1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Karviná B

3:0
Rozpis zápasů

vs

Blansko

Karviná B

3

0

Rozpis zápasů
Páteční 5. kolo MSFL nabídlo souboj na Údolní proti Bohunicím. Prvních 30 minut hrály oba týmy opatrný fotbal, který nenabídl mnoho šancí. Poté však udeřil blanenský Studený, který rozjásal domácí příznivce. Ještě veseleji bylo v nastavení první půle, kde Studený překonal bohunického brankáře Kunického podruhé. Hosté ale několikrát zahrozili a vypracovali si také nebezpečné situace, ale ty zůstaly nevyužity. Ve druhé půli přišlo brzké snížení Bohunic z kopačky Krejčího, ale více hosté nezvládli. Vypracovali si další přiležitosti, ale kaňkou na snaze bylo vyloučení Kršky, který putoval po druhé žluté kartě do kabin. Domácí měli také šance, ale žádnou nevyužili. V posledních chvílích se jim povedlo těsný výsledek udržet a dokráčeli tak k vítězství 2:1, které je pro ně první v sezóně!

5. kolo , 1. září 2023, FK Blansko - TJ Tatran Bohunice

FK Blansko

2:1

2:0

TJ Tatran Bohunice

Branky: 35. a 45. Studený - 50. Krejčí
Žluté karty: 33. Chyla, 39. Sedlák, 76. Gimsay - 31. a 75. Krška, 77. Doubravský, 83. Bednář
Červená karta: 0 - Krška
Rozhodčí: Silný - Ehrenberger, Vejtasa
Delegát: Jan Svoboda

Sestavy

Nešetřil – Chyla, Feik, Porč, Holman (90.+3 Černý), Jambor (64. Jaroš), Sedlák (64. Smrčka), Tulajdan (C), Studený (90. Kocůrek), Rajčinec (46. Gimsay), Kamenský
Náhradníci: Kubica – Jaroš, Čejka, Kocůrek, Černý, Smrčka, Gimsay
Trenér: Jiří Vorlický

Kunický – Krejčí, Král (C), Řeřucha (85. Kokorský), Burčík (46. Koreň), Sehnal (46. Pecuch), Krška, Machálek, Doubravský, Bednář, Suchý (47. Souček)
Náhradníci: Formánek – Koreň, Trtek, Souček, Pecuch, Kokorský, Kotoun
Trenér: Luboš Kučerňák

Do utkání nastoupila stejná základní jedenáctka jako před týdnem proti Startu Brno. Novou tváří na lavičce blanenských byl mladý nigérijský útočník Moses Manji Gimsay, jehož přestup byl administrativně dotažen v posledních dnech. Další informace o nové posile přineseme v následujících dnech.

Úvod utkání byl opatrný a oba týmy se spíše oťukávaly. První příležitost přišla v 15. minutě a byli to hosté, kteří zahrozili. Doubravský a Burčík měli oba velké příležitosti ke skórování, ale Nešetřil na zemi předvedl skvělé zákroky i odhad. Blansko se k prvnímu ohrožení brány dostalo v minutě 27. po faulu na Jambora před vápnem Bohunic, z následného přímého kopu ale nic nebylo.

První gól utkání padl ve 35. minutě, kdy se Blansko dostalo nenápadnou akcí do vedení. Autorem branky byl Simon Studený, který těžil z dobré práce asistujícího Sedláka, který míč podržel a ve finále dobře přihrál střelci. Ten střelu uklidil do levého dolního rohu a gólman Bohunic Kunický neměl nárok - 1:0. Hosté se snažili odpovědět a ve 41. minutě se jim to málem povedlo, dobře zformovaná obrana blanenských ale žádné ohrožení brány Nešetřila nepřipustila. Na konci 45. minuty tak přišel trest pro Bohunice v podobě druhého gólu a byl u toho opět Simon Studený. Drtivou většinu práce odvedl Jambor, který přeběhl skoro celé hřiště, míč udržel a v klíčové chvíli předal míč blanenskému mladíkovi, který druhým gólem navýšil vedení - 2:0. Věřme, že Studený těmito góly započal střeleckou formu do dalších utkání!

Do druhé půle provedl trenér Vorlický změnu a na místo Rajčince vyběhla nová akvizice Gimsay. Změny provedli i hosté a začaly se jim vyplácet. Hned ve 48. minutě Chyla skvělým obranným roštěpem na zemi nedovolil bohunickému útočníkovi vystřelit. Přesto v 50. minutě došlo ke snížení stavu. Bohunice rozehrály přímý kop, po kterém ve zmatcích ve vápně skóroval Adam Krejčí. Nešetřil chytl 2 střely Bohunic, na další už ale nedosáhl - 1:2. Bohunice byly dále při chuti a například nově příchozí Machálek (dříve působil v Blansku) to zkoušel efektně nůžkami, avšak neuspěl.

Další průběh druhé půle se odehrával před oběma brankami. Postupem času se hra přiostřovala a rozhodčí nakonec udělil 7 žlutých karet. Jedna z nich znamenala červenou kartu, kterou rozhodčí silný udělil bohunickému Krškovi, který se po druhé žluté kartě poroučel v 75. minutě do sprch. Nutno říci, že oprávněně, neboť zákrok hostujícího hráče na Holmana byl velmi zbytečný.

Závěr utkání nabídl akci blanenského Gimsaye, který to levačkou zkusil v 85. minutě jedovkou po zemi, střele ale chyběla přesnější muška. Bohunice poté vrhly všechny zbytky sil do útoku a málem se jim povedlo vyrovnat. Pecuch v téže minutě jako Gimsay neuspěl, když jeho přízemní centr odvrátil do zámezí Chyla, v 90. minutě byl nejblíže vyrovnání Doubravský, který ve 100% šanci tváří v tvář poslal míč těsně vedle tyče Nešetřilovi brány. V nastavení měl poté také tutovku Smrčka, který ale míč v dobré pozici poslal nad bránu Kunického.

Další přiležitosti už diváci, kterých dnes dorazilo na Údolní 250, neviděli. Blanenští fotbalisté tak poprvé v novém ročníku MSFL slaví vítězství, když porazili Bohunice 2:1. Další utkání čeká na hráče příští pátek, kdy se od 18 hodin představí na půdě Hranic.

Autor - Adam Přikryl