytoužený postup,“ dodal závěrem Michal Šenk, který se ve včerejší anketě fotbalista okresu Blansko umístil na skvělém druhém místě. Na toto téma připravujeme s Michalem rovněž rozhovor.