1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
Blanenští fotbalisté uzavřeli domácí dvojboj, když se po Slovácku utkali také s B-týmem Baníku Ostrava. Ostravané se dostali už po 6 minutách do vedení po nešťastném vlastním gólu Tomáše Chyly, domácí však odpověděli góly Kapura a Thona, leč Baník v závěru vyrovnal na 2:2. Druhý poločas se nesl v podobně bojovném duchu plném tvrdých soubojů a šancí na obou stranách. Blansko srovnalo v 78. minutě na 3:3 brankou Kapura, když se na začátku druhého poločasu nejprve prosadil ostravský Sotorník. Domácí mohli v samém závěru strhnout vedení na svoji stranu, bohužel se střela Thona neujala. Blansko tak získalo jeden bod do tabulky MSFL.

12. kolo , 22. října 2022, FK Blansko - FC Baník Ostrava B

FK Blansko

3:3

2:2

FC Baník Ostrava B

Branky: 8. Kapur, 33. Thon, 79. Kapur – 6. Chyla (vla.), 42. Jaroň, 47. Sotorník
Rozhodčí: Poláček – Gasnárek, Slabý
Delegát: Josef Bábíček

Sestavy

Kalina – Blažík, Chyla, Feik, Holman, Kapur, Thon Danilual Gumnok, Jaroš (72. Rajčinec), Kamenský, Černý, Smrčka (C)
Náhradníci: Nešetřil – Tulajdan, Rajčinec, Crhan, Alassane Traore, Psota
Trenér: Jiří Vorlický

Murin – Zálešák, Chukwudi Stanley Charles (76. Jiříček), Drozd, Holaň, Jaroň (86. Kedroň), Fulnek (C), Gyang Lucky Emmanuel (46. Barkov), Sotorník, Remiáš, Temel
Náhradníci: Matěj – Jiříček, Stoklásek, Kedroň, Barkov
Trenér: Milan Chalupa

Domácí nastoupili opět v základní sestavě se svými tahouny posledních zápasů - Milošem Kapurem a Filipem Holmanem. Od začátku byl také připravený Tomáš Feik nebo Miroslav Kamenský. Trenéru Vorlickému chyběl pouze záložník Dano, který dostal v minulém kole červenou kartu a v dnešním zápase tedy nebyl ani mezi náhradníky na lavičce.

Blanenští začali aktivně a dostali se do první šance, kdy se ve 3. minutě dostal k centru Kapur a jeho hlavičku vytěsnil hostující gólman Murin na roh. Hosté poprvé zahrozili v 6. minutě a hned z toho byla branka. Ostravský Zálešák posunul elegantně míč patičkou na Jaroně, který z pravé strany centroval nadýchaný balón. Situace vypadala nevinně, ovšem Tomáš Chyla si míč nešťastně srazil do vlastní brány. Brankář Kalina byl bez šance a nemohl nijak zareagovat - 0:1. O 2 minuty později však bylo srovnáno. K míči se dostal ve středu pole Filip Smrčka, který využil ztráty ostravanů ve středu pole. Míč zavezl až k vápnu, kde našel Miloše Kapura. Ten si míč zpracoval, oklamal obránce a umístěnou střelou k pravé tyči nedal Murinovi šanci - 1:1.

Ve 12. minutě hasil další slibný útok chacharů Kalina až na brankové čáře. Blansko v této části hry ztrácelo snadno míče a odevzdávalo velké množství balonů hostům. V 16. minutě nadýchal Kapur centr do vápna, kde zůstal na zadní tyči zapomenutý Černý, jeho střela však mířila hodně nad branku. 26. minuta přinesla další velkou šanci Kapura, který se uvolnil a už měl napřaženo, bohužel ho zastavil offsidový praporek. V 31. minutě to byl naopak Baník, který zahrozil. Rohový kop odvracel Kalina do zámezí a hosté roh opakovali. Následně se po dalším rohu dostak míči hostující Holaň, jeho technický pokus do dolního rohu branky však Kalinu nevystrašil.

O další 2 minuty později se však opět měnilo skóre. Thon Danilual Gumnok svedl sprinterský souboj s hostujícím Fulnekem o zdánlivě rutinní balón, který uvedl do pohybu brankář Kalina svým odkopem. Fulnek však v kritické situaci podklouzl a Thon se tak řítil více než 20 metrů sám na brankáře Murina. Blanenský mladík se šance zhostil výborně, když Murina překonal technickou střelou do levé části branky - 2:1. Baník se nechtěl s tímto stavem smířit, a tak přišla odpověď. Ve 42. minutě drželi ostravané Blansko ve vápně, kam cílili jeden centr za druhým. Poslední z nich však dopadl přesně na kopačku Jaroně, který se z metru do opuštěné klece nemýlil - 2:2.

Do druhého poločasu chtělo Blansko nastoupit aktivně, bohužel hned po první minutě opět inkasovalo. Míč za Kalinu dopravil Sotorník a vrátil hostům vedení - 2:3. Domácí chtěli rychle odpovědět, ale zastavoval je častý offside nebo nepřesnosti. Také Baník hrozil po brejcích. V 60. minutě se řítilo 5 hráčů Baníku na 3 blanenské, ovšem Chukwudi situaci vyhodnotil mizerně a akci zastavil. Z protiútoku na druhé straně pálil tvrdou ranou Thon, Murin byl však pozorný. V 71. minutě zahrávalo Blansko zajímavou standardní situaci, ke které se postavil Filip Holman po faulu na svoji osobu, míč však napálil těsně nad branku Murina. Domácí dále tlačili a hnali se k vyrovnání. V 78. minutě zpracoval centr na levé straně vápna Thon, obehrál hostujícího gólmana a vystřelil, tvrdou přízemní střelu vytáhl Murin těžkým zákrokem na roh.

O minutu později však Blansko přeci jen udeřilo. Od Thona v dalším přečíslení dostal míč až ke Kapurovi, který byl v lepší palebné pozici. První střela byla zblokovaná, opakovaný pokus však už za Murinem skončil a bylo srovnáno - 3:3. Nutno podotknout, že technická střela Kapura byla výstavním kouskem, který nadchnul přítomné diváky.

Poslední minuty zápasu se nesly v duchu těžkého boje a oba týmy chtěly rozhodnout. Více nebezpečnějších situací mělo Blansko, kdy například Thon mohl definitivně Baník zlomit. Bohužel se mu do rány na poslední chvíli vložil hostující Remiáš, který byl zároveň zasažen kopačkou do hlavy. Po drobném ošetření se pokračovalo ve hře. Žádná další akce však gólem neskončila a Blansko tak remizovalo s Baníkem Ostrava 3:3.

Další utkání sehraje Blansko na venkovní půdě, kdy se 29. října utká s domácím Frýdlantem nad Ostravicí.

Autor - Adam Přikryl