1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
Blansko - Svěřenci Oldřicha Machaly mají za sebou další duel, v němž se dokázali vyrovnat věhlasnějšímu soupeři, ačkoliv tentokrát se bodů nedočkali. V domácím duelu s Žižkovem přišla první branka po dvaceti minutách hry, kdy se do vlastní sítě trefil nešťastně Šašinka. Další klíčové momenty přišly na začátku druhé půle, kdy zvýšil náskok Pražanů Diviš a následně byl vyloučen stoper Buchta. Domácí v oslabení nesložili zbraně a odměnou jim bylo snížení Žáka, na vyrovnání už ale Blanenští bohužel nedosáhli. Výsledek 1:2 znamená druhou porážku v sezóně.

5. kolo , 27. září 2020, FK Blansko - FK Viktoria Žižkov

FK Blansko

1:2

0:1

FK Viktoria Žižkov

Branky a nahrávky: 74. Žák – 20. J. Šašinka (vla.), 55. Diviš. Rozhodčí: Vojkovský – Koval, Mikeska. Žluté karty: 45. Klusák, 55. Kopičár, 77. Sukup – 90. Nabijev. Červená karty: 57. Buchta

Sestavy

Halouska – Sukup, Štrbák (C), R. Buchta, Klusák – Kania (60. Vasiljev), Lahodný, Kopičár, Žák – Harba – J. Šašinka (69. Bartolomeu).

Švenger (C) – Urbanec, Březina, Pudil, Tusjak – Súkenník, D. Richter (90. Skopec), Sixta, Jaroslav Diviš – Batioja (71. Petrlák), Auer (68. Nabijev, 90. Bezdička).

Hosté se chtěli případnou výhrou vrátit zpět na druhou příčku, Blansko naopak toužilo po dalším domácím skalpu pražského celku. A v úvodu mohli právě fotbalisté z jihu Moravy udeřit. Dalekonosný pokus Kopičára Švenger nezkrotil a pouze vyrazil před sebe, ovšem dobíhající Šašinka z dorážky trefil také jen brankáře hostů. To Žižkov udeřil z první větší šance. Rohový kop prodloužil David Sixta hlavou za sebe a Jakub Šašinka míč nešťastně tečoval míč mimo dosah Halousky do sítě – 0:1.

Žižkov byl aktivnější, ale paradoxně zajímavější šance mělo domácí mužstvo. Nejprve však zahrozil Diviš, jehož prudký centr si málem Štrbák srazil do vlastní branky. Na opačné straně se zleva k centru protáhl Harba, jeho přízemní pas proletěl nebezpečně malým vápnem, ovšem ani Žák, ani Šašinka na něj nedosáhli. Pět minut před koncem půle po centru Žáka Harba pohotově vysunul před Švengera nabíhajícího Sukupa, ten byl ale na poslední chvíli čistě odstaven obráncem.

Druhá půle odstartovala šancí Diviše, ten však na zadní tyči hlavičkoval kousek vedle branky. Vzápětí se připomněli také domácí, Kopičárova rána pořádně vystrašila brankáře Švengera. V 54. minutě rozjeli hosté rychlou akci, kdy se za obranou zjevil Auer, ale Halousku neprostřelil. Míč však poté nacentroval na zadní tyč, kde se zjevil volný Jaroslav Diviš a ten z halfvoleje prudkou ranou zvýšil náskok celku z hlavního města – 0:2. Za dvě minuty bylo navíc pro Blansko ještě hůř, když Buchta stáhl unikajícího Batioju a od sudího uviděl poměrně přísnou červenou kartu.

Hosté mohli přesilovku zužitkovat po hodině hry, z dálky pálil Richter, jeho ránu však brankář Halouska vyrazil. Domácí ani s dvoubrankovou ztrátou nic nebalili a vrhli zbytky sil dopředu. Dobře pálil Harba, Švenger ovšem jeho pokus vyrazil na roh. Jeho rozehrávky se ujal Kopičár, který poslal do vápna přesný centr a Filip Žák prudkou ranou z otočky z voleje snížil na 1:2. Blansko rázem ožilo, ale žádné větší šance už nemělo. Naopak pojistku měl na noze nejprve Richter, ale slabá rána se neujala, a také Sixta, který v daleko lepší pozici pálil z jedničky jen do přemísťujícího se Halousky.

Neproměněné šance hosty nakonec mrzet nemusely, protože svůj náskok udrželi, a po výhře 2:1 se vracejí na druhé místo tabulky – navíc letos jsou zatím venku stoprocentní. Blansko prohrálo podruhé v sezóně a zůstává na pěti bodech.