1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
V rámci 15. kola čekalo Blansko utkání na umělé trávě s karvinským B-mužstvem, jemuž před zápasem patřila druhá příčka v tabulce. Blansko bylo od úvodu aktivnějším celkem a vypracovalo si i několik slibných šancí. V zakončení se však blanenští trápili a ani ty nejvyloženější příležitosti brankou neskončily. Domácí se naopak v první půli do zakončení vyjma jedné akce prakticky nedostali. Hosté z Blanska nepolevovali ani ve druhém dějství a v 76. minutě přišla odměna v podobě gólu Dana Jambora. Karviná měla krátce po inkasovaném gólu velkou šanci na srovnání, Kubica byl ale proti. Blansko už své vedení nepustilo a po zásluze si zapsalo důležité 3 body do tabulky.

15. kolo , 12. listopadu 2023, MFK Karviná B - FK Blansko

MFK Karviná B

0:1

0:0

FK Blansko

Branky: 76. Jambor
Žluté karty: 31. Zedníček, 53. Motyčka - 50. Tulajdan, 89. Jambor, 90. Kubica
Rozhodčí: Slabý - Řezníček, Godfryd
Delegát: Lubomír Samek

Sestavy

Lapeš - Kauan Carneiro, Molitorisz, Motyčka, Zedníček (81. Fukala), Ražnatovič, Ojora (73. Trček), Jurga (52. Hošek), Brzóska (52. Ayaosi), Vinicius, Bielan
Náhradníci: Mrózek - Hošek, Fukala, Ayaosi, Kaňák, Trček
Trenér: Marek Bielan

Kubica - Chyla, Feik (68. Studený), Porč, Holman, Jambor, Sedlák (88. Kocůrek), Tulajdan, Černý, Smrčka (C), Gimsay
Náhradníci: Nešetřil - Kocůrek, Čejka, Studený, Foltýn, Psota
Trenér: Jiří Vorlický

Blansko vstoupilo do utkání velmi aktivně. V 6. minutě napřáhl za vápnem Smrčka, střela ovšem postrádala větší razanci. Minutu nato blanenští docílili branky, která však kvůli ofsajdu neplatila. O další minutu později se po přihrávce Tulajdana ocitl v jasné šanci Jambor, tváří v tvář domácího brankáře ke smůle blanenských nepřekonal, stejně tak jako dorážející Feik. Další zakončení měl na svědomí Sedlák, ale míč šel těsně vedle levé tyče.

Za domácí se dostal v 10. minutě do slibné šance Ojora, ale střelou uvnitř vápna zakončil do míst, kde stál připravený Kubica. Krátce nato mělo Blansko další stoprocentní příležitost. Jambor vyslal do samostatného úniku Tulajdana, jenž proti Lapešovi neuspěl.

Ve 29. minutě hlavičkoval po standardní situaci Feik, brankář Lapeš míč bez větších potíží pokryl. Stejný hráč se dostal k zakončení hlavou i o minutu později po centru Sedláka, ale svůj výskok nenačasoval ideálně a hlavička tak neměla potřebnou razanci.

Co všechno je možné neproměnit ukázal ve 33. minutě blanenský Gimsay, kdy po Jamborově přízemním centru zprava přestřelil domácí svatyni z úrovně malého vápna. O 3 minuty později Kubica kryl skákavou střelu Ražnatoviče.

V poslední minutě prvního dějství se po přiklepnutí Feika hnal do šance Tulajdan, střelu mu však na poslední chvíli zablokoval obránce. Domácí ještě zahrozili centrem Ražnatoviče, který ovšem přesného adresáta nenašel. Na šance bohatý první poločas tedy skončil bez branek.

V 54. minutě centroval Porč, míč si našel hlavou Gimsay, zakončení mu však nesedlo. O chvíli později byl v akci opět blanenský Gimsay, tentokráte mu po přihrávce Jambora zablokoval střelu obránce. V 66. minutě vyzkoušel své střelecké štěstí Holman, Lapeš si ovšem bez problémů poradil. Na druhé straně se připomněl domácí Ojora, jeho pokus ale přesný cíl nenašel.

V 71. minutě Gimsay zablokoval nebezpečný pokus Motyčky, jenž se po rohém kopu dostal ve vápně k odraženému míči. Po dalším rohovém kopu pálil těsně vedle Ayaosi. V 76. minutě se Blansko konečně dočkalo. Tulajdan posunul míč patičkou na rozeběhnutého Jambora, ten se skvěle protlačil přes obránce a ranou pod břevno nedal Lapešovi šanci – 0:1.

Karviná se nechtěla s nepříznivým stavem smířit a Kubica za malou chvíli po rohovém kopu reflexivně likvidoval na brankové čáře hlavičku Bielana. V další šanci neuspěl při úniku po levé straně Molitorisz. V nastaveném čase to zkoušel opět Molitorisz, ale míč proletěl mimo. O osudu utkání tedy rozhodla jediná branka z kopačky Jambora a Blansko tak slaví zasloužené 3 body a první vítězství na hřišti soupeře.

Tečku za podzimní částí dají svěřenci kouče Vorlického v pátek 17. listopadu, kdy na domácím stadionu na Údolní hostí silný Uničov. Utkání startuje ve 14:00.


Autor: Zdeněk Veselý ml.