1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
Blanenští zajížděli k prvnímu zápasu jarní části do Rosic, přičemž oba týmy dělily před zápasem pouhé dva body. V prvním poločase se hrál pohledný fotbal a šance se střídaly na obou stranách. To však zcela neplatilo o druhém poločase. Rosice poslal krátce po změně stran do vedení Fila a domácí následně vycházeli ze zabezpečené obrany s možností rychlých protiútoků. Blansko marně hledalo recept na soupeřovu obranu a po zbytek zápasu si již zajímavější šanci nevytvořilo. Rosice naopak přidaly v 78. minutě zásluhou Fily druhý gól a bylo rozhodnuto. Po prohře 2:0 se tedy Blansko vrací s prázdnou.

18. kolo , 9. března 2024, FC Slovan Rosice - FK Blansko

FC Slovan Rosice

2:0

0:0

FK Blansko

Branky: 47. a 78. Fila
Žluté karty: 10. Novák, 42. Chukwudi, 57. Moučka - 10. Chyla, 70. Gimsay
Rozhodčí: Tomanec - Svoboda, Drozdy
Delegát: Jan Svoboda

Sestavy

Jágrik - Buchta, Fila (88. Sedláček), Goj (90.+1 Kulík), Chukwudi (75. Abdulfatai), Koláčný (75. Kršák), Moučka (88. Trtek), Němeček, Novák, Novotný, Zezula (C)
Náhradníci: Drobek - Abdulfatai, Kršák, Kulík, Mazuch, Sedláček, Trtek
Trenér: Petr Čuhel

Kubica - Chyla, Černý, Porč - Smrčka (C), Kamenský - Jambor (50. Studený), Rajčinec (80. Kocůrek), Sedlák, Gimsay (80. Novák) - Tulajdan
Náhradníci: Nešetřil - Blažík, Foltýn, Kocůrek, Novák, Psota, Studený
Trenér: Jiří Vorlický

Trenérský štáb postrádal z důvodu zranění Holmana, Feika, Jaroše a Šedivého, připravena byla naopak staronová posila v podobě Simona Studeného

První šanci utkání měli fotbalisté Blanska. Sedlák přesprintoval stopera Buchtu a jeho nebezpečnou střelu levačkou uvnitř vápna vytáhl Jágrik na roh. Rosice odpověděli velkou šancí ve 14. minutě. Po narážečce na hranici vápna se před Kubicou zjevil osamocený domácí útočník, blanenský brankář ovšem střelu k bližší tyči výborným zákrokem zneškodnil. Minutu nato se Kamenský dostal k míči na hranici penaltového puntíku po přihrávce Jambora, střela byla ale zablokována.

Ve 25. minutě se po pěkné kombinaci a přihrávce Rajčince hnal do šance Sedlák, střela zpoza vápna však cíl nenašla. Šance se střídaly na obou stranách a o další minutu později měli nadějnou příležitost zase domácí, Kubica opět dobře zakročil. Ve 34. minutě Kamenský vysunul na levé straně Gimsaye, brankář Jágrik proti němu ukvapeně vyběhl, ke smůle blanenských ale nigerijský záložník volil namísto střely přihrávku, kterou obrana Rosic odklidila do bezpečí.

Ve 38. minutě Gimsay centroval do pokutového území na Rajčince, tomu se ve slibné pozici zakončit nepodařilo a odražený míč napálil nad branku Jambor. Těsně před odchodem do kabin Kubica kryl nebezpečnou přihrávku pod sebe na osamoceného hráče Rosic. První poločas tedy branku nenabídl.

Prakticky ihned po změně stran Rosice udeřily. Blanenští ztratili míč na vlastní polovině hřiště, centr z levé strany našel Adama Filu a ten z otočky s přispěním levé tyče otevřel skóre – 1:0. V 54. minutě po centru Novotného mířil hlavou těsně mimo David Moučka. Blanenští se snažili s nepříznivým stavem něco dělat, ale naráželi na dobře fungující obranu Rosic. V 68. minutě proletěla střela Koláčného těsně vedle pravé šibenice.

V 78. minutě se domácí radovali podruhé. Po odkopu z obranné poloviny Rosic se míče zmocnil útočník Fila, vyzrál na dva blanenské obránce a svůj únik z téměř poloviny hřiště zakončil nechytatelně opět s přispěním levé tyče – 2:0. Blansko nedokázalo najít cestu k brance soupeře a ve druhém poločase si tak žádnou větší šanci nevypracovalo. V 80. minutě se nádhernou střelou z přímého kopu prezentoval Adeshina a míč orazítkoval břevno. Stejný hráč zkoušel své střelecké štěstí i v poslední minutě, pokusem z úhlu ovšem neuspěl.

Svěřenci kouče Vorlického tedy odjeli z Rosic bez bodu a v příštím kole je doma čeká důležitý zápas s juniorkou Zlína. Zápas se odehraje v sobotu od 15:00. Místo zápasu je zatím v jednání a jakmile bude rozhodnuto, budeme o něm informovat na webu.


Autor: Zdeněk Veselý ml.