1. FC Slovácko BFC HlučínSK Hanácká Slavia Kroměříž1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínFC Zbrojovka Brno BSK UničovFC StráníMFK Karviná BTJ Start BrnoFC ZlínskoTJ Unie Hlubina

Blansko

Rosice

3:1

Start Brno

Blansko

27.10.2024 | 14:30

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Rosice

3

1

vs

Start Brno

Blansko

27.10.2024 | 14:30

Rozpis zápasů
Ve druhém kole před domácím publikem hostilo Blansko mužstvo Uherského Brodu. Obraz hry byl od úvodních minut patrný – Blansko drželo míč, hosté vycházeli ze zabezpečené obrany a čekali na chyby blanenských. V prvním poločase měli oba týmy velmi dobrou šanci ke skórování. Blažíka vychytal brankář Kohoutek a uherskobrodský Pus netrefil z malého vápna prostor branky. Ve druhém poločase Blansko ještě více dominovalo a začaly přicházet i velké šance. Dvakrát zafungovala spolupráce nahrávajícího Gimsaye a zakončujícího Sedláka, z čehož pramenilo vedení 2:0. Více příležitostí blanenští nevyužili a hosté z ojedinělé střely ve druhém dějství zdramatizovali závěr zápasu. Blansko nepříjemné nastavení ustálo a připisuje si druhé vítězství v sezóně.

2. kolo , 10. srpna 2024, FK Blansko - ČSK Uherský Brod

FK Blansko

2:1

0:0

ČSK Uherský Brod

Branky: 53. a 67. Sedlák - 90. Leskovjan
Žluté karty: 42. Kocůrek, 64. Tulajdan, 76. Šmerda, 90+2. Bednář - 30. Leskovjan, 72. Pus
Rozhodčí: Rosický - Slabý, Landsman
Delegát: Jaroslav Káňa

Sestavy

Nešetřil - Chyla, Blažík, Sedlo, Adamec - Kocůrek (46. Bednář) - Jambor (46. Šmerda), Smrčka (C) (46. Jaroš), Sedlák, Gimsay (87. Černý) - Tulajdan (79. Němec)
Náhradníci: Kubica - Jaroš, Černý, Šmerda, Bednář, Málek, Němec
Trenér: Jiří Vorlický

Kohoutek - Votava (78. Sedláček), Pus, Miklík, Lorenc (78. Pochylý), Šipoš T. (78. Šipoš L.), Obdržálek (62. Vrbka), Mančík (62. Bulko), Novotný, Leskovjan, Flasar (C)
Náhradníci: Somberg - Vrbka, Šipoš L., Pochylý, Bulko, Sedláček
Trenér: Miroslav Ondrůšek

Trenér Vorlický dal od úvodních minut příležitost stejné základní sestavě, která uspěla v předchozím duelu se Znojmem. Změn doznala pouze lavička náhradníků – po nemoci byl již připravený brankář Kubica, po zranění Tomáš Černý a do nominace byl jako hráč zařazen i asistent trenéra David Bednář.

První zakončení si připsal v 7. minutě hostující Votava, se střelou z úctyhodné vzdálenosti si Nešetřil bez větších problémů poradil. Blansko drželo míč na svých kopačkách, ale nemohlo najít cestu přes hluboký blok hostů. Broďané naopak hrozili ze standardních situací a po rychlých protiútocích. Po jednom z nich pálil ve 27. minutě vedle levé tyče Votava.

Ve 38. minutě měli domácí dosud největší šanci zápasu. Po výborném rohu Jambora si na míč naskočil Blažík a brankář Kohoutek jeho hlavičku fantasticky vyrazil na roh. Ve 43. minutě vyslal tvrdou střelu z přímého kopu aktivní Votava, Nešetřil byl však na místě a míč vyrazil do bezpečí. Krátce nato po prodlouženém autovém vhazování netrefil branku z jasné pozice hlavou Pus. První poločas tedy skončil bez branek.

O poločase provedl kouč Vorlický 3 změny v sestavě. Vedle Šmerdy a Jaroše se na hřiště dostal i zmiňovaný David Bednář, jenž si připsal třetiligový start po 5 letech. Ve 48. minutě Sedlák poslal do šance Gimsaye, ten ovšem zblízka Kohoutka nepropálil. O 5 minut později už se blanenští dočkali. Gimsay prošel po levém křídle a před prázdnou brankou našel volného Sedláka, který usměrnil míč do sítě – 1:0.

Blansko se začalo více a více dostávat do šancí. V 59. minutě skončila tečovaná střela Gimsaye těsně vedle levé tyče. O minutu později se zablokovaná střela Šmerdy dostala ve vápně k Sedlákovi, záložník Blanska ovšem v dobré pozici neuspěl. V 67. minutě podruhé zafungovalo spojení Gimsay-Sedlák. Prvně jmenovaný našel po přihrávce od Bednáře mezi stopery nabíhajícího Sedláka a ten střelou ke vzdálenější tyči zvýšil na 2:0.

Blansko mělo utkání pod kontrolou a soupeře do šancí nepouštělo. V 83. minutě vyslal Sedlák do úniku Němce, který v jasné šanci hostujícího brankáře nepřekonal. V pokračující akci pálil z hranice šestnáctky vysoko nad břevno Jaroš. V 86. minutě byl ve vápně tvrdě sražen Šmerda, rozhodčí však k překvapení všech diváků penaltu nenařídil.

Už, už to vypadalo na pohodové vítězství domácích, ale v 90. minutě se z dálky opřel do míče Leskovjan, jehož dělovka zapadla s přispěním břevna a tyče za záda bezmocného Nešetřila. V nastaveném čase tedy hosté vrhli všechny síly do útoku a Blansko se ještě strachovalo o výsledek. Obrana Blanska v čele s Tomášem Černým ale všechny nebezpečné centry odvrátila a blanenští si tak připisují zasloužené vítězství. Po dvou odehraných kolech má tedy Blansko na svém kontě 6 bodů.

V pátek 16. srpna zajíždějí svěřenci kouče Vorlického k prvnímu venkovnímu zápasu sezóny na půdu Zlínska. Utkání startuje v 17:30.


Autor: Zdeněk Veselý ml.