1. FC Slovácko BFC HlučínSK Hanácká Slavia Kroměříž1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínFC Zbrojovka Brno BSK UničovFC StráníMFK Karviná BTJ Start BrnoFC ZlínskoTJ Unie Hlubina

Blansko

Rosice

3:1

Start Brno

Blansko

27.10.2024 | 14:30

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Rosice

3

1

vs

Start Brno

Blansko

27.10.2024 | 14:30

Rozpis zápasů
První venkovní utkání sehráli blanenští fotbalisté na půdě Zlínska. Šanci v základní sestavě dostalo oproti posledním dvěma duelům 5 jiných hráčů. Skóre zápasu otevřel ve 23. minutě domácí Charles, brance však pravděpodobně předcházel faul na blanenského obránce. Ve 30. minutě mohl srovnat Málek, míč však zastavilo břevno. O osudu utkání tak rozhodly další dvě trefy Charlese z rozmezí 33. a 34. minuty. Ve druhém poločase se Blansko snažilo nepříznivý stav zvrátit, ale vyjma střeleckých pokusů ze střední vzdálenosti si větší šanci nevypracovalo. Celou reportáž včetně komentáře trenéra Vorlického čtěte níže.

3. kolo , 16. srpna 2024, FC Zlínsko - FK Blansko

FC Zlínsko

3:0

3:0

FK Blansko

Branky: 23., 33. a 34. Charles
Žluté karty: 17. Suchý, 68. Rolinc - 79. Smrčka
Rozhodčí: Habermann - Dorušák, Čampišová
Delegát: Luděk Langhammer

Sestavy

Andres - Krakovčík (C), Galus (65. Russmann), Suchý, Pak (57. Fabrice), Weber (65. Zbranek), Charles (76. Jura), Rolinc, Pernatskyi, Dano, Mirvald
Náhradníci: Jílovec - Jura, Studený, Fabrice, Russmann, Zbranek
Trenér: David Rojka

Nešetřil - Jambor, Chyla, Sedlo (C), Adamec - Kocůrek - Šmerda (46. Sedlák), Jaroš (46. Smrčka), Němec (46. Tulajdan), Málek (46. Gimsay) - Feik (63. Bednář)
Náhradníci: Kubica - Sedlák, Tulajdan, Bednář, Smrčka, Gimsay
Trenér: Jiří Vorlický

První střelecký pokus měli ve 4. minutě na svědomí domácí, Pakova rána ovšem letěla nad branku. O 4 minuty později Nešetřil zneškodnil Charlesovu střelu k bližší tyči. Ve 12. minutě si Šmerda navedl míč do středu, jeho rána se ale do prostoru branky nevešla. Ve 23. minutě se domácí ujali vedení. Charles na pravé straně tvrdě atakoval Adamce, avšak rozhodčí faul neodpískal. Nigerijský záložník pokračoval s míčem do pokutového území a těsně za malým vápnem vypálil nechytatelně do pravé šibenice – 1:0.

Ve 23. minutě Šmerda vysunul Feika, s jehož tvrdou střelou si poradil brankář Andres. Ve 30. minutě mohlo Blansko srovnat. Po dlouhém pasu od Sedla předčil Málek obránce a střelu blanenského záložníka z hranice šestnáctky zastavilo břevno. Skóre se tak o chvíli později opět měnilo na druhé straně. Po nepřesné rozehrávce se míče zmocnil Pak, prošel po levé straně a přízemním centrem našel ve vápně Charlese, který procedil míč přes Nešetřila – 2:0.

Za další minutu zasadilo Zlínsko blanenským třetí ránu, podobně jako při druhé brance. Po další nepřesnosti v rozehrávce a rychlém útoku po levé straně stál na konci akce opět Stanley Charles, který tak zkompletoval hattrick – 3:0. Po poločase byli tedy jednoznačně spokojenější hráči Zlínska.

Před začátkem druhého poločasu provedl kouč Vorlický hned 4 změny v sestavě. Blanenští se snažili nepříznivý stav zvrátit. Ve 49. minutě hlavičkoval po centru Smrčky do rukavic brankáře Jambor. V 57. minutě tvrdě pálil z úctyhodné vzdálenosti Kocůrek, Andres míč pokryl. V 73. minutě to zkoušel i střídající Bednář, míč však proletěl těsně vedle levé tyče. O 5 minut později se ve velké šanci zjevil domácí útočník, Nešetřil ale dobře zasáhl.

Zlínsko v posledních minutách vyráželo do otevřené obrany Blanska. V 87. minutě pálil těsně vedle levé tyče Fabrice. V 90. minutě nenašla přesný cíl ani střela Rolince. Stejný hráč hlavičkoval v nastaveném čase mimo branku. Více šancí zápas nenabídl a Blansko tak poprvé v sezóně okusilo hořkost porážky.

Příští utkání sehrají svěřenci kouče Vorlického v PÁTEK 23. srpna, kdy na domácím stadionu na Údolní hostí celek Uničova. Zápas startuje v 18:00.

Komentář trenéra Jiřího Vorlického:

„Oproti prvním dvěma utkáním jsem zařadil do základní sestavy 5 jiných hráčů. Byl jsem si vědom, že proti tak kvalitnímu soupeři může tento záměr narušit náš herní výkon a ohrozit možný bodový zisk. Tak se i přes zlepšený výkon ve druhém poločase stalo. Věřím, že zařazení těchto hráčů se v průběhu sezóny ukáže jako správný krok, i když dnes tomu tak nebylo.“


Autor: Zdeněk Veselý ml.