1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Znojmo

Blansko

1:1

Uničov

Blansko

01.05.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Znojmo

Blansko

1

1

vs

Uničov

Blansko

01.05.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
Blanenští fotbalisté vstoupili do zápasu aktivně a v prvním poločase si vytvořili dostatek šancí ke skórování, které však nevyužili. Ani domácí hráči své příležitosti nezužitkovali, a tak diváci v prvním poločase branku neviděli. V 53. minutě se prosadil Tulajdan a Blansko vedlo. Blanenští měli zápas pod kontrolou, ale po zbytečném faulu vyrovnal z nařízené penalty Šmerda a zanedlouho poté strhl vedení na stranu Bohunic Ševčík. Blansko naštěstí našlo rychlou odpověď a díky brance Sedláka tedy odváží z Bohunic alespoň bod za remízu 2:2

22. kolo , 6. dubna 2024, TJ Tatran Bohunice - FK Blansko

TJ Tatran Bohunice

2:2

FK Blansko

Branky: 74. Šmerda (pen.), 80. Ševčík - 53. Tulajdan, 82. Sedlák
Žluté karty: 31. Bednář, 55. Doubravský, 87. Ševčík - 6. Jambor
Rozhodčí: Slabý - Vejtasa, Čampišová
Delegát: Petr Karas

Sestavy

Kunický - Krejčí, Vintr (65. Ševčík), Tilkeridis (65. Šmerda), Souček, Ulbrich, Doubravský, Bednář, Suchý, Vítek, Kotoun
Náhradníci: Formánek - Král, Šmerda, Koreň, Němec, Ševčík, Martinek
Trenér: František Schneider

Kubica - Jambor (65. Feik), Chyla, Smrčka (C), Porč - Kocůrek (83. Blažík) - Rajčinec (65. Sedlák), Jaroš, Studený (83. Šedivý), Gimsay (83. Čejka) - Tulajdan
Náhradníci: Nešetřil - Blažík, Feik, Sedlák, Čejka, Šedivý, Psota
Trenér: Jiří Vorlický

Už v 1. minutě pálil po Tulajdanově sklepnutí Studený, brankář Kunický ale neměl s jeho pokusem příliš mnoho práce. O 10 minut později zahrozily poprvé také Bohunice. Blanenští ztratili míč na polovině hřiště a po rychlém brejku domácích Kubica vyrážel skákavou střelu Vintra na roh. Ve 21. minutě skákal po rohovém kopu Jambora nikým nehlídaný Smrčka, hlavou ale zamířil jen těsně nad.

Po opatrném začátku postupně přicházely další šance. Ve 26. minutě Jaroš pohotově uvolnil Kocůrka, kterému však střela z hranice vápna nesedla a míč šel vysoko nad branku. Minutu nato centroval na druhé straně Kotoun a Ulbrichova střela z otočky proletěla kolem levé tyče. O další minutu později Smrčka dobrým pasem za obranu poslal do šance Studeného, toho však v jasné pozici vychytal Kunický.

Ve 33. minutě to zkoušel Kocůrek, se střelou doprostřed branky si Kunický poradil. Krátce poté Blansko nevyužilo další velkou šanci. Tulajdan poslal zleva přízemní centr do malého vápna, ani jeden ze dvou blanenských hráčů ovšem míč netrefil. V nastaveném čase prvního poločasu zahrávali bohuničtí rohový kop, následně vznikl před brankou Blanska velký závar, ale skóre se neměnilo.

Krátce po změně stran už se blanenští radovali. V 53. minutě Jaroš vysunul do úniku Tulajdana, blanenský útočník se prodral přes obránce a střelou z voleje k bližší tyči poslal svůj tým do vedení – 0:1. Po vstřeleném gólu Blanska následovala hlušší pasáž zápasu bez větších šancí, ve které povětšinu času drželi míč na svých kopačkách hosté z Blanska. Pro další vývoj zápasu byla osudová 65. minuta, kdy domácí kouč vyslal na hřiště útočné duo Šmerda-Ševčík.

Závěrečná dvacetiminutovka přinesla velké drama. V 74. minutě Šmerda přihrál Ševčíkovi, kterého v pokutovém území fauloval Gimsay a byla z toho penalta. Zodpovědnost na sebe vzal Dominik Šmerda a střelou doprostřed branky nařízenou penaltu bezpečně proměnil – 1:1. O 4 minuty později se do stoprocentní šance dostal Doubravský a Kubica výborným zákrokem podržel svůj tým.

V 80. minutě Bohunice dokonaly svůj obrat. Šmerda potáhl míč středem hřiště a na hranici šestnáctky jej předal Kotounovi, který míč ještě přihrál mezi penaltu a malé vápno, odkud se Ševčík nemýlil – 2:1. Blansko však našlo na inkasovaný gól rychlou odpověď. V 82. minutě Tulajdan vysunul Martina Sedláka a ten střelou ke vzdálenější tyči vyrovnal na konečných 2:2.

Další utkání sehrají svěřenci kouče Vorlického v sobotu 13. dubna, kdy na domácím stadionu na Údolní vyzvou mužstvo Hranic.


Autor: Zdeněk Veselý ml.