1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
Tři porážky v řadě, třikrát bez vstřelené branky. Blanenští fotbalisté zažívají nepříjemnou sérii. V utkání proti Hlučínu byli po celý první poločas lepším mužstvem, Hlučín však z rohového kopu a ojedinělé šance vstřelil dvě branky a do kabin odcházeli blanenští s krutým výsledkem 0:2. Ve druhém poločase se Blansko snažilo nepříznivý stav zvrátit, hosté si však vedení zkušeně pohlídali a k tomu přidali i třetí branku. Blansko tedy utrpělo porážku 0:3, kterou si vzhledem k obrazu hry nezasloužilo.

5. kolo , 3. září 2022, FK Blansko - FC Hlučín

FK Blansko

0:3

0:2

FC Hlučín

Branky: 15. Plesník, 35. Tomšů, 67. Moučka
Žluté karty: 44. Dano, 86. Kamenský - 28. Wala
Rozhodčí: Tomanec - Drozdy, Mayer
Delegát: Karel Vidlák

Sestavy

Kalina - Chyla, Blažík, Smrčka (C), Kamenský - Feik, Dano (63. Alassane) - Thon, Holman (88. Chloupek), Abdellaoui (69. Crhan) - Kapur (63. Tulajdan)
Náhradníci: Nešetřil - Alassane, Tulajdan, Černý, Crhan, Šíp, Chloupek
Trenér: Petr Vašíček

Lapeš - Wala (46. Moučka), Hasala, Lehnert, Holzer (61. Buchvaldek), Šindler, Tomšů, Plesník (C), Smékal, Mládek (73. Ptáček), Zajíček (86. Kocur)
Náhradníci: Nemček - Kocur, Ptáček, Putyera, Moučka, Buchvaldek
Trenér: Filip Smékal

Trenéři zvolili pro duel s Hlučínem takřka identickou sestavu jako ve středečním utkání s Rosicemi, jedinou změnou bylo nasazení Abdellaouie namísto Tulajdana. Na lavičce náhradníků byl již připraven Alassane.

Blanenští vstoupili do utkání aktivně. Hned v 8. minutě prošel Abdellaoui přes protihráče a z hranice vápna nebezpečně vypálil, brankář Lapeš jeho pokus vyrazil na roh. V 15. minutě zahrávali hráči Hlučína rohový kop a hned ze své první šance udeřili. Na centr Smékala si naskočil volný Radim Plesník a hlavou uklidil míč do sítě. Domácí fotbalisté pokračovali ve své aktivitě a vynutili si řadu standardních situací. Z jedné z nich našel Holman ve 28. minutě Thona, který však nedokázal usměrnit míč hlavou do branky. O 7 minut později přišel trest. Blanenským chyběl ve vlastním pokutovém území větší důraz, zblokovaná střela se odrazila k nohám Dominika Tomšů, který se štěstím přehodil Kalinu a z ojedinělé akce zvýšil vedení hostů.

5 minut po druhé brance měli blanenští obrovskou příležitost ke snížení. Dano posunul míč do pokutového území na osamoceného Thona, toho ovšem ve vyložené šanci vychytal Lapeš a výrazně tak podržel svoje mužstvo. V nastaveném čase prvního poločasu se k odraženému míči dostal Feik, jenž tvrdě vypálil k bližší tyči. Brankář Hlučína se ale překonat nenechal. Dosavadní stav byl pro Blansko velmi krutý, neboť po celý první poločas diktovalo tempo hry.

Druhý poločas odstartovaly hned tři zajímavé situace. Nejprve se k odraženému míči po rohovém kopu dostal střelec první branky Plesník, branku však vysoko přestřelil. O minutu později po rohovém kopu na druhé straně zazvonila pravá tyč hlučínské branky. Zanedlouho poté kryl Kalina nebezpečnou střelu Zajíčka. V následujících minutách hledali blanenští recept na obranu Hlučína, která hrála výborně organizovaně a se všemi blanenskými náznaky si poradila.

Udeřili tedy opět hosté z Hlučína. Z pravé strany poslal dobrý centr do malého vápna Zajíček, kde se prodral do zakončení Moučka a hlavou nedal Kalinovi šanci. O chvíli později si Kalina poradil se střelou z hranice pokutového území. Domácí hráči se dále snažili s výsledkem něco udělat, vázla jim však kombinace a hosté si pohlídali své vedení. Po zbytek utkání již nebyly k vidění žádné další gólové příležitosti, výjimkou byla minutu před koncem pouze šance Thona, který po standardní situaci nedokázal prostřelit gólmana. Blanenští tedy opět vyhořeli na neproměňování šancí a vlastních chybách a podlehli Hlučínu nezaslouženě 0:3.

V dalším utkání zajíždí blanenští do Nového Města na Moravě, kde se střetnou v zápase o 6 bodů s tamním SFK Vrchovina. Utkání startuje v sobotu 10. září od 16 hodin.