1. FC Slovácko BFC HlučínSK Hanácká Slavia Kroměříž1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínFC Zbrojovka Brno BSK UničovFC StráníMFK Karviná BTJ Start BrnoFC ZlínskoTJ Unie Hlubina

Blansko

Uničov

1:1

Strání

Blansko

01.09.2024 | 16:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Uničov

1

1

vs

Strání

Blansko

01.09.2024 | 16:00

Rozpis zápasů
Blansko doma přivítalo ve 4. kole mužstvo Uničova. Už v 7. minutě rozjásal domácí příznivce po přihrávce Gimsaye Sedlák, který zapsal již čtvrtou branku ve čtvrtém zápase. Hosté z Uničova se okamžitě snažili jednobrankové manko dohnat. Ve 23. minutě zachránilo Blansko po zákroku Kubici břevno, ale ve 31. minutě přišlo vyrovnání z kopačky Grygara. Těsně před odchodem do kabin mohl domácím vrátit vedení Blažík, ale jeho zakončení zmařil výborným zákrokem hostující brankář. Uničovští byli i nadále aktivní, ale zahrozilo i Blansko, když Gimsayovu hlavičku vykopával z brankové čáry obránce. V 86. minutě byl vyloučen hostující Grygar a blanenští tak měli k dispozici krátkou přesilovku. Závěrečná snaha domácích fotbalistů o vítězný gól nestačila a zápas tak skončil remízou 1:1.

4. kolo , 23. srpna 2024, FK Blansko - SK Uničov

FK Blansko

1:1

1:1

SK Uničov

Branky: 7. Sedlák - 31. Grygar
Žluté karty: 0 - 0
Červené karty: 86. Grygar (UNI)
Rozhodčí: Grečmal - Jurajda, Labaš
Delegát: Karel Vidlák

Sestavy

Kubica - Chyla, Blažík, Sedlo, Adamec - Kocůrek (67. Feik), Smrčka (C) (67. Bednář) - Jambor (67. Jaroš), Sedlák, Gimsay - Tulajdan
Náhradníci: Nešetřil - Feik, Jaroš, Novák, Bednář, Málek, Němec
Trenér: Jiří Vorlický

Král - David, Svoboda, Hausknecht, Ambrozek (81. Sklenář), Komenda (C), Červeň, Werani (58. Diblík), Suchánek (58. Saňák), Grygar, Koutný
Náhradníci: Uvízl, Kvapil - Diblík, Saňák, Sklenář, Šembera, Ševčík
Trenér: Petar Aleksijević

Trenér Vorlický dal v dnešním utkání příležitost stejné základní sestavě, která uspěla v úvodních dvou kolech se Znojmem a Uherským Brodem. Výjimkou byl post brankáře, když poprvé v sezóně nastoupil David Kubica. Petr Nešetřil, jenž se v týdnu potýkal s nemocí, zůstal jen na lavičce náhradníků.

Na první gól zápasu diváci dlouho nečekali. Už v 7. minutě poslal Blažík dlouhý pas za obranu, na hranici brankové čáry jej dohnal Gimsay a jeho přihrávku na malé vápno zužitkoval Martin Sedlák, který bezpečně uklidil míč mimo dosah brankáře – 1:0. Hosté se ihned hnali za vyrovnáním. O 2 minuty později nesedlo po zpětné přihrávce Komendy zakončení Hausknechtovi.

Ve 23. minutě zahrávali uničovští rohový kop, Kubica na poslední chvíli míč reflexivně vyrazil na břevno a poradil si i s následnou dorážkou Komendy. Krátce poté se po výkopu Kubici hnal do šance Tulajdan, před vápnem byl ale atakován a k zakončení nedošlo. Blansku se nedařil přes dobře presujícího soupeře přechod do útoku a ve 31. minutě bylo vyrovnáno. Přetažený centr sklepl hlavou Suchánek pro nabíhajícího Grygara, který si míč přebral za malým vápnem a zblízka propálil Kubicu – 1:1.

Ve 42. minutě se po přihrávce Jambora ocitl v dobré pozici Tulajdan, jeho střela byla ovšem zablokována. V samotném závěru poločasu zahrával standardní situaci Smrčka, míč se odrazil k Blažíkovi, jenž zakončoval ve skluzu z bezprostřední blízkosti, ale brankář Král na brankové čáře zázračně zasáhl. Po poločase byl tedy stav nerozhodný.

Uničov pokračoval v aktivitě i ve druhém poločase. V 55. minutě se po rohovém kopu dostal k zakončení hostující hráč a tečovaná střela skončila těsně nad. Další střelecké pokusy hostů zablokovala pozorná obrana blanenských. V 67. minutě hlavičkoval po rohu Bednáře nad branku Tulajdan. Krátce nato měl ke gólu blízko Gimsay. Nigerijský fotbalista byl u míče dříve než gólman Král a jeho hlavičku vykopával z brankové čáry jeden z obránců.

Čtvrthodiny před koncem Komenda nepropálil po přetaženém rohu obranný blok Blanska. Minutu nato zakončil po dlouhém pasu za obranu nepřesně Hausknecht. V 86. minutě skončilo utkání pro Grygara. Střelec vyrovnávací branky zatáhl za záchranou brzdu, když Tulajdan postupoval sám na hostující branku, a musel tak předčasně do sprch. Krátce poté se po dalším rohovém kopu Bednáře dostal k hlavičce Chyla, míč však v brance neskončil. Blansko nemělo příliš času nabídnutou přesilovku využít a zápas tak skončil remízou 1:1. Vzhledem k průběhu utkání musí být Blansko s bodem proti takto kvalitnímu soupeři spokojeno.

Příští utkání sehrají svěřenci kouče Vorlického v neděli 1. září, kdy zajíždí na půdu nováčka MSFL do Strání. Utkání startuje v 16:00.


Autor: Zdeněk Veselý ml.