1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
Blanenští fotbalisté v rámci 20. kola zajížděli do Otrokovic, kde se střetli s týmem Kvítkovic. Pro Kvítkovice se jednalo o první letošní soutěžní utkání, neboť oba jejich jarní zápasy byly odloženy. V prvním poločase to byl na hřišti spíše boj a příliš mnoho zajímavých situací k vidění nebylo. Největší šanci ke skórování měl blanenský kapitán Smrčka, který trefil tyč. Do druhého poločasu vstoupilo Blansko aktivně a vypracovalo si dvě slibné příležitosti, ale do vedení šli v 55. minutě domácí. Blanenští následně vrhli veškeré síly do útoku a snažili se zvrátit nepříznivý stav. V poslední desetiminutovce byli za svou práci odměněni a třemi brankami otočili utkání ve svůj prospěch.

20. kolo , 19. března 2023, SK Kvítkovice - FK Blansko

SK Kvítkovice

1:3

0:0

FK Blansko

Branky: 55. Pernatskyi - 82. Kapur, 88. Dziuba (vlastní), 90+3. Šedivý
Žluté karty: 11. Gerža, 83. Dziuba - 14. Pecuch, 38. Holman, 54. Černý
Rozhodčí: Svoboda - Tomanec, Šimoník
Delegát: Vladimír Boček

Sestavy

Kalina - Dziuba, Gerža (90. Jakubowicz), Chovan, Kiška, Krakovčík, Němec, Pernatskyi (C), Rapavý, Russmann, Waclawik (90. Ilic)
Náhradníci: Jílovec - Buchta, Ilic, Vychodil, Cupal, Jakubowicz
Trenér: Petr Zapalač

Nešetřil - Chyla, Černý (69. Šedivý), Feik, Porč - Holman (77. Jaroš), Spáčil - Rajčinec (46. Williams), Smrčka (C), Pecuch (46. Kapur) - Tulajdan (69. Dani Lual)
Náhradníci: Kubica - Šíp, Kapur, Dani Lual, Jaroš, Williams, Šedivý
Trenér: Jiří Vorlický

Trenér Vorlický udělal oproti minulému utkání s Velkým Meziříčím dvě změny v sestavě. Do základní sestavy se po zranění vrátil Tomáš Chyla a šanci od úvodních minut dostal také Martin Pecuch.

První pokus zápasu si připsal v 5. minutě domácí Waclawik, střela mu však nesedla a míč šel vysoko nad. Ve 12. minutě mělo Blansko skvělou příležitost k otevření skóre. Po zblokované střele Tulajdana a kontaktu s obráncem upadl ve vápně Rajčinec, píšťalka rozhodčího ale zůstala němá. V pokračující akci Holman přiklepl míč Smrčkovi a ten tvrdou střelou z hranice vápna orazítkoval tyč. Ve 25. minutě se dral do zakončení Rapavý, obrana Blanska jej ovšem včas odzbrojila.

V prvním poločase to byl na hřišti spíše boj. Zápas byl plný tvrdých, někdy až zbytečných, osobních soubojů a šancí bylo poskromnu. Více vzruchu přinesl až úplný závěr prvního dějství. Ve 44. minutě Tulajdan napadal rozehrávku Kaliny, blanenský útočník jeho odkop zblokoval a Kalina s velkou dávkou štěstí uhrál odražený míč před dotírajícím Smrčkou. V poslední minutě první půle napřáhl ke střele za vápnem Holman, míč se však do prostoru branky nevešel. Do kabin se tedy šlo za bezbrankového stavu.

Do druhého poločasu nenastoupili Rajčinec s Pecuchem, které nahradili Kapur a Williams. Hned ve 46. minutě si Williams poradil ve vápně s obráncem a nebezpečně vystřelil, Kalina ovšem podržel svůj tým. Krátce nato neuspěl v nadějné pozici ani Holman. Skóre se tedy měnilo na druhé straně. V 55. minutě poslal skvělý centr do vápna Kiška a volný Pernatskyi nedal hlavou Nešetřilovi šanci – 1:0.

V 68. minutě Chyla usměrňoval přetažený roh Holmana, Kalina ale situaci vyřešil. O 3 minuty později hledal Chovan v pokutovém území volného Němce, ten však naštěstí pro blanenské hráče na míč nedosáhl. Blansko ještě více posílilo ofenzívu a hnalo se za vyrovnáním. V 82. minutě byli blanenští za svoji snahu odměněni. Dani Lual se prosmýkl po levé straně a našel v pokutovém území Kapura, který při zakončení zachoval chladnou hlavu a střelou ke vzdálenější tyči vyrovnal – 1:1.

V 87. minutě se po rohovém kopu dostal k odraženému míči uvnitř vápna Pernatskyi a jeho střela jen těsně minula pravou tyč. O minutu později Blansko dokonalo svůj obrat. Dani Lual vybojoval ztracený míč, sklepl jej Šedivému, jenž mohl ve vyložené pozici sám zakončit. Blanenský záložník ovšem ještě hledal lépe postaveného spoluhráče a následnou přihrávku si nešťastně srazil do vlastní sítě Denis Dziuba1:2. Domácí se snažili o vyrovnání a hráli vabank. V 90. minutě Jaroš vysunul Dani Luala, který svůj únik zakončil pouze do boční sítě. Ve třetí nastavené minutě bylo nadobro rozhodnuto. Kapur poslal do úniku Dani Luala, ten posunul míč na Šedivého a jeho povedená křížná střela skončila za zády Kaliny – 1:3.

Blanenští fotbalisté tedy dokázali proti houževnatému soupeři otočit nepříznivý stav a připisují si velmi cenné 3 body do tabulky. V příštím kole přivítají svěřenci kouče Vorlického na domácím hřišti B-tým prvoligového Zlína. Zápas se odehraje na stadionu v Údolní ulici a jeho začátek je naplánován na 15:00.


Autor: Zdeněk Veselý