1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Znojmo

Blansko

1:1

Uničov

Blansko

01.05.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Znojmo

Blansko

1

1

vs

Uničov

Blansko

01.05.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
V posledním kole MSFL zajížděli blanenští fotbalisté do Markvartovic, kde je čekalo utkání s posledními Vítkovicemi. Hosté z Blanska šli hned v úvodu zápasu zásluhou Tulajdana do vedení a stejný hráč se prosadil také ve 33. minutě. Vítkovicím se však ještě před přestávkou povedlo vyrovnat. Raab nejprve potrestal chybu Blanska v rozehrávce a zanedlouho poté srovnal z pokutového kopu. Krátce po změně stran vrátil Blansku vedení Jaroš a skóre se už nezměnilo. Blanenští po dobrém výkonu zvítězili 3:2 a úspěšně tak završili soutěžní ročník 2022/23.

33. kolo , 16. června 2023, MFK Vítkovice - FK Blansko

MFK Vítkovice

2:3

2:2

FK Blansko

Branky: 37. a 41. (pen.) Raab - 7. a 33. Tulajdan, 48. Jaroš
Žluté karty: 39. Richtár, 45. Burgo, 49. Boafo - 60. Holman
Rozhodčí: Ehrenberger - Vejtasa, Dudek
Delegát: Alois Čechák

Sestavy

Košický - Burgo, Bystřičan, Vadnov, Boafo, Tamajka (77. Tkáč), Zogata, Vrbka (85. Widura), Richtár (C) (77. Matejov), Chylek, Raab
Náhradníci: Škodoň - Tkáč, Widura, Matejov
Trenér: Martin Motyčka

Kubica - Chyla, Černý, Feik, Porč - Holman, Smrčka (C) (77. Šíp) - Rajčinec, Jaroš (87. Farník T.), Němec (46. Spáčil) - Tulajdan (82. Farník O.)
Náhradníci: Nešetřil - Vorlický, Farník T., Farník O., Spáčil, Šíp
Trenér: Jiří Vorlický

První vetší šanci utkání si vypracovali domácí. Po blanenské ztrátě míče na polovině soupeře vyrazily Vítkovice do rychlého protiútoku a po centru zprava v nadějné pozici přestřelil Tamajka. Na druhé straně zkoušel své střelecké štěstí Jaroš, brankář Košický ale míč bezpečně lapil. Krátce nato se poprvé měnilo skóre. Chyla dostal na pravé straně prostor k centru a jeho nádherný pas do pokutového území zužitkoval hlavou Jiří Tulajdan – 0:1.

V 10. minutě napřáhl ke střela za šestnáctkou Richtár, míč šel však přímo doprostřed branky. V 19. minutě se Holman po přiklepnutí od Tulajdana pokoušel překvapit Košického, zakončení mu ale nesedlo. V další šanci se po dlouhém pasu od Feika ocitl sám Tulajdan, Košického ovšem neprostřelil. Ve 33. minutě Blansko navýšilo své vedení. Rajčinec našel zpětnou přihrávkou na hranici vápna Tulajdana a ten poslal míč nechytatelně do pravé šibenice – 0:2.

Vítkovičtí ovšem neskládali zbraně a zanedlouho se dočkali snížení. Po chybě Blanska v rozehrávce se dostal do úniku Raab, který poslal míč kolem vybíhajícího Kubici – 1:2. A to nebylo vše. O chvíli později Chylek upadl ve vápně po souboji s Černým a byla z toho penalta. Zodpovědnost na sebe vzal Lukáš Raab a střelou k pravé tyči se štěstím překonal Kubicu, jenž si na míč sáhl – 2:2. Krátce před odchodem do kabin se po nákopu Košického prodral k zakončení Richtár, Kubica byl ale na místě. Do kabin se tedy šlo za nerozhodného stavu.

Krátce po změně stran si Blansko vzalo vedení zpět. Porč ve skluzu přiťukl míč Jarošovi a blanenský záložník se střelou uvnitř pokutového území nemýlil – 2:3. V 52. minutě to zkoušel Holman, jeho pokusu však scházela větší razance. O 3 minuty později si vítkovický brankář poradil také se zakončením Rajčince.

Po zbytek utkání už nebyla k vidění žádná vážnější šance. Blanenští byli stejně jako v prvním poločase lepším mužstvem, po zásluze si připsali 3 body do tabulky a vítězně se rozloučili se sezónou 2022/23, kterou zakončili na skvělém 9. místě.


Autor: Zdeněk Veselý ml.