1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
16. kolo s Uničovem bylo zároveň derniérou podzimní části. Blansko šlo do vedení již ve 12. minutě po brance Tulajdana. Oba týmy měly své šance na skórování, ale branky stříleli blanenští. Ve 45. minutě Blansko vedlo už o 3 góly, jenže v posledních sekundách prvního poločasu hosté snížili. Krátce po změně stran mohl skórovat uničovský Komenda, ale byli to opět blanenští, kteří se radovali z branky. Na 4:1 zvyšoval v 51. minutě Gimsay. Šance se v následujících minutách přelévaly z jedné strany na druhou, ale více branek v utkání nepadlo a Blansko tak podruhé za sebou slaví 3 body do tabulky a s celkovými 21 body i posun na 11. místo v tabulce.

16. kolo , 17. listopadu 2023, FK Blansko - SK Uničov

FK Blansko

4:1

3:1

SK Uničov

Branky: 12. Tulajdan, 21. Sedlák, 45. Černý, 51. Gimsay - 45+4. Ambrozek
Žluté karty: 27. Tulajdan, 72. Holman, 81. Smrčka - 81. Ambrozek
Rozhodčí: Julínek - Šimoník, Prokůpek
Delegát: Jiří Peřinka

Sestavy

Kubica - Chyla (70. Kocůrek), Feik (85. Čejka), Porč, Holman (87. Psota), Jambor, Sedlák (87. Foltýn), Tulajdan (70. Studený), Černý, Smrčka (C), Gimsay
Náhradníci: Nešetřil - Kocůrek, Čejka, Studený, Foltýn, Fiala, Psota
Trenér: Jiří Vorlický

Kvapil - Diblík, Saňák (67. Bittner), Sklenář, David, Hausknecht, Ambrozek, Komenda (C), Vybíral (77. Třeštík), Javůrek, Koutný
Náhradníci: Uvízl - Bittner, Třeštík
Trenér:

V zápase s Uničovem vsadil kouč Vorlický na stejnou sestavu, která uspěla minulý týden v Karviné. Na první střelecký pokus se čekalo do 11. minuty, kdy se Komenda z dobrých 30 metrů pokusil přehodit Kubicu. Brankář Blanska se ale zaskočit nenechal. Minutu nato se poprvé měnilo skóre. Feik vyslal v pokutovém území tvrdou ránu, kterou hostující gólman Kvapil vyrazil pouze k nohám Jiřího Tulajdana a ten uklidil míč do prázdné sítě – 1:0. Za hosty se prezentoval nebezpečnou střelou nad branku záložník Vybíral.

V 16. minutě Feik vyslal nebezpečný střílený centr, jenž hostující obrana se štěstím odvrátila z malého vápna. Hosté mohli zanedlouho srovnat. Diblíkův centr z pravé strany nejprve netrefil hlavou v malém vápně Komenda a následně z dobré pozice přestřelil Vybíral. Udeřilo tedy opět Blansko. Sedlák vysunul na pravém křídle Jambora, naběhl si do vápna na jeho centr a s přispěním tyče usměrnil míč za záda bezmocného Kvapila – 2:0. Ve 23. minutě skončila Ambrozkova nebezpečná střela v boční síti.

Ve 27. minutě si Kubica poradil se střelou Hausknechta. Hrál se výborný fotbal nahoru dolů a v další obrovské šanci se ve 36. minutě objevil útočník Tulajdan, který chtěl tváří v tvář Kvapilovi udělat kličku, ale roli sehrál i měkký terén a k zakončení tedy vůbec nedošlo. Krátce nato střílel nebezpečně Gimsay a tečovaná střela skončila těsně nad. Z následného rohu se dostal do zakončení Feik, obranný val Uničova ovšem z malého vápna nepropálil.

Ve 45. minutě se Blansko radovalo potřetí. K odraženému míči po rohovém kopu se na hranici šestnáctky dostal Tomáš Černý a povedenou střelou levou nohou rozvlnil síť – 3:0. Už to vypadalo, že Blansko půjde do kabin s třígólovým rozdílem, jenže v posledních sekundách prvního dějství se z voleje nechytatelně prosadil Ambrozek – 3:1. Nutno podotknout, že brance pravděpodobně předcházel faul uničovských na obránce Černého.

Krátce po změně stran byl v dobré šanci Komenda a po centru zleva skončil jeho tečovaný pokus na břevně. V 51. minutě Feik s Jamborem udrželi na polovině hřiště míč a druhý jmenovaný fantasticky našel na levém křídle Manjiho Gimsaye, který tvrdou křížnou ránou zvýšil na 4:1. O chvíli později Tulajdan postupoval sám na Kvapila, brankáře hostů sice překonal, míč ale skončil těsně mimo.

V 59. minutě Gimsay špatně odkopl míč ve vlastním vápně, aktivní Ambrozek však ke štěstí blanenských branku netrefil. Stejný hráč to zkoušel po centru zprava i v 67. minutě, tečovaný pokus ovšem mířil vedle pravé tyče. O pár minut později hledal Studený nabíhajícího Gimsaye, obrana hostů přihrávku zpacifikovala. Na opačné straně skončilo další zakončení Ambrozka opět jen rohovým kopem.

V 80. minutě napřáhl po rohovém kopu za vápnem Javůrek a Holman musel jeho pokus vyhlavičkovat z brankové čáry. Minutu před koncem to zkoušel znovu Javůrek, tentokráte šla střela těsně vedle levé tyče. Více šancí už k vidění nebylo a Blansko si tak po povedeném výkonu připsalo podruhé za sebou 3 body do tabulky a před zimní přestávkou se posunulo na 11. místo v tabulce.


Autor: Zdeněk Veselý ml.