1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
Blanenské hráče čekalo v neděli 14. května utkání se Slováckem B. Důležité situace se začaly dít až ve druhé části 1. poločasu a Blansko bylo nebezpečnějším týmem. Nejprve v jasné šanci selhal Williams, ale o chvíli později se ve 44. minutě prosadil Miloš Kapur a blanenští šli do vedení. Do druhého poločasu nenastoupil kvůli zranění hlavy Petr Nešetřil a jeho místo zaujal David Kubica. Nový muž v blanenské brance krátce po svém nástupu zklikvidoval šanci Koryčana a podržel tak svoje mužstvo. V 61. minutě zachránilo Blansko po rohovém kopu břevno. Více šancí si soupeř nevypracoval a blanenští hráči si po kvalitním výkonu připsali 3 body do tabulky.

28. kolo , 14. května 2023, 1. FC Slovácko B - FK Blansko

1. FC Slovácko B

0:1

0:1

FK Blansko

Branky: 44. Kapur
Žluté karty: 0 - 60. Tulajdan
Rozhodčí: Dedek - Proske, Šafrán
Delegát: Rudolf Volf

Sestavy

Borek - Stropsa, Kratochvíla, Aldin, Onuoha, Bartoš, Břečka (72. Šlechta), Velecký, Mitrevski (46. Koryčan), Kudela, Merdovič (C) (54. Kozel)
Náhradníci: Andres - Šlechta, Kozel, Koryčan, Levin
Trenér: Pavel Němčický

Nešetřil (46. Kubica) - Chyla, Smrčka (C) (71. Černý), Porč - Holman - Rajčinec, Jaroš (64. Feik), Kapur (59. Spáčil), Šedivý (59. Tulajdan - Williams, Dani Lual
Náhradníci: Kubica - Feik, Tulajdan, Černý, Spáčil, Šíp
Trenér: Jiří Vorlický

Oproti minulému utkání v Hranicích provedl trenérský štáb pouze jedinou změnu sestavě, kdy Tulajdana nahradil Kapur.

Po úvodním oťukávání se první střelou v zápase prezentovali domácí hráči. V 9. minutě se po chybě Nešetřila v rozehrávce dostal ke střele záložník Slovácka, ale blanenský brankář svojí předchozí chybu napravil a míč lapil. Na druhé straně Jaroš předložil míč Kapurovi, jehož pokus z 20 metrů směřoval pouze doprostřed branky. Ve 22. minutě se z podobné pozice nevedlo lépe ani Dani Lualovi.

Zajímavé příležitosti přišly až ve druhé části 1. poločasu. Ve 32. minutě napřáhl k povedené střele Šedivý a Borek projektil směřující k levé tyči vyrazil na roh. Z následného nakrátko rozehraného rohového kopu se povedenou individuální akcí prezentoval Holman, když prošel ve vápně přes tři bránící hráče. Zpětnou přihrávku pod sebe na Kapura však domácí obrana odklidila do bezpečí. O 2 minuty později se po centru zleva dostal k nebezpečné hlavičce domácí Velecký, míč skončil těsně mimo. Petr Nešetřil plachtící za jeho pokusem se hlavou nepříjemně praštil do tyče a byl poté dlouho ošetřován.

Ve 42. minutě mohlo jít Blansko do vedení. Po dlouhém autu Chyly se do vápna prosmýkl Dani Lual a předložil míč do vyložené pozice Williamsovi. Mladý útočník ovšem v tutovce selhal a zakončil pouze do boční sítě. O 2 minuty později se už blanenští hráči mohli radovat. Kapur si ve vápně narazil míč s Williamsem, navedl si míč ke střele a ranou ke vzdálenější tyči nedal Borkovi šanci – 0:1.

Ještě veseleji mohlo být ve čtvrté nastavené minutě prvního poločasu. Williams vyslal do šance Dani Luala, který ale svůj únik zakončil těsně vedle levé tyče. Do kabin si šli tedy blanenští s jednobrankovým náskokem.

Do druhého poločasu vinou předešlé srážky hlavy s tyčí nenastoupil otřesený Nešetřil a místo v brance zaujal David Kubica. V 54. minutě se Šedivý ujal exekuce přímého kopu, branku ovšem netrefil. O 2 minuty později se na blanenskou branku řítil z boku Koryčan a Kubica výborným zákrokem podržel svůj tým. V 61. minutě po rohovém kopu domácích zachránilo hosty z Blanska břevno.

V 75. minutě Holman nádherným křížným pasem oslovil Williamse, Borek si ale s jeho volejem bez problému poradil. Ve zbývajících minutách už Blansko žádné drama nepřipustilo a po zodpovědném výkonu si zaslouženě zapsalo 3 body do tabulky.

Další utkání sehrají blanenští fotbalisté opět na hřišti soupeře, a to v neděli 21. května proti Baníku Ostrava B. Utkání startuje na Bazalech od 10:15.


Autor: Zdeněk Veselý ml.