1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o – Už se schylovalo k remíze 0:0, ale poslední akce rozhodla jinak. V úvodním kole MSFL nestačili fotbalisté Blanska na Vratimov, který gólem v devadesáté minutě urval všechny body. Trefil se střídající Rostislav Baďura.

1. kolo , 31. července 2021, FK Blansko - FC Vratimov

FK Blansko

0:1

0:0

FC Vratimov

Branky: 90+2. Baďura
Karty: 67. Elekana (BLA) – 36. Dziuba (VTM), 74. Kundrátek (VTM), 88. Demianenko (VTM)
Rozhodčí: Rosický – Havlín, Nápravník

Sestavy

Záleský – Feik, Fall, Blažík, Chyla – Minařík (75. Alexa) – Hladký (52. Elekana), Machálek (C), Mach, Kroutil (80. Kropáček) – Tulajdan

Střalka – Hajnoš, Igbinoba, Demianenko, Varadi – Ožvolda, Bzirský (75. Baďura) – Dziuba, Hladík (61. Klejnot), Hruška (61. Kundrátek) – Teplý (C) (85. Siedlok)

Blanenští hráči vstupovali do nového ročníku s velkým očekáváním. Po uplynulém ročníku, který strávili ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE, měli naskočit zpět do MSFL utkáním proti nováčkovi z Vratimova. Domácí začínali se stejnou sestavou jako pro předchozí duel, v němž zvládli předkolo MOL Cupu proti Velké Bíteši.

V prvních minutách měl poměrně dobrou pozici Vratimov, kterou odvracel bránící Chyla. Celkově však bylo lepší Blansko a tvořilo si řadu šancí. Mezi dvacátou a třicátou minutou se naskytly aspoň čtyři solidní příležitosti, jež si vytvořili Hladký, Mach, Kroutil či Tulajdan. Ani jeden z pokusů ovšem nešel do sítě.

Před koncem úvodní půle se tlak domácích trochu vytratil, nicméně svěřenci kouče Petra Vašíčka stále kontrolovali hru. I proto doufali, že předvedou dobrý vstup do druhého poločasu a zajistí si lepší výsledek.

Jenže ani po pauze to Blansku nepadalo. Hned po úvodním hvizdu opět zaváhal Tulajdan, přičemž se střelecky neprosadili ani další hráči. Varováním bylo, když po řadě nevyužitých příležitostí skóroval právě Vratimov v 65. minutě, ale jen z ofsajdu.

Klíčová situace přece jen přišla v samotném závěru utkání. Obrana Blanska se už v 87. minutě málem nedohodla a Vratimov mohl rozhodnout gólem na 1:0, nicméně to se stalo až o chvilku později. Devadesátá minuta přinesla Kundrátkův centr na Rostislava Baďuru, jenž se během zápasu zapojil až jako střídající hráč, a následovala rozdílová branka.

Blansko v posledních sekundách už neodpovědělo a kvůli pozdnímu gólu ztratilo remízu. Vratimov naopak vydřel na úvod MSFL cenné vítězství, přestože počet šancí mluvil ve prospěch domácích. Ti tak musí hodit výsledek za hlavu a připravit se na sobotu 7. srpna, kdy míří ke druhému kolu do Jihlavy.

Autor: Tadeáš Mima