1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Karviná B

3:0
Rozpis zápasů

vs

Blansko

Karviná B

3

0

Rozpis zápasů
Blansko přivátalo v rámci 28. kola Moravskoslezské fotbalové ligy soupeře z Třince. První poločas nabídl spíše méně šancí a jednu branku, kterou se prezentoval Rajčinec, který využil propadu hostující obrany. Úvod utkání byl v režii třineckých, kteří svojí agilitou dělali Blansku problémy, ale paradoxně z první akce Blanska padl gól. Zbytek první půle byl bojovný a obranné řady obou celků další branku nedopustily. Třinci se povedlo ve druhé půli vstřelit 3 góly a to mu nakonec stačilo k vítězství! Blanenští dostali v rámci 4 minut 2 góly a museli dotahovat. To se povedlo v 80. minutě zásluhou Nováka, ale o 4 minuty později rozhodl Konečný. V závěru mohl srovnat Studený, ale Adamuška předvedl zákrok zápasu a míč za svá záda nepustil. Blansko tak podlehlo Třinci 2:3 a hosté odvážejí z Blanska 3 body.

28. kolo , 17. května 2024, FK Blansko - FK Třinec

FK Blansko

2:3

1:0

FK Třinec

Branky: 8. Rajčinec, 80. Novák – 62. Dedič, 66. Samiec, 84. Konečný
Žluté karty: bez karet
Rozhodčí: Proske - Dedek, Čampišová
Delegát: Karel Vidlák

Sestavy

Kubica – Blažík (85. Kouakou), Porč, Chyla, Kocůrek (62. Gimsay), Smrčka (C) (62. Jambor), Feik (76. Novák), Sedlák, Studený, Tulajdan, Rajčinec
Náhradníci: Nešetřil – Psota, Kouakou, Novák, Jambor, Gimsay, Šedivý
Trenér: Jiří Vorlický

Adamuška (C) – Bolf, Samiec, Zinhasovič (88. Orság), Szewieczek, Bartůněk (86. Jež), Omasta, Dedič (80. Ayoola), Cienciala (80. Konečný), Dadak
Náhradníci: Mrózek – Clement, Orság, Jež, Ayoola, Machuča, Konečný
Trenér: Tomáš Hejdušek

Úvod utkání patřil Třinci, který začal aktivně napadat a presovat blanenskou rozehrávku a blanenští se tak nedostávali příliš na polovinu soupeře. Ve 4. minutě hasil Kubica první vážnější situaci, kdy z kopačky ukradl míč Bartůňkovi, který se na něj řítil. To na druhé straně se v při první šanci měnilo skóre. Domácí nakopli míč za obranu Třince, která propadla, ale čárový rozhodčí nechal hru plynout. Míč si zpracoval Rostislav RAJČINEC, který obelstil obránce a dokázal překonat Adamušku k tyči – 1:0. Třinec byl i nadále aktivní, v 16. minutě musel Kubica řešit nebezpečné odrazy, ale pomezní nakonec mával ofsajd. Stejnou situaci musel řešit i ve 29. minutě, ale vážnější problémy neměl. Závěr první půle patřil Blansku, kdy ve 41. minutě pálil po dobrý práci Chyly Porč, ale jeho střela nemířila mezi tři tyče, v poslední minutě to pak Kocůrek zkoušel po rohu hlavou, ale ani on neuspěl.

Do druhé půle vstoupili hosté opět aktivně a už ve 47. minutě se dostal do šance Samiec, jehož hlavička ale postrádala razanci. V 53. minutě začal tlak Třince sílit a výsledkem byla orazítkovaná pravá tyč blanenské brány po třele Ciencialy. Toto byl varovný signál pro Blansko, přesto hosté dále tlačili. V 60. minutě René DEDIČ střílel z prostoru penaltového puntíku, ale obranný blok Blanska ještě neprostřelil. Povedlo se mu to o 2 minuty později, kdy ze stejné pozice tentokrát procedil míč skrze obranu a Kubici do brány - 1:1. A bylo ještě hůře. O 4 minuty později šel Třinec do vedení, kdy po blanenské ztrátě míče na půli hřiště podnikli hosté rychlý kontr a po pohledné kombinaci zakončil Martin SAMIEC 1:2. Blansko bylo otřesené a snažilo se, ale naráželo na, v těchto momentech, defenzivní styl hry soupeře. K vyrovnání však nakonec v 80. minutě došlo. Blansku se otevřela pravá strana hřiště, kam dostal přihrávku Jambor. Ten poslal perfektní centr na Jana NOVÁKA, který hlavou uklidil míč do prázdné brány – 2:2. Pro blanenského útočníka to byl premiérový ligový zásah v blanenském dresu!

V zápětí po inkasovaném gólu hostující trenér Hejdušek provedl střídání, které bylo pro výsledek utkání klíčové. Do hry totiž naskočil Dominik KONEČNÝ, který v 84. minutě vstřelil třetí a rozhodující trefu. Po hlavičkovém souboji propadl míč na levé straně hřiště právě na Konečného, kudy doslova hostující hráč proletěl, a i když byl z úhlu, ale jeho bomba zapadla přesně pod břevno brány. S tímto trefeným míčem nemohl Kubica dělat vůbec nic – 2:3. V nastaveném čase pak přišla chvíle hostujícího gólmana Adamušky, který sebral vyrovnání z kopačky Studeného dvěma vynikajícími zákroky, díky kterým si Třinec odvezl z Údolní všechny 3 body.

Další zápas čeká na Blansko již ve středu 22. května, kdy opět na domácí půdě vyzvedeme tentokrát juniorku Slovácka. Utkání začíná v 17 hodin.

Autor - Adam Přikryl