1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
Blansko přivítalo na úvod soutěžního ročníku Moravskoslezské fotbalové ligy v domácím prostředí Kroměříž. V utkání proti favoritu celé soutěže podali blanenští fotbalisté solidní výkon, soupeř však trestal jejich chyby a prakticky z každé své šance udeřil. Nadějné příležitosti domácích zůstaly nevyužity a Kroměříž si tak odváží pohodlné vítězství 0:5.

1. kolo , 6. srpna 2022, FK Blansko - SK Hanácká Slavia Kroměříž

FK Blansko

0:5

0:3

SK Hanácká Slavia Kroměříž

Branky: 19. Jambor, 40. a 45. Votava, 66. Cupák, 76. Chwaszcz
Žluté karty: 82. Dano - 0
Rozhodčí: Cieslar – Marek, Bělák

Sestavy

Kalina - Chyla (81. Rajčinec), Smrčka (C), Kapur, Kamenský (57. Blažík) - Zúbek, Dano - Feik (86. Šíp), Holman (81. Černý), Crhan (57. Jaroš) - Tulajdan
Náhradníci: Nešetřil - Blažík, Psota, Jaroš, Černý, Rajčinec, Šíp
Trenér: Petr Vašíček

Dostál - Zavadil, Tiahlo, Cupák, Votava (72. Chwaszcz), Sedlák (37. Machálek), Matoušek, Jeleček, Vyhlíd (72. Mlčoch), Plecitý (67. Červenka), Jambor (72. Surynek)
Náhradníci: Lebánek - Mlčoch, Červenka, Surynek, Novotný, Chwaszcz, Machálek
Trenér: Bronislav Červenka

Trenéři udělali oproti pohárovému utkání v Bohunicích hned několik změn v sestavě. K dispozici byli již obránci Chyla s Blažíkem, naopak vinou zranění z úterního MOL Cupu scházel Chládek a pro nemoc Adamec.

Začátek utkání se odehrával ve středu pole, míč na svých kopačkách drželi hráči Hanácké Slavie, kteří se snažili najít recept na obranný blok Blanska. Do první šance zápasu se hnal hostující Sedlák, jeho pokus zastavil výborným obranným zákrokem Kapur, jehož trenéři pro tento duel posunuli z útoku do stoperské dvojice ke kapitánu Smrčkovi. Blansko se svého silného soupeře nezaleklo a mělo dobré příležitosti ke skórování. V 15. minutě zahrával přímý kop Crhan, jeho centr však Smrčka z hranice malého vápna za přispění hostujícího obránce nedokázal usměrnit do branky. Krátce nato centroval z pravé strany Chyla, na míč si v pokutovém území naskočil Holman a jeho hlavička jen těsně minula levou tyč Dostálovi branky. Uhodilo tedy na druhé straně. Plecitý našel v pokutovém území Cupáka, ten ještě posul na Jambora, který z malého vápna propálil Kalinu.

O 10 minut později se po chybě v rozehrávce zmocnil míče Votava, s jeho pokusem ke vzdálenější tyči si Kalina poradil. O chvíli později centroval na zadní tyč kroměřížský Cupák, Plecitý ovšem v nadějné pozici nedokázal trefit míč do prostoru branky. Připomněli se tak znovu domácí. Ve 31. minutě vyslal do pokutového území povedený centr Holman, který si nikdo z blanenských nenašel a míč tak proletěl až do zámezí. V další šanci se ocitl samotný Holman. Dlouhý aut Chyly hlavou prodloužil Tulajdan, míč se dostal ke kopačkám mladého středopolaře, jenž z dobré pozice zamířil slabě doprostřed branky. Ve 36. minutě vystřídal zraněného Sedláka exblanenský kapitán Tomáš Machálek, který se krátce po svém příchodu na hřiště zapsal do statistik. Po chybném vystoupení Kamenského se z pravé strany řítil do pokutového území a přihrávkou před odrytou brankou nabídl skórování Votavovi, pro kterého už nebylo složité dopravit míč do sítě. V nastaveném čase prvního poločasu vysunul Jambor přihrávkou mezi stopery Votavu, který střelou k bližší tyči podruhé překonal Kalinu.

Do druhého poločasu vstoupili blanenští aktivně. Hned po přestávce hledal Holman ve vápně Feika, ten však ke smůle domácích na míč nedosáhl. V 55. minutě hledal Kapur dlouhým nákopem Tulajdana. Domácí útočník si skvěle zakryl obránce, brankář Dostál ovšem dobře vyběhl a velkou šanci zneškodnil. V 66. minutě si na Machálkovu přihrávku do pokutového území naběhl Cupák a střelou do pravé šibenice nedal Kalinovi šanci. O 5 minut později měli další velkou příležitost ke skórování blanenští. Přetažený roh Tulajdana našel Chylu, jeho hlavičku na zadní tyč Dostál s námahou vyrazil do jednoho z obránců a míč poskakoval po brankové čáře. Následně střílel Kapur vysoko nad.

Kroměříž tedy opět trestala neproměněnou šanci Blanska, kdy se pátou brankou svého týmu prosadil Surynek. Blansko neskládalo zbraně a snažilo se utkání zkorigovat. 5 minut před koncem přiklepl Jaroš míč Feikovi, jeho povedenou střelu tečoval hostující obránce těsně nad břevno. V poslední minutě zápasu zahrával rohový kop Tulajdan, Blažík však hlavou pouze orazítkoval pravou tyč Dostálovi branky. Blanenským dnes štěstí v koncovce nepřálo, kdežto zkušený soupeř prakticky všechny své šance využil a přes sympatický herní projev domácího týmu skončilo utkání jednoznačně 0:5 z pohledu Blanska.

Další utkání sehrají blanenští fotbalisté již v pátek 12.8., kdy se od 18 hodin představí na hřišti Velkého Meziříčí.