1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
Blanenští fotbalisté zavítali v rámci vloženého středečního kola do Rosic. V úvodu utkání mohli jít po faulu Buchty z pokutovému kopu do vedení, Kapur ovšem neproměnil. V prvním poločase se hrál výborný fotbal s šancemi na obou stranách, do kabin se však odcházelo bez branek. Blansko nedokázalo navázat na svůj kvalitní výkon z prvního poločasu a Rosice v rozmezí 10 minut třemi brankami rozhodly utkání a po třech letech proti Blansku zvítězily.

17. kolo , 31. srpna 2022, FC Slovan Rosice - FK Blansko

FC Slovan Rosice

3:0

0:0

FK Blansko

Branky: 58. Praks, 64. Kulík, 68. Drbal (pen.)
Žluté karty: 14. Buchta, 31. Sedláček, 43. Novák, 77. Praks - 30. Blažík, 38. Dano, 56. Thon
Rozhodčí: Kolář - Denev, Nápravník
Delegát: Zdeněk Hulcký

Sestavy

Zádrapa - Černý (C) (84. Král), Drbal, Buchta, Praks - Novák - Koláčný, Selinger (57. Dobrovodský), Kulík (74. Krejčí), Sedláček (74. Kršák) - Přerovský (57. Fila)
Náhradníci: Drobek - Kršák, Fila, Dobrovodský, Král, Krejčí
Trenér: Petr Čuhel

Kalina - Chyla (85. Rajčinec), Blažík (85. Psota), Smrčka (C), Kamenský (65. Černý) - Feik, Dano - Thon, Holman (65. Abdellaoui), Tulajdan (72. Crhan) - Kapur
Náhradníci: Nešetřil - Psota, Abdellaoui, Černý, Rajčinec, Crhan, Chloupek
Trenér: Petr Vašíček

Trenéři udělali před utkáním hned několik změn. Pro zápas s Rosicemi zvolili rozestavení se čtyřmi obránci, ze sestavy tedy vypadl stoper Černý a místo něj dostal šanci v základní sestavě Kamenský. Zranění nepustilo do hry Jaroše. V blanenském dresu se představily dvě nové posily z Vyškova. Danilual Gumnok Thon dostal příležitost od začátku na pravém kraji zálohy, Bakr Sadiq Abdellaoui byl připraven na lavičce náhradníků.

V úvodu utkání se v zajímavé příležitosti ocitli blanenští. Feik prostrkával míč do pokutového území na Holmana, on ani dobíhající Thon se ale díky pozorné obraně do zakončení neprobojovali. Klíčový okamžik utkání nastal hned ve 14. minutě zápasu. Stoper Buchta hrál hlavou malou domů brankáři, míči ovšem nedal potřebnou razanci, proto stáhl dotírajícího Thona k zemi a rozhodčí ukázal na značku pokutového kopu. K penaltě se postavil Miloš Kapur, jeho střelu k levé tyči přečetl brankář Zádrapa a výborným zákrokem vyrazil míč na roh. O 5 minut později si na druhé straně s nepříjemnou tečovanou střelou z vápna poradil Kalina a ihned skvěle vyslal do úniku Thona, který v dobré příležitosti neuspěl.

K vidění byl pohledný fotbal z obou stran. V další příležitosti se ocitl Sedláček, Kalina jeho střelu k bližší tyči zneškodnil. V 26. minutě se po rohu Holmana dostal k hlavičce Smrčka, míč však směřoval pouze do rukavic Zádrapy. Krátce nato předvedl Kalina skvělý zákrok proti střele Sellingera. V 38. minutě zahrával přímý kop z nebezpečné pozice exblanenský Přerovský, střelu ovšem zblokovala zeď blanenských hráčů. 5 minut před přestávkou střílel z 20 metrů blanenský Dano, jehož pokus mohl ještě tečovat Tulajdan. Míč, bohužel, netrefil a střela šla mimo prostor branky. Krátce před odchodem do kabin dostal dobrý pas za obranu Kapur, který se neodvážel jít do souboje se Zádrapou a ten tak odklidil míč do bezpečí. Blansko mělo během prvního poločasu i další zajímavé náznaky šancí, scházelo však větší štěstí či lepší řešení ve finální fázi.

Ve druhém poločase, bohužel, pokračoval trend posledních utkání a blanenské hráče po dobrém výkonu srazily vlastní individuální chyby. V 58. minutě Kamenský ztratil míč kousek od vlastní branky a následnou přihrávku napříč pokutovým územím si našel Tomáš Praks, který propálil Kalinu. O chvíli později mohl po rohovém kopu Tulajdana vyrovnat Holman, branku však v nadějné pozici přestřelil a záhy přišel trest. Nejprve ještě Dobrovodského v jasné šanci vychytal Kalina, zanedlouho poté se podruhé měnilo skóre. Kulík si na hranici pokutového území obhodil Smrčku a skákavou střelou k pravé tyči překonal Kalinu.

3 minuty po druhé brance Dano fauloval ve vápně Sedláčka a tak i domácí měli výhodu pokutového kopu. Míč si postavil Pavel Drbal, který zkušeně poslal Kalinu na druhou stranu a zvýšil vedení svého mužstva. Rosice během 10 minut vstřelily Blansku 3 góly a bylo po zápase. Blanenští se pak marně snažili o snížení skóre, Rosice si ovšem vítězství pohlídaly. 3 minuty před koncem mohl ještě po centru Prakse navýšit vedení domácích Dobrovodský, Kalina ovšem hlavičku k pravé tyči fantastickým zákrokem vyrazil a zachránil svůj tým před debaklem.

Na výborný první poločas tedy blanenští opět nedokázali navázat a podlehli Rosicím 3:0. Výsledek ne úplně odpovídá dění na hřišti, fotbal se ale hraje na góly. Svůj náročný program zakončí fotbalisté Blanska v sobotu 3. září na domácím stadionu proti Hlučínu. Utkání startuje v 16:00.