1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Bázlivý výkon bez potřebného pohybu a nasazení. Tak se prezentovali fotbalisté FK Blansko v prvním poločase v M. Krumlově. I přesto z jediné útočné akce šli po brance Ladislava Hansla do vedení. Konečná remíza se dá i s ohledem na šance domácích považovat za zisk.
Trenér Blanska Jiří Hajský měl před utkáním obavy, aby hráči po velmi dobrém utkání se Spartou Brno zápas v Krumlově nepodcenili. „Bylo to hodně o tom, jak si to poskládáme v hlavě. Myslím si, že ze strany kluků došlo k určitému podcenění. Mysleli si, že Krumlov se porazí sám a ono to tak rozhodně není. Navíc na první tým tabulky si každý chce vyšlápnout. Problém v hlavách tam tedy určitě byl, a proto jsme v prvním poločase předvedli podle mě nejslabší výkon na jaře. Na druhou stranu jsme na venkovním hřišti získali bod, který beru,“ poznamenal blanenský trenér.

V poločase musela proto logicky následovat důrazná domluva. „Nechtějte vědět, co jsem v kabině říkal. Každopádně jsem si pěkně zařval, až jsem myslel, že mě bací a odveze mě sanitka. Bylo to ale potřeba. Snažil jsem se kluky vyburcovat z letargie, o ničem jiném to nebylo,“ dodal Jiří Hajský.

V podobném duchu hodnotil nedělní utkání kapitán Blanska Radim Bubeníček. „Podali jsme špatný výkon. Hráli jsme málo agresivně, všude jsme byli pozdě. Tak jak jsme hráli se Spartou Brno, teď to byl spíš pravý opak. Myslím si, že můžeme být za bod rádi,“ oddechl si blanenský kapitán.

I přes nevydařený první poločas se Blansku podařilo dostat do vedení, které ani do poločasu neudrželo. „Byla nešťastná branka. Střela byla bohužel tečovaná a Davida v brance to přeletělo. Domácí si ji však vstřelit zasloužili,“ přiznal Radim Bubeníček.

Anglický týden přinesl Blansku zisk sedmi bodů. V nastoleném tempu pokračuje krajský přebor i v tomto týdnu. „Je to určitě náročné, ale pro všechny týmy stejné. Musíme se s tím vyrovnat. Máme jeden den volno, v úterý trénink a ve středu zápas. Věřím, že se dobře připravíme a doma s Ráječkem urveme tři body,“ dodal Radim Bubeníček.