1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
Ve 27. kole MSFL přijel do Blanska celek Uherského Brodu. Hosté, kteří se krčí na předposledním místě tabulky a bojují o každý bod, dlouho drželi nadějný stav. V 7. minutě otevřel skóre nepokrytý Jiří Tulajdan, hosté ale ve 2. poločase dokázali vyrovnat, když se po standardce prosadil hlavou Lorenc. Smrtící úsek od 61. do 75. minuty ale přinesl Blansku 3 branky, o které se podělili kapitán Smrčka, Feik a Kapur, pojistku poté přidal v nastaveném čase Černý. Blanenští tak uzmuli důležité 3 body a spravili si náladu po dvou nepovedených utkáních. Zato hosté dále bojují o přežití v MSFL a svoji sérii proher natáhli už na 6 utkání v řadě.

27. kolo , 6. května 2023, FK Blansko - ČSK Uherský Brod

FK Blansko

5:1

ČSK Uherský Brod

Branky: 7. Tulajdan, 61. Smrčka, 71. Feik, 75. Kapur, 90. Černý - 59. Lorenc
Žluté karty: 0 - Michalec Mário, Venený
Rozhodčí: Mayer Petr - Gasnárek, Marek
Delegát: Karel Piňos

Sestavy

Nešetřil - Chyla, Černý, Feik, Porč - Holman (80. Šíp) - Rajčinec (80. Abdellaoui), Smrčka (C) (62. Šedivý), Jaroš (72. Dani Lual), Tulajdan (72. Williams) - Kapur
Náhradníci: Kubica - Dani Lual, Abdellaoui, Williams, Šedivý, Šíp
Trenér: Jiří Vorlický

Somberg - Valenta, Lorenc, Švrček (86. Kadlček), Mančík (58. Strachoň), Venený, Michalec Mário, Straňák (58. Chrudina), Michalec Jan (86. Kelíšek), Leskovjan, Nevařil (C) (46. Obdržálek)
Náhradníci: Nemrava - Kadlček, Chrudina, Obdržálek, Strachoň, Kelíšek
Trenér: Lukáš Pazdera

Blanenští začali utkání aktivně a hned v 7. minutě mohli oslavovat. Rajčinec dobře zatáhl míč k vápnu, kde si ho narazil s Kapurem a následně si všiml po své levici zcela osamoceného Jiřího Tulajdana, který míč uklidil nikým nehlídán levačkou k tyči svatyně Somberga - 1:0. V další šanci se v 11. minutě ocitl Kapur, když mu slibnou pozici nachystal Holman, který elegantně prošel od půli hřiště až k vápnu, neboť mu hosté nechali až přiliš prostoru. Kapur ale pravačkou nezakončil dostatečně přesně a Somberg stačil padnout na zem a míč pokrýt. Ve 14. minutě to zkoušel Tulajdan a i když si dlouze rovnal míč a vystřelil, mířidla nesrovnal a střela šla vysoko nad bránu.

Hosté z Brodu se připomněli v 15. minutě, když Jiří Švrček z pravé strany adresoval dlouhý pas za obrannou linii Blanska. Černý a Feik včas nedostoupili Valentu, který jemně hlavou posunul na Michalce, který se ocitnul tváří v tvář Nešetřilovi. Ten ale zavčas zareagoval a míč vytěsnil mimo ohrožení brány. Ve 26. minutě to zkoušel Holman po zemi, Somberg byl ale připraven. Napodobil ho kapitán Smrčka ve 34. minutě, nutno však podotknout, že střela měla daleko lepší gólové parametry, bohužel ani ona neskončila v bráně, ale proletěla těsně vedle pravé tyče brány Brodu. O 2 minuty později Blansko zahrávalo rohový kop, po kterém mířil do růžku hlavou Kapur, jeho oblouček ale přeplachtil bránu.

Největší šanci na vyrovnání v prvním poločase měli uherskobrodští ve 39. minutě. Domácí se hnali do přečíslení, se kterým ale naložili špatně a Brod se tak dostal do okamžitého protiútoku jednoduchým centrovaným balónem. Jan Michalec byl rychlejší než Černý, skvěle ale opět zasáhl Nešetřil a udržel Blansko ve hře.

Druhý poločas začal opět v režii blanenských. První šanci nachystali v 54. minutě Kapur se Smrčkou pro Karla Jaroše, jeho technický pokus do dolních pater brány ale skončil mimo bránu. Jaroš to zkusil ale o 2 minuty znovu a tentokrát to byl pokus daleko nebezpečnější. K jeho smůle však jeho zakončení mířilo do tyče, a tak přišel trest. V 59. minutě zahrával Mário Michalec standardku. Míč odvrátili domácí pouze ke Švrčkovi, který z voleje centroval opět do ohně, kde zůstal nepokrytý Matěj Lorenc a hlavičkou srovnal stav na 1:1. S tímto nemohl Nešetřil vůbec nic dělat.

Blansko si ale už o 2 minuty později vzalo vedení zpět. Ve vápně po sérii střel dobře zabojoval Rajčinec, který zablokoval odkop obránce Brodu, míč se dostal k Ondřeji Porčovi, který vyprodukoval střílený míč na teč. Do rány vložil nohu kapitán Filip Smrčka a na tuto změnu směru míče Somberg nedosáhl - 2:1. Hosté se snažili s výsledkem něco udělat, ale do vážnějších situací se nedostávali. V 70. minutě zakončoval Kapur zleva, ale Somberg byl pozorný na zemi. V 71. minutě to bylo už o 2 góly, když Blansko dobře zvládlo zareagovat přečíslením na roh Brodu a akci po trase Šedivý - Tulajdan - Kapur - Tomáš Feik zakončoval blanenský obránce pěknou placírkou na zadní tyč - 3:1. Čtvrtý gól Blanska přišel o 4 minuty později, to když Williams načechral centr na hlavu Miloši Kapurovi, který vyskočil nejvýš a pohodlně uklidil míč do brány - 4:1.

Hosté bojovali a snažili se zvrátit nepříznivý stav. Obdržálek využil zaváhání Rajčince, který pouštěl míč naslepo za sebe a snažil se připravit výhodnější palebnou pozici. Tu našel, ale střela prosvištěla vedle klece. Pečeť na celé utkání dodal Tomáš Černý v nastaveném čase. Akce začala dobrým přerušením rozvíjejícího se útoku Brodu. Míč se dostal na levou stranu k Williamsovi, který odcentroval na zadní tyč, kde byl nachystaný Dani Lual. Ten ale viděl lépe postaveného zmiňovaného Tomáše Černého, který hlavičkoval do prázdné brány - 5:1.

Výsledek možná hovoří jasně, ale toto vítězství se nerodilo úplně lehce. Hosté dlouho drželi hratelný výsledek a povedlo se jim vyrovnat. Necelá patnáctiminutovka v rozmezí 61. až 75. minuty je ale připravila o naději bodového zisku. Domácí fotbalisté tak po 2 prohrách zabrali a vybojovali 3 body po vítězství 5:1.

Další utkání odehraje Blansko už v úterý, kdy je čeká odložené utkání v Hranicích. Start je naplánován na 18. hodinu.

Autor - Adam Přikryl