1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
Neúspěšné utkání 7. kola MSFL mají za sebou fotbalisté Blanska, kteří se vrátili zpět na stadion v Údolní ulici. Domácí prostředí jim však nepřineslo body, když zaváhali s B-týmem Slovácka 1:3. Hosté urvali vedení už v prvním poločase a navázali na něj v další části zápasu.

7. kolo , 11. září 2021, FK Blansko - 1. FC Slovácko B

FK Blansko

1:3

1:2

1. FC Slovácko B

Branky: 8. Elekana (pen.) – 2. Kratochvíla, 38. Stojmenov, 67. Juroška
Žluté karty: 42. Chyla (BLA), 55. Mach (BLA), 63. Minařík (BLA) – 58. Aldin (SOB), 63. Stojmenov (SOB)
Rozhodčí: Silný – Slabý, Slováček

Sestavy

Nešetřil – Chyla (65. Tenora), Minařík, Kroutil, Mach (73. Todorič), Tulajdan, Alexa, Fall, Elekana, Blažík (77. Pyš), Machálek (C)

Borek – Merdovič, Stojmenov, Bartoš, Kratochvíla (52. Olšanský), Juroška (89. Pisar), Pernica, Vincour (C), Polášek (65. Machalík), Aldin (65. Kočí), Kudela

Pro Blansko šlo o druhý duel tohoto týdne. Cílem tak bylo navázat na středeční výhru nad Vrchovinou, a tak se v základní sestavě objevili oba střelci z uplynulé bitvy. Své místo dostal Guy Reteno Elekana i pravidelný hrot Jiří Tulajdan. Na lavičce pak čekal nový hráč na hostování Nikola Todorić.

Úvod byl pro svěřence kouče Vašíčka skutečně nepovedený, protože dostali brzký gól. Už ve druhé minutě zůstal po srážce ležet na trávníku Tomáš Chyla, Slovácko B tak mohlo pokračovat směrem na branku a příležitost proměnilo. David Kratochvíla se ukázkově trefil střelou z hranice pokutového území.

Domácí hráči se snažili být aktivní a vrátit se zpět do hry. To jim vyšlo pouhých šest minut potom, když si Elekana vynutil faul ve vápně a přišla penalta. K ní se postavil sám podražený střelec a otevřel skóre ranou do protipohybu gólmana. Následovaly nadějné šance hostujícího Poláška a blanenského Minaříka, které však nakonec nemířily do sítě.

Druhou trefu mohl Elekana přidat v 36. minutě. Dostihl totiž balón dříve než vyběhnutý brankář hostů a zkoušel z úhlu střílet do odkrytého prostoru. Situaci ale vyřešil skluzující bek Slovácka B, jenž míč odvrátil. Na druhé straně hřiště se ovšem střelecky dařilo – odražený roh zakončil Gorast Stojmenov a ligová rezerva vedla 2:1.

Druhá půle přinesla již pouze jedinou branku. Pavel Juroška ze zajímavé pozice sice vypálil jen vedle tyče, v 67. minutě si ale vedl mnohem lépe. Dobře si naběhl na centr ze strany, udělal si místo ve vápně a hlavičkou zvýraznil slovácký náskok na 3:1.

Blansku nepomohlo ani prostřídání během poslední dvacetiminutovky, kdy se naopak ještě nabízely šance soupeře. A jelikož stav nezměnily ani závěrečné možnosti Elekany, tři body si odvezlo Slovácko B. Po osmi odehraných zápasech jsou blanenští fotbalisté čtvrtí v tabulce, zatímco jejich protivník poskočil na devátou pozici. V příštím kole čeká Jihomoravany venkovní bitva v posledních Otrokovicích.

Autor: Tadeáš Mima