1. FC Slovácko BFC HlučínSK Hanácká Slavia Kroměříž1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínFC Zbrojovka Brno BSK UničovFC StráníMFK Karviná BTJ Start BrnoFC ZlínskoTJ Unie Hlubina

Blansko

Rosice

3:1

Start Brno

Blansko

27.10.2024 | 14:30

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Rosice

3

1

vs

Start Brno

Blansko

27.10.2024 | 14:30

Rozpis zápasů
Blanenští fotbalisté se v prvním kole nového ročníku MSFL utkali se Znojmem, o jehož budoucnosti nebylo ještě minulý týden jasno. Znojmo však na poslední chvíli poskládalo kvalitní tým a Blansko tak nečekal lehký zápas. Po opatrném úvodu byla k vidění stoprocentní šance na obou stranách, skóre se však měnilo až ve 30. minutě, kdy se nádherně trefil Jambor. Stejný hráč přidal o 7 minut později i druhou trefu a Blansko zaslouženě vedlo. Krátce po změně stran zvýšil na 3:0 z pokutového kopu Sedlák. Blanenští už si zbytek zápasu pohlídali a vstoupili tak do nové sezóny vítězně.

1. kolo , 4. srpna 2024, FK Blansko - 1.SC Znojmo FK

FK Blansko

3:0

2:0

1.SC Znojmo FK

Branky: 30. a 37. Jambor, 48. Sedlák (pen.)
Žluté karty: 56. Gimsay, 69. Tulajdan - 71. Silas, 74. Carungal, 82. Carneiro Rodriguez
Rozhodčí: Vejtasa - Dorotík, Ehrenberger
Delegát: Karel Piňos

Sestavy

Nešetřil - Chyla, Blažík, Sedlo, Adamec - Kocůrek - Jambor (67. Šmerda), Smrčka (C) (67. Němec), Sedlák (67. Jaroš), Gimsay (79. Málek) - Tulajdan (72. Feik)
Náhradníci: Veselý - Feik, Jaroš, Novák, Šmerda, Málek, Němec
Trenér: Jiří Vorlický

Meštrović (90+1. Ryšavý) - Achemlal, Carneiro Rodrigues (C), Silas, Dias Teixeira, Abdellaoui (90+1. Krištof), Carungal, Koukal, Boni, Viegas, Annamousi (60. Samper Caimanque)
Náhradníci: Ryšavý - Samper Caimanque, Krištof
Trenér: Joao Pedro Mendes Redondo

První velkou šanci zápasu si vytvořilo domácí Blansko. V 10. minutě obral Sedlák o míč v pokutovém území obránce a hledal před prázdnou brankou Tulajdana. Brankář Meštrovič vyrazil Sedlákovu přihrávku ke Kocůrkovi, který jej tvrdou střelou zblízka nepropálil. V 17. minutě zahrozili také hosté, když se do odraženého míče z hranice šestnáctky opřel znojemský záložník a Nešetřil vyrazil míč na tyč. Minutu nato centroval Gimsay, Meštrovič míč přizvedl a Jambor jej tak nedokázal hlavou dopravit do odkryté sítě.

Ve 30. minutě se diváci dočkali první branky. Tulajdan dobře pokryl dlouhý aut, posunul míč na Sedláka, kterého sice odzbrojil obránce, ale míče se ihned zmocnil Jambor a po navedení do středu levačkou vymetl pravou šibenici – 1:0. Spolupráce této trojice zafungovala i o 7 minut později. Nešetřilův nákop prodloužil Tulajdan na Sedláka, ten udržel míč ve vápně a před prázdnou branku jej naservíroval Jamborovi – 2:0.

Ve 39. minutě po centru zprava Silas nedokázal z malého vápna usměrnit míč mezi tři tyče. V nastaveném čase hlavičkoval po centru Smrčky nad branku Tulajdan. Do kabin šli tedy blanenští s dvoubrankovým náskokem.

Ve 48. minutě Blansko pojistilo své vedení. Po rohovém kopu byl ve skrumáži faulován Sedlo a nařízenou penaltu bezpečně proměnil Sedlák – 3:0. Po třetím gólu následovala pasáž zápasu bez větších šancí. Až v 66. minutě Jambor protáhl míč do vápna, kde jej předložil Sedlákovi, blanenského záložníka ovšem vychytal Meštrovič. V 69. minutě pálil na druhé straně nebezpečně Abdellaoui a míč proletěl těsně vedle pravé tyče.

Blansko drželo míč, hlídalo si vedení a nepouštělo svého soupeře do šancí. Za zmínku stojí povedená střela Boniho z 84. minuty, jež o kousek minula levou tyč. Blanenští si tedy po vítězství 3:0 připisují do tabulky důležité 3 body. Pozitivem je také udržení čistého konta.

Příští zápas sehrají svěřenci kouče Vorlického opět na domácím stadionu na Údolní, kde v sobotu 10. srpna přivítají mužstvo Uherského Brodu. Utkání startuje v 17:30.


Autor: Zdeněk Veselý ml.