1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
Další nezdar utrpěli fotbalisté Blanska. Ve 28. kole MSFL podlehli na hřišti Frýdku-Místku, i když se snažili o velkolepý obrat. Manko už ale Jihomoravané nedohnali a ztratili zápas 2:4.

28. kolo , 14. května 2022, FK Frýdek-Místek - FK Blansko

FK Frýdek-Místek

4:2

FK Blansko

Branky: 4. Konečný, 35. Kovařík, 41. Kovařík, 77. Barkov – 47. Tulajdan, 51. Todorič
Žluté karty: 50. Blejchař, 65. Hykel, 71. Rubý – 90. Šíp
Rozhodčí: Silný – Páral, Bebenek

Sestavy

Gergela – Barkov, Blejchar, Burgo, Hykel (84. Nieslanik), Konečný (71. Manzia), Kovařík (84. Juříček), Massaniec, Rubý, Velner (C), Zupko (64. Raab)

Nešetřil – Adamec (46. Šíp), Smrčka, Černý, Blažík (86. Včelík), Feik, Todorič, Machálek, Pecuch, Štencl (46. Alexa) – Tulajdan (78. Lick)

Očekáváný návrat do sestavy proběhl v týmu Blanska, kam se po zranění vrátil Filip Adamec. Na lavičce potom čekal na svoji šanci další navrátilec, a to Štěpán Alexa. Vstup do utkání však neměli hosté ideální a už ve čtvrté minutě otevíral skóre Dominik Konečný. Frýdek-Místek se tak rychle ujal vedení, které přitom mělo ještě narůstat.

S blížícím se koncem poločasu přibývaly góly do sítě Jihomoravanů. Ve 35. minutě zdvojnásobil náskok domácích Marián Kovařík, jenž navíc přidal do poločasu ještě jednu trefu. Do přestávky tak šli Blanenští ve velmi složité situaci při ztrátě 0:3. Ani to ale neznamenalo, že by s výsledkem už nic nedokázali udělat.

Vašíčkovi svěřenci se parádně vzepřeli a ještě udělali z duelu drama. Zrovna běžela 47. minuta, když Jiří Tulajdan dal první blanenskou branku a vrátil mančaftu naději. Ještě lépe to potom vypadalo díky gólu Nikoly Todoriče z 51. minuty a Frýdek-Místek držel pouze nejtěsnější rozdíl.

V poslední čtvrthodině se ovšem výsledek opět přiklonil silněji na stranu Frýdku. Timofej Barkov využil svojí pozice a upravil na konečných 4:2. Blansko proto ani potřetí za sebou nezískalo žádný bod, přičemž na výhru čeká již devět zápasů.

O nápravu se jihomoravští fotbalisté pokusí v neděli 22. května na domácí půdě. Právě tam je čeká souboj s Kroměříží, která nápodobně neprožívá výsledkově nejvydařenější období. Utkání startuje od 10.15 na stadionu v Údolní ulici.