1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Karviná B

3:0
Rozpis zápasů

vs

Blansko

Karviná B

3

0

Rozpis zápasů
Blansko se v rámci 29. kola MSFL představilo ve Frýdlantu. Zápas nezačal pro blanenské vůbec dobře, ze dvou šancí dvakrát inkasovali a v 11. minutě prohrávali 2:0. Ihned po druhém gólu snížil z penalty Studený a přišly i další velké šance na vyrovnání. Domácí však tlak ustáli a z ojedinělé šance opět skórovali. Následně pokračoval až do konce zápasu stejný průběh hry. Blansko drželo míč, vytvářelo si šance a Frýdlant z ojedinělých útoků dával góly. Ve druhém poločase Blansko inkasovalo ještě dvě branky a své početné šance nevyužilo. Výsledek 5:1 tedy znamená velmi krutou porážkou vzhledem k průběhu hry.

29. kolo , 25. května 2024, 1. BFK Frýdlant nad Ostravicí - FK Blansko

1. BFK Frýdlant nad Ostravicí

5:1

3:1

FK Blansko

Branky: 8. Šafner, 11. Teplý, 28. Kedroň, 61. Svatonský, 68. Juříček - 13. Studený (pen.)
Žluté karty: 12. Juříček, 90. Mikulenka - 87. Gimsay
Rozhodčí: Šimoník - Tomanec, Budovič
Delegát: Karel Piňos

Sestavy

Prepsl (C) - Holec, Literák, Mikulenka, Kedroň, Šafner (80. Thimel), Blahuta, Varadi (80. Jaskula), Hajnoš (87. Šustai), Teplý (54. Svatonský), Juříček (87. Stávek)
Náhradníci: Thimel - Šustai, Jaskula, Papík, Stávek, Svatonský
Trenér: Ondřej Prepsl

Kubica - Feik (54. Psota), Kocůrek (65. Kouakou), Blažík (46. Černý), Porč (75. Foltýn) - Smrčka (C) - Jambor, Studený, Novák (54. Němec), Gimsay - Tulajdan
Náhradníci: Nešetřil - Kouakou, Černý, Foltýn, Psota, Brázda, Němec
Trenér: Jiří Vorlický

Do první vážnější šance se dostali blanenští, když se po dlouhém pasu Smrčky dostal v 5. minutě do zakončení Tulajdan. Brankář Prepl byl však připraven. Skóre se poprvé měnilo o 3 minuty později na druhé straně. Přetažený rohový kop vrátil před branku Literák a Šafner jej hlavou uklidil do sítě – 1:0. V 11. minutě domácí navýšili své vedení. Blanenští chybovali v rozehrávce, Teplý se dostal do samostatného úniku a střelou k bližší tyči se nemýlil – 2:0.

Ihned po rozehrávce Blansko podniklo útok a ve vápně byl faulován Gimsay. Nařízenou penaltu bezpečně proměnil Simon Studený2:1. Ve 22. minutě hlavičkoval vedle levé tyče Teplý. Minutu nato Novák prodloužil míč na Tulajdana, ten však ve vápně nepřihrál přesně nabíhajícímu spoluhráči. O chvíli později Novák nedosáhl na přízemní centr Gimsaye. Ve 26. minutě měl velkou šanci ke srovnání Gimsay, střelu k bližší tyči uvnitř vápna ovšem Prepsl zlikvidoval. Z následného rohu nedokázali Kocůrek s Novák usměrnit míč do poloodkryté sítě. V pokračující akci Smrčka vysunul Gimsaye, jeho střela z malého vápna však mířila jen do boční sítě.

Za neproměněné šance přišel trest. Po centru zleva si na míč naskočil Kedroň a bezmocný Kubica lovil potřetí míč ze sítě – 3:1. Ve 30. minutě hlavičkoval po rohu Smrčky těsně nad Blažík. Blansko i nadále hrozilo, ale své náznaky šancí nedokázalo dotáhnout do konce. Do kabin šli tedy spokojenější hráči Frýdlantu.

V 53. minutě se po nepřesné malé domů ocitli v šanci frýdlantští, nepřihráli si však přesně a následnou střelu z hranice vápna Kubica pokryl. V 61. minutě se opět měnilo skóre. Po standardní situaci z poloviny hřiště se domácí dostali k zakončení, Kubica na brankové čáře skvěle zakročil, ale důrazný Jan Svatonský z dorážky propasíroval míč do branky – 4:1. V 67. minutě pálil z voleje na hranici vápna Gimsay a Prepsl povedeným zákrokem vyrazil míč na roh.

Další zakončení Gimsaye a Studeného také nenašly přesný cíl. Následně se opět potvrdilo pravidlo nedáš-dostaneš. Varadi potáhl míč po levé straně a jeho centr si na malém vápně našel Juříček, který propálil Kubicu – 5:1. V 77. minutě Prepsl vychytal v dobré šanci Studeného. V 84. minutě se na Kubicu sám řítil Thimel, ale blanenského brankáře nepřekonal. V poslední minutě neuspěl ve dvou nadějných situacích Jambor. V nastaveném čase pak tečovaná střela Jambora skončila těsně nad.

Blansko ani přes svou herní převahu a řadu šancí nedokázalo vstřelit více než jeden gól a odjelo tedy s vysokou porážkou. Příští utkání čeká svěřence kouče Vorlického již v PÁTEK 31. května, kdy na domácím stadionu na Údolní hostí mužstvo Frýdku-Místku. Utkání startuje v 17:00.


Autor: Zdeněk Veselý ml.