1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Uničov

Blansko

1:2

Blansko

Uh. Brod

04.05.2024 | 10:30

Údolní

Rozpis zápasů

vs

Uničov

Blansko

1

2

vs

Blansko

Uh. Brod

04.05.2024 | 10:30

Údolní

Rozpis zápasů
Fotbalisté FK Blansko ani na třetí pokus nezvítězili za plní počet bodů. Ve 3. kole přivítali na Údolní lídra tabulky, a zatím stoprocentní Hlučín. První poločas by se dal rozdělit do 2 polovin. V té první se hrál nejprve opatrný fotbal, ve kterém jsme nenašli mnoho šancí. Postupně se ale oba týmy začaly více osmělovat. Domácí šli do vedení po penaltě, kterou proměnil kapitán Blanska Smrčka, hosté ale za 3 minuty odpověděli dobrou akcí Moučky. Ve druhé půli udeřil Hlučín hned za 2 minuty, kdy se prosadil Smékal, pojistku přidal v 78. minutě Kania. Blansko se připomělo několika šancemi, ale Murina v bráně už nepřekonalo. Domácí hráči tak stále čekají na plný bodový zisk a mají na kontě pouhý bod.

3. kolo , 18. srpna 2023, FK Blansko - FC Hlučín

FK Blansko

1:3

1:1

FC Hlučín

Branky: 41. Smrčka (pen.) – 44. Moučka, 47. Smékal, 78. Kania
Žluté karty: 45+1. Porč, 46. Holman, 59. Jambor – 85. Praus
Rozhodčí: Budovič – Slabý, Mayer
Delegát: Ivo Chytil

Sestavy

Kubica - Feik, Černý (59. Kocůrek), Kamenský - Holman (69. Rajčinec), Smrčka (C) (77. Šíp) - Chyla (77. Čejka), Sedlák, Jambor, Porč - Tulajdan (69. Studený)
Náhradníci: Nešetřil - Kocůrek, Čejka, Studený, Rajčinec, Šíp, Psota
Trenér: Jiří Vorlický

Murin - Kovala, Holzer, Tomšů, Praus, Kania, Smékal (81. Ptáček), Mládek (C) (67. Kobza), Moučka (86. Wala), Kolaska, Buchvaldek
Náhradníci: Kolenko - Wala, Kobza, Ptáček, Hasala, Levčík
Trenér: Ondřej Smetana

Do utkání proti Hlučínu dostal od prvních minut příležitost v brankovišti opět David Kubica, do základní sestavy se poté vrátili Feik a Černý. Trenérskému štábu opět chyběla tvojice Karel Jaroš a Ondřej Šedivý, kteří se stále zotavují ze svých zranění.

Úvod utkání byl opatrný, hosté měli trošku více ze hry a drželi míč. První vážná situace blanenských přišla v 8. minutě, když Smrčka vyslal lobem do brejku Tulajdana, ten to vzal na sebe, ale bodlem poslal míč do boční sítě. To bylo ale na dlouhou dobu vše, jelikož se žádná vážnější šance neurodila. To se změnilo až po více než půlhodině hry, a opět u toho byl domácí útočník Tulajdan. Ten se dostal již podruhé tváří v tvář gólmanovi po zmatku v obraně Hlučíne, Murin v bráně hostí ale předvedl výborný zákrok a udržel bezgólový stav.

Domácí nadále pokračovali v aktivitě, která jim ve 41. minutě přinesla ovoce. Akci skvěle rozjel Kamenský, který byl následně ve vápně faulován při střeleckém pokusu a rozhodčí Budovič nařídil penaltu pro Blansko. Po drobné poradě si míč na penaltový puntík postavil kapitán Filip Smrčka, který se štěstím propálil Murina do pravé části branky a poslal domácí do vedení - 1:0. Radost blanenským vydržela ale pouhopouhé 3 minuty. Hosté totiž bleskově odpověděli a minutu před koncem poločasu bylo srovnáno. Postaral se o to Ondřej Moučka, který oklamal obránce a střelou na bližší tyč překonal Kubicu v bráně - 1:1.

Tak jak hosté první půli končili, otevřeli tu druhou stejným způsobem. Domácí obránce Černý nezvládl sprinterský souboj s Dominikem Smékalem, který Černého předčil, následně si obhodil Kubicu a do prázdné svatyně otočil výsledek ve prospěch Hlučína – 1:2. Jakoby si domácí kapitán Smrčka vzal příklad z rychlé odpovědi po inkasované brance, když o chvíli později zkusil levačkou vystřelit. K jeho smůle se však Údolní rozezvonila tyč Murinovi brány. Hostující brankář se pak činil v minutě 62. když musel vytáhnout sekvenci zákroků proti Porčovi nebo Holmanovi.

Hosté se dostali do nebezpečné sitauce v 72. minutě, kde Buchvaldek dobře zapracoval na levé straně hřiště a stříleným centrem do ohně hledal spoluhráče, Kubica a pomáhající Feik ale zažehnali nebezpečí. Hlučín se ale nakonec dostal do dvougólového vedení. V 78. minutě se o to postaral Lukáš Kania (kterého si blanenští fanoušci mohou vybavit z jeho působení v blanenském dresu z dob FORTUNA : NÁRODNÍ LIGY) tvrdou střelou pod břevno, která se od něj ještě odrazila a zapadla za bezmocného Kubicu - 1:3.

Zvrátit nepříznivý výsledek se domácím už nepovedl, a tak si Hlučín odvezl z Údolní všechny 3 body po výsledku 3:1, a je nadále v soutěži stoprocentní.

Další utkání sehrají fotbalisté Blanska v pátek 25. srpna, kdy se přestaví na půdě nováčka MSFL - Startu Brno!


Autor - Adam Přikryl