1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
Blanenští zajížděli v pátek k nejdelšímu výjezdu sezóny do Třince. Již po 7 minutách se Blansko ujalo vedení, když si po rohovém kopu třinecký hráč srazil míč do vlastní sítě. Zanedlouho však bylo vyrovnáno a Třinec postupně začal přebírat iniciativu. Ve 40. minutě se trefil Zinhasovič a domácí tak dokonali svůj obrat. Třinečtí se čím dál více dostávali do šancí a jednu z nich přetavil ve svůj druhý gól v zápase Bouguetouta. Blanenské držel ve hře skvělými zákroky Nešetřil, ale ani to nestačilo. Blansko tedy po 4 utkáních bez prohry vyšlo v Třinci bodově naprázdno.

11. kolo , 13. října 2023, FK Třinec - FK Blansko

FK Třinec

3:1

2:1

FK Blansko

Branky: 14. a 64. Bouguetouta, 40. Zinhasovič - 7. vlastní (Machuča)
Žluté karty: 62. Omasta, 68. Samiec, 76. Zinhasovič, 86. Adamuška - 58. Smrčka, 60. Tulajdan, 76. Kubica (mimo hřiště)
Rozhodčí: Zapletal - Grečmal, Lukašík
Delegát: Jiří Juřička

Sestavy

Adamuška (C) - Vlachovský, Maksić, Straňák, Omasta - Machuča, Samiec - Bouguetouta (90. Bartůněk), Zinhasovič (86. Dedič), Clement (86. Brodziansky) - Barkov (69. Vučičevič)
Náhradníci: Fabisz - Vučičevič, Brak, Bartůněk, Dedič, Brodziansky
Trenér: Martin Pulpit

Nešetřil - Feik, Smrčka (C), Kamenský - Kocůrek (52. Černý), Holman (52. Studený) - Jambor (86. Foltýn), Jaroš (86. Psota), Sedlák, Porč - Gimsay (52. Tulajdan)
Náhradníci: Kubica - Tulajdan, Černý, Foltýn, Studený, Němec, Psota
Trenér: Jiří Vorlický

Blanenští měli dobrý vstup do utkání a v 7. minutě se jako první radovali, když si po centru od rohového praporku srazil míč do vlastní sítě Machuča – 0:1. Domácí odpověděli střelou Vlachovského, jenž těsně minul pravou tyč. Ve 14. minutě byl ovšem stav opět nerozhodný. Nešetřil si poradil se střelou Zinhasoviče z úrovně penalty, ale na dorážku Adama Bouguetouty byl už krátký 1:1. O chvíli později centroval zprava Vlachovský a Bouguetouty vychytal ve velké šanci Nešetřil.

Ve 20. minutě Blansko chybovalo v rozehrávce a Clement se řítil z levé strany, střelu ale uspěchal a míč šel mimo. Následovala pasáž bez větších šancí, avšak mírnou převahu měli domácí. Ve 40. minutě se opět měnilo skóre. Straňák vyvezl míč z vlastní poloviny kousek před šestnáctku Blanska, odkud nádhernou přihrávkou mezi stopery oslovil Zinhasoviče. Třinecký záložník se nemýlil a prostřelil Nešetřila 2:1. Do kabin tedy odcházeli spokojenější fotbalisté Třince.

Do druhého poločasu vletěli třinečtí jako uragán. Po 10 vteřinách hry se zjevil na malém vápně volný Bouguetouta, který naštěstí pro blanenské v zakončení selhal. Stejný hráč se o 5 minut později ocitl v roli přihrávajícího, když vysunul Barkova. Nešetřil ovšem přízemní střelu vyrazil na roh.

V 55. minutě se po přihrávce Sedláka dostal do zajímavé šance Porč, jeho střelu uvnitř vápna však zablokoval obránce. Zanedlouho poté prověřil Nešetřilovu pozornost Samiec, blanenský brankář byl připraven. V 64. minutě si Nešetřil poradil s nepříjemnou střelou Clementa k přední tyči, ale vzápětí byl přesto pokořen. Obrana odvrátila míč pouze za hranici šestnáctky, kde se jej opět zmocnili třinečtí a po centru zleva se střelou z voleje k pravé tyči prosadil Bouguetouta – 3:1.

Bouguetouta byl při chuti. O 4 minuty později si navedl míč ke střele z 20 metrů a Nešetřil dobrým zákrokem míč vyrazil. V 72. minutě vychytal Nešetřil v jasné šanci Vučičeviče a poradil si i s dorážkou Clementa. V 78. minutě se dostal k zakončení uvnitř vápna Studený a jeho pokus vykopl z brankové čáry Omasta. Krátce nato byl Omasta v akci i na druhé straně, když z nadějné pozice po centru zprava nedokázal trefit prostor branky. Lépe se nevedlo po chvilce ani Vučičevičovi.

V 84. minutě Sedlák šikovně sklepl míč Studenému, ale střela blanenského útočníka proletěla těsně kolem levé tyče Adamuškovy branky. Další zajímavé šance už diváci neviděli a Třinec se tak radoval ze zaslouženého vítězství.

Další utkání sehrají svěřenci kouče Vorlického v sobotu 21. října, kdy na stadionu na Údolní vyzvou mužstvo Frýdlantu nad Ostravicí. Utkání startuje již ve 14:30.


Autor: Zdeněk Veselý ml.