1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Uničov

Blansko

1:2

Blansko

Uh. Brod

04.05.2024 | 10:30

Údolní

Rozpis zápasů

vs

Uničov

Blansko

1

2

vs

Blansko

Uh. Brod

04.05.2024 | 10:30

Údolní

Rozpis zápasů
Fotbalisté FK Blansko nastoupili v pátek k prvnímu kolu MSFL, které jim přidělilo soupeře z Rosic. Domácí poslal do vedení hned ve 2. minutě Jambor, hosté se ale postupně dostali do zápasu a z ojedinělé akce udeřili, když se volejem prosadil Koláčný. Ve druhé půli byla k videní prakticky pouze jedna šance v samém závěru a pokračovala řada tvrdých zákroků a nervozita. Remíza je po tomto průběhu asi spravedlivým výsledkem. Diváci se tak na úvod sezóny dočkali na Údolní remízi 1:1.

1. kolo , 4. srpna 2023, FK Blansko - FC Slovan Rosice

FK Blansko

1:1

1:1

FC Slovan Rosice

Branky: 2. Jambor - 32. Koláčný
Žluté karty: 70. Kocůrek, 83. Porč - 89. Němeček
Rozhodčí: Dorotík - Mayer, Machorek
Delegát: Karel Vidlák

Sestavy

Nešetřil - Chyla, Černý, Smrčka (C), Porč - Kocůrek (78. Čejka), Holman (90. Šíp) - Jambor (64. Rajčinec), Sedlák, Tulajdan (64. Kamenský) - Feik
Náhradníci: Veselý - Foltýn, Kamenský, Rajčinec, Čejka, Psota, Šíp
Trenér: Jiří Vorlický

Zádrapa - Zezula, Kršák, Praks (90.+1 Kulík), Novák, Buchta, Koláčný (85. Dobrovodský), Přerovský (67, Fila), Černý (C) (67. Goj), Němeček, Matula (46. Sedláček)
Náhradníci: Drobek - Kulík, Fila, Dobrovodský, Kotásek, Sedláček, Goj
Trenér: Petr Čuhel

Hlavní trenér Jiří Vorlický musel počítat před utkáním ztráty. K dispozici nebyli Studený, Šedivý nebo Jaroš. Příležitost od úvodních minut dostaly nové akvizice Jambor s Kocůrkem a Sedlákem, na lavičce byli poté připraveni Foltýn nebo Čejka.

Někteří diváci ještě stáli u pokladny, když se poprvé měnilo skóre. Ve 2. minutě totiž Tulajdan centroval po autovém vhazování nenápadný míč do vápna, který ještě přizvedl jeden ze stoperů Rosic přímo k Danu Jamborovi, který na na zadní tyči pohodlně uklidil míč do sítě - 1:0. Pro mladého rychlonohého hráče to byla první trefa v našem dresu, která zároveň otevřela střelecký účet Blanska v sezóně.

V 8. minutě se hostující Novák dožadoval penalty, ale zákrok u rozhodčího prošel jako čistý. Rosice se postupně dostávaly do hry, na vážnější příležitosti to ale nevypadalo. Buď gólman Nešetřil vyřešil situaci sám nebo mu pomohla dobrá defenzivní práce jeho spoluhráčů. Utkání bylo navíc od začátku hodně ostré a k vidění byla celá řada nedovolených zákroků. Rozhodčí Dorotík měl nejen v první půli plné ruce práce, aby udržel nervy na uzdě.

První vážnější situace hostí se urodila ve 29. minutě. Hosté zakroutili centr do vápna, který ještě jeden z hostujících hráčů protáhl za sebe. Nešetřil míč s obtížemi chytil, ale chvíli to vypadlo, že se zranil. Naštěstí vše dopadlo dobře a po krátkém ošetření se pokračovalo ve hře.

Hosté srovnali z nenápadné akce. Ve 32. minutě po dalším závaru ve vápně Blanska míč doputoval k Jiřímu Koláčnému, který volejem poslal skákavý míč do brány Nešetřila, přesněji k jeho pravé tyči. Nebyla to prudká střela, domácí gólman ale bohužel vůbec nic neviděl - 1:1. Srovnaný stav nakopl spíš blanenské hráče a do konce poločasu byly k vidění 2 zajímavé situace. Nejprve poslal Porč (nejlepší hráč utkání) zajímavý balón, k ohrožení branky Rosic ale nedošlo. Poté avšak ve vápně upadl domácí kapitán Smrčka a toto už mohla být penalta. Rozhodčí situaci jako faulovou neposoudil. O chvíli později měl poté skvělou šanci Sedlák, Zádrapu v hostující bráně, který byl vyběhlý velmi vysoko, ale nepřeloboval.

Ve druhém poločase to už taková podívaná nebyla. Trend první půle, tedy spousta faulů a tvrdých střetů, pokračoval a začaly přibývat i žluté karty. Žádné vážné šance ale diváci, kteří přišli ve velmi dobrém počtu, neviděli. V 81. minutě se Rajčinec dožadoval penalty kvůli údajné hře rukou rosického obránce ve vlasním vápně, ani tentokrát se ale penalta nepískala. V 85. minutě Nešetřil skvěle vyrazil nebezpečnou ránu soupeře. V nastaveném čase poté Čejka z úhlu minul bránu po skvělém pasu Sedláka. Největší šance domácích v utkání tak zůstala nevyužita.

Utkání tak skončilo ubojovanou, ale asi i spravedlivou remízou 1:1. Další utkání čeká na blanenské hráče 12. srpna, kdy se představí na půdě B-týmu Zlína.

Autor - Adam Přikryl