1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
Klopýtnutí lídra tabulky se nekonalo. Blanenští fotbalisté ve 27. kole MSFL nestačili na B-tým Sigmy Olomouc, který potvrdil náskok na první pozici. Hanáci se trefili dvakrát už v prvním poločase a potom si už hlídal vývoj utkání.

27. kolo , 8. května 2022, FK Blansko - SK Sigma Olomouc B

FK Blansko

0:3

0:2

SK Sigma Olomouc B

Branky: 26. Šíp, 32. Šíp, 74. Fiala
Žluté karty: 67. Blažík – 84. Fabiánek, 90+1. Sláma
Rozhodčí: Nápravník – Řezníček, Dorotík

Sestavy

Nešetřil – Feik, Smrčka, Černý, Blažík (84. Včelík) – Šíp, Todorič – Štencl (74. Fiala), Machálek (C) (84. Fojt), Lick (55. Tulajdan) – Pecuch

Stoppen – Slavíček, David (C), Bednár, Sláma – Uriča (60. Galus), Buchal (77. Fabiánek), Langer, Šíp (63. Grečmal) – Fiala (77. Seehof), Zifčák

Blansko vyrukovalo proti papírovému favoritovi s Petrem Nešetřilem v bráně. Do základní sestavy se vešel i dorostenec Vojtěch Lick, který měl za úkol oživit hru v útočné fázi. A nutno říct, že to během prvního poločasu zvládl hned několikrát. Domácí hráči působili celkem nabuzeně a nenechávali Olomouci B nic zadarmo.

Ve dvanácté minutě to byl právě Lick, kdo vystartoval dopředu po nevyvedené rozehrávce soupeře a nechybělo mnoho, aby dostihl míč před brankářem. Zhruba pět minut potom si béčko Sigmy muselo opět dávat pozor vzadu, když si dobrou možnost připravoval Pecuch, ale ve vápně si zpracovával balón příliš dlouho. Následně mohl zkusit ránu Lick, nicméně defenziva hostů byla na svém místě.

Super šance se nabízela i domácímu kapitánovi Tomáši Machálkovi, gólman Olomouce ovšem střelu ke vzdálenější tyči kontroloval a vyrazil ji na rohový kop. Když tedy domácí hráči žádnou z nadějných pozic neproměnili, přišel trest na opačné straně. Ve 24. minutě se Sigma trefovala z ofsajdu, jenže už chvilku poté padl regulérní gól.

Jak Olomouc B otevřela skóre? Blansko zahodilo svůj roh a vpřed se vydal Jáchym Šíp, který prošel kolem protivníků na středu hřiště a řítil se proti Nešetřilovi. Domácí brankář přitom nechal místo po své pravé ruce, kam se Šíp neomylně trefil, a bylo to 0:1. Navíc stačila jen chvilka, aby stejný střelec udeřil i podruhé – přihrnul se ke sraženému míči a pohotově zvýšil na 2:0 pro hosty.

Domácí publikum se v první půli dožadovalo také pokutového kopu. Machálek si šel důrazně pro přihrávku do běhu, přičemž ho ve vápně vzal brankář Tadeáš Stoppen společně s míčem ostře k zemi. Rozhodčí ale nechal hru pokračovat dále a ještě střílel z dost složitého úhlu Lick. Výsledek přesto zůstal do konce poločasu 0:2.

Také ve druhé části duelu mělo Blansko možnosti, jak se dostat na kontaktní rozdíl. Neskutečně se opřel do míče třeba Marek Štencl, jehož rána mířila pod břevno a gólman měl co dělat, aby ji vyšrábl mimo tyče. Nedlouho po něm hrozil i střídající Jiří Tulajdan po přiťuknutí od Pecucha, k palbě však potřeboval více času a trefil jen prostor, kde vyrážel Stoppen.

Kolem 70. minuty ještě přece jen vzrostl nápor Sigmy B a domácí obrana řešila řadu nebezpečných akcí. Jednu z nich si připravil Grečmal, který i našel cestu do vápna a okamžitě střílel na Nešetřila. Domácí brankář pouze vyrazil k nachystanému Janu Fialovi, jenž rychle dorážel do odkryté brány. Výsledek tak dostal konečnou podobu 3:0 pro Hanáky, kteří utkání v klidu dohráli – a dost možná mohli skórovat i počtvrté.

Rezerva Olomouce díky výhře upevnila čelo tabulky MSFL, na druhou Kroměříž drží již devítibodový náskok. Je ovšem fakt, že Sigma B dosud sehrála o jeden zápas více. Zato Blansko se nachází na dvanácté příčce, když prohrálo podruhé za sebou. Čekání na vítězství přitom trvá už osm kol. Změna může přijít za týden, konkrétně v sobotu 14. května, kdy Jihomoravané jedou do Frýdku-Místku.

Autor: Tadeáš Mima