1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Znojmo

Blansko

1:1

Uničov

Blansko

01.05.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Znojmo

Blansko

1

1

vs

Uničov

Blansko

01.05.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
Ve 32. kole MSFL narazilo Blansko na jihomoravany ze Znojma. Viděli jsme bojovnou první půli, která ale branku nenabídla. Nejblíže ke gólu měl Rajčinec nebo Kapur, na druhé straně mohl otevřít skóre Ledecký. Ve druhém poločase padly celkem 4 branky a utkání skončilo remízou 2:2. Domácí se tak s Údolní loučí remízově, hosté z minima dnes vytěžili maximum po 2 slepených brankách. Blansko mělo sice více ze hry, ale zvítězit nedokázalo. Pozitivem je rozlučka Jiřího Vorlického, který odehrál necelou půlhodinku a několikrát zahrozil. Skončila tak jeho dlouholetá kariéra, která trvala s přestávkami 30 let.

32. kolo , 10. června 2023, FK Blansko - 1.SC Znojmo FK

FK Blansko

2:2

0:0

1.SC Znojmo FK

Branky: 46. Kapur, 78. Jaroš – 63. Kilibarda, 83. Ivanovič
Žluté karty: - 28. Ledecký, 31. Ivanovič
Rozhodčí: Denev - Nápravník, Svoboda
Delegát: Jaroslav Káňa

Sestavy

Nešetřil – Chyla (64. Jaroš), Feik (C), Porč (64. Vorlický), Černý (64. Tulajdan) – Holman, Spáčil, Rajčinec, Němec (46. Smrčka) – Williams, Kapur
Náhradníci: Kubica – Jaroš, Tulajdan, Smrčka, Šíp, Kamenský, Vorlický
Trenér: Jiří Vorlický

Hamza – Trajkovič, Ivanovič (C), Pálfi, Ryška, Kilibarda (90.+1 Navrátil), Ledecký, Kartišovs (46. Baaloul), Gomez, De Vasconcelos, Lukčo (82. Putu)
Náhradníci: Ryšavý – Baaloul, Ouattara, Bakaj, Putu, Navrátil
Trenér: Pavel Macháč

Zápas se Znojmem se nesl ve slavnostním duchu. Před utkáním byl totiž oceněn trenér Jiří Vorlický, který si dnešní zápas vybral jako ten poslední, který odehraje ve své dlouholeté kariéře, která trvala 30 let. Oficiálně kariéru nikdy neukončil, stalo se až v dnešním utkání, ve věku 47 let. Vorlický dostal od klubu zarámovaný a podepsaný dres a gratulovali mu například starosta Blanska Jiří Crha, předseda FK Blansko Ing. Zdeněk Veselý, Roman Šindelka nebo oba synové kouče - Lukáš, který hraje v italské Serii A v dresu Atalanty Bergamo, a Jiří, kteří aktuálně působí v Bořitově.

Utkání začalo opatrně a první minuty toho příliš nenabídly. V 8. minutě přišla první akce domácích, kdy Holman vybojoval míč na půli a potáhl míč k vápnu, kde ho předal Rajčincovi. Ten ještě centroval na Kapura, na míč ale nedosáhl. Hosté se poprvé připomněli o 2 minuty později, to když Pálfi dostal více prostoru na pravé straně a nebezpečně vypálil na bližší tyč. Nešetřil byl ale připraven a vyrazil míč na roh. Ve 24. minutě to byli opět hosté a opět Pálfi, který poslal skvělý centr do vápna Blanska, o milimetry na něj ale nedosáhl Ledecký, který tak mohl otevřít skóre. Ve 35. minutě si znojemský gólman Hamza poradil se střelou Holmana, ve 37. minutě ten samý hráč předvedl individální akci, kdy přetlačil znojemského obránce, zakončil ovšem pouze do boční sítě. Ve 42. minutě hostující Kartišovs dostal dobrý míč za obranu, na poslední chvíli ale skvěle zasáhl Černý, takže soupeř vůbec nezakončil. První půle již více akcí nenabídla a do kabin tak šly oba týmy za stavu 0:0.

Do druhého poločasu oba týmy vystřídali po jednom hráči a tento impulz skvěle vyšel Blansku. Přihrávku Rajčince totiž zužitkoval snajpr Miloš Kapur, který tak otevřel skóre a zaznamenal již 19. přesný zásah a v posledním utkání na půdě Vítkovic bude útočit na jubilejní 20. branku sezóny - 1:0. Blansko bylo i nadále aktivnější a vypracovalo si více situací. V 54. minutě dostal Holman skvělý pas od Kapura, ale domácí záložník s míčem příliš dlouho otálel a nezakončil. Znojmo zablokovalo míč na roh, ze kterého následně ale Blansko nic nevytěžilo. Nevyužité šance ale domácí mrzely, neboť přišel trest. V 63. minutě hosté sehráli pohlednou kombinaci, jejíž výsledkem byl pas za obranu Blanska, který zpracoval Marko Kilibarda a následně i přesně zakončil přes Nešetřila - 1:1.

O minutu později přišel moment, na který čekala celá Údolní. Jiří Vorlický vystřídal Tomáše Chylu a tímto momentem tak začala jeho derniéra v profesionálních soutěžích. V 66. minutě se domácí radovali, respektive Jiří Tulajdan, kterému předložil výborný míč Williams, pomezní Nápravník ale zamával ofsajd. Blansko nadále tlačilo a mělo více ze hry, hosté se spíše bránili. V 74. minutě přišla skvělá akce, kdy Vorlický dostal dobrý pas od Williamse, měl kolem sebe spousty prostoru, ale míč nezakončil do prostoru brány. Střela mířila těsně vedle levé tyče Hamzovi brány, o minutu později poté napálil míč Kapur v dobré pozici z otočky nad břevno znojemské brány.

Obrana hostí ale přeci jen povolila. V 78. minutě totiž předvedli domácí perfektní práci a po centru Holmana a jemném posunutí Kapurem, se míč dostal ke Karlu Jarošovi, který to z první poslal k pravé tyči znojemské brány a poslal Blansko opět do vedení - 2:1. Všichni v ochozech věřili, že domácí již utkání zvládnou, ale bohužel. Za 5 minut bylo vyrovnáno, když se prosadil hostující kapitán Slobovan Ivanovič - 2:2.

V 88. minutě našel Vorlický v dobré příležitosti Jaroše, jeho placírka tentokrát bránu netrefila. Vorlický to pak v nastavení zkoušel z přímého kopu, jeho centrovaný míč se ale neujal. Tímto momentem utkání skončilo a Blansko si tak podělilo body se Znojmem po remíze 2:2. Poslední utkání na domácí půdě tak blanenským fotbalistům vítězství nepřineslo a rozloučilo se s domácím publikem bodem.

Poslední utkání MSFL sehrají domácí borci 16. června, kdy se střetnou s Vítkovicemi. Hrát se bude na hřišti v Markvartovicích.


Autor - Adam Přikryl