1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

23. kolo , 24. května 2014, FK Blansko B - Sokol Švábenice

FK Blansko B

6:0

Sokol Švábenice

Poločas: 4:0
Branky: Jarůšek 2, P. Beneš, Buchta, M. Skoupý, Mokrý

Na Mlýnskou přijelo předposlední mužstvo tabulky a tak se očekával tuhý boj o záchranu v soutěži. Naše mužstvo posílené i o hráče Buchtu, M. Skoupého a Brichtu, kteří dopoledne bojovali v Pelhřimově s A týmem, šlo do zápasu s jasným cílem - získat plný počet bodů.

Od začátku jsme měli míč neustále pod kontrolou a bylo otázkou času, kdy se prosadíme i střelecky. Soupeř se snažil pozorně bránit, ale domácí se dostávali za obranu z počátku po stranách díky Zavoralovi a Buchtovi a poté i zásluhou útočné dvojice. Ve 23. min. se po centru na zadní tyč dobře orientoval PETR BENEŠ, který prostřeli brankáře - 1:0.

Další branka přišla po serii rohových kopů, které záhrává tradičně Pokorný. Tentokrát na přední tyč pohotově naběhl TOMÁŠ JARŮŠEK a hlavou dal druhou branku - 2:0.

Naše mužstvo v tuto dobu zcela ovládlo hru a dobrou kombinační hrou si připravovalo dobré pozice. Třetí branku přidal ROBIN BUCHTA po pěkném průniku z levé strany do středu vápna a přízemní střele - 3:0. Ještě do poločasu zvýšil naše vedení svoji druhou brankou v utkání po zranění s chutí hrající TOMÁŠ JARŮŠEK, kdy po kolmém pasu ze středu hřiště postupoval sám na brankáře a s přehledem skóroval - 4:0.

Po změně stran se obraz hry nezměnil a domácí si mohli vyzkoušet řadu pěkných kombinací. Do hry se dostal další rekonvalescent A. Vašák a také MICHAL SKOUPÝ, který také zařídil pohotovou přízemí střelou v 78. min pátou branku - 5:0. Poslední branka padla z penalty za ruku v pokutovém území. Pokutový kop s jistotou proměnil kapitán ROMAN MOKRÝ - 6:0.

B mužstvo se tímto vítězstvím odpoutalo z posledního místa tabulky. V tuto chvíli ztrácí na první nesetupovou 11. pozici tři kola před koncem šest bodů.

Další výsledky 23. kola 1.B třídy, skupiny A:

Řečkovice - Letonice 6:0 (2:0), Podolí u Brna - Bohdalice 0:0, Svratka Brno - Doubravice nad Svitavou 5:1 (4:0), Čebín - Medlánky 0:1 (0:1), Rousínov B - Rájec-Jestřebí 0:2 (0:1), Tiškov - Lipovec 0:2 (0:1)