1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Karviná B

3:0
Rozpis zápasů

vs

Blansko

Karviná B

3

0

Rozpis zápasů
Poslední utkání sezóny čekalo na Blansko v rámci 32. kola MSFL proti celku Karviná B. V první půli jsme viděli jsme spíše defenzivní podívanou s pár šancemi na obou stranách. Ve druhém poločase padly celkem 3 branky a všechny do sítě Karviné. Skóre otevřel Studený, na kterého navázali Sedlák a Tulajdan. Blansko se tak loučí se sezónou vítězně a bere 3 body po výsledku 3:0!

32. kolo , 14. června 2024, FK Blansko - MFK Karviná B

FK Blansko

3:0

0:0

MFK Karviná B

Branky: 80. Studený, 84. Sedlák, 88. Tulajdan
Žluté karty: 45. Porč - 38. Baumgartner, 44. Byrtus, 69. Brzóska
Rozhodčí: Mayer - Vlk, Zapletal
Delegát: Václav Briksa

Sestavy

Nešetřil – Porč, Blažík (C), Černý (46. Jambor), Kocůrek, Psota (46. Sedlák), Němec, Foltýn (46. Srmčka), Studený, Kouakou (46. Gimsay), Novák (46. Tulajdan)
Náhradníci: Kubica – Smrčka, Tulajdan, Jambor, Sedlák, Chyla, Gimsay
Trenér: Jiří Vorlický

Schovanec – Zdunek (57. Alokhin), Motyčka, Graf, Santos, Jurga, Brzóska (C), Baumgartner, Byrtus (57. Bielan), Skryhun (46. Peter), Vavřík
Náhradníci: Chiemela – Alokhin, Molitorisz, Ulihanets, Bielan
Trenér: Čestmír Kročil

Sestava na poslední klání doznala několika změn a příležitost dostali od úvodu po dlouhé době Kouakou, Foltýn nebo Psota.

Úvod utkání byl opatrný a oba celky příliš aktivní dopředu nebyly. První šanci měli hosté ve 21. minutě, ale za záchrannou brzdu zatáhl obránce Černý. Zanedlouho to zkoušel Graf, ale jeho pokus mířil vedle tyče. Ve 28. minutě se zaskvěl Nešetřil, který reflexivně zneškodnil nebezpečný pokus karvinského útočníka. První vážnější šanci Blanska měl na kopačce Kouakou, ale jeho pokus z dobré pozice mířil mimo bránu. Karviná měla ke konci první půle přečíslení 3 na 2 po propadu blanenských, ale kapitán Brzóska tvrdou střelou svatyni Nešetřila nerozvlnil. Za hvizdu sudího se tak po 45 minutách odcházelo do kabin za bezbrankového stavu.

Do druhých 45 minut vyslal trenér Vorlický hned 5 nových hráčů a obraz hry se změnil. Viděli jsme střídání šancí na obou stranách, z kraje 2. půle se prosazovali spíše slezané. Graf mohl otevřít skóre, ale místo zakončení volil ještě přihrávku na lépe postaveného spoluhráče, ale Nešetřil povyjel z brány a poradil si. V 52. minutě Studený pálil z dobré pozice, ale míč nedošel ke gólmanu Schovancovi, následně byl Studený atakován ve vápně zezadu, ale sudí nechal pokračovat ve hře, byť se to domácím hráčům ani fanouškům nelíbilo. Karviná pak o další 2 minuty později nastřelila dokonce břevno, Nešetřil si krom formy dobře postavil i bránu.

Čarování blanenského brankáře pokračovalo, kdy ve 63. minutě Peter dostal míč za obranu na hranici ofsajdu a postupoval na Nešetřila, ale ten opět předvedl výborný zákrok. Blanenští nemohli najít přesnou mušku a v šancích pohořeli Sedlák, Jambor nebo Gimsay. S blížícím se koncem zápasu se začali prosazovat více blanenští a v 80. minutě přišla konečně kýžená branka. Domácí sehráli pohlednou a přesnou kombinaci, kterou Jambor ještě vyšperkoval do levé strany na lépe postaveného Simona STUDENÉHO, který měl snadnou práci a zakončil do prázdné brány – 1:0. Odpovědět mohl Baumgartner, ale jeho kvalitní rána nezapadla do pravého horního rohu brány, a tak přišel další trest. Agilní Gimsay našel milimetrově přesným centrem Martina SEDLÁKA, který chladnokrevně propálil Schovance, který neměl nárok – 2:0. Tečku za dnešním zápasem napsala v 88. minutě asi nejhezčí akce zápasu. Porč nezjištnou přihrávkou, která měla oči, vyslal po levé straně rychlého Gimsaye, který si opět poradil s obráncem a našel ve vápně před bránou Jiřího TULAJDANA, který usměrnil na vzdálenější tyč míč mimo dosah brankáře – 3:0. Hosté přeci jen mohli korigovat utkání v nastavení, ale Nešetřil opět zlikvidoval pokus Alokhina.

Více utkání nenabídlo a Blansko se tak rozloučilo se sezónou na domácím hřišti výhrou 3:0. Verdikt tabulky zní 14. místo a příprava na novou sezónu, která odstartuje 10. července.

Děkujeme všem fanouškům za podporu! Byli jste naším hnacím motorem celou sezónu a patří vám všem velké poděkování!

Za redakci FK Blansko,
Adam Přikryl a Zdeněk Veselý ml.