1. FC Slovácko BFC HlučínSK Hanácká Slavia Kroměříž1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínFC Zbrojovka Brno BSK UničovFC StráníMFK Karviná BTJ Start BrnoFC ZlínskoTJ Unie Hlubina

Blansko

Rosice

3:1

Start Brno

Blansko

27.10.2024 | 14:30

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Rosice

3

1

vs

Start Brno

Blansko

27.10.2024 | 14:30

Rozpis zápasů
Blansko v 5. kole MSFL zajíždělo na půdu nováčka do Strání. Blanenští přečkali úvodní nápor domácích o několika šancích a ve 20. minutě měli k dispozici penaltu, kterou však Tulajdan neproměnil. Těsně před odchodem do kabin Blansko dvakrát inkasovalo a ve druhém poločase muselo ztrátu dohánět. V 50. minutě měl velkou šanci Jambor, ale jeho zakončení vykopl z brankové čáry obránce. Blanenský tým se snažil nepříznivý stav zvrátit, ale podobná větší šance nepřišla, zatímco domácí mohli vedení pojistit. Tři body tedy zůstaly ve Strání.

5. kolo , 1. září 2024, FC Strání - FK Blansko

FC Strání

2:0

2:0

FK Blansko

Branky: 44. Švrček, 45. Miklovič
Žluté karty: 56. Michalec, 58. Silnica, 79. Haša - 28. Sedlo, 82. Kocůrek
Rozhodčí: Budovič - Kolář, Černoevič
Delegát: Zbyněk Vlčnovský

Sestavy

Nemrava - Matúš, Michalec, Miklovič (89. Tóth), Hruboš, Řihák, Švrček (65. Nomilner), Kičin, Hapal (75. Adeyemi), Silnica (C) (75. Liavynets), Haša
Náhradníci: Čubík - Jahoda, Liavynets, Nomilner, Adeyemi, Tóth, Krupko
Trenér: Dušan Tesařík

Nešetřil - Chyla, Blažík (38. Gabriel), Sedlo, Adamec - Kocůrek (89. Foltýn), Feik - Jambor (77. Novák), Smrčka (C), Gimsay (89. Psota) - Tulajdan (77. Kouakou)
Náhradníci: Kubica - Novák, Kouakou, Foltýn, Psota, Gabriel
Trenér: Jiří Vorlický

Domácí začali aktivně a hned v úvodu mohli jít do vedení. Již ve 3. minutě byl domácí útočník u míče dříve než Nešetřil, situaci ale zachránil obranným zákrokem Sedlo. Následovala série rohových kopů a při jednom z nich nebezpečně zakončoval Haša. Nepříjemný tlak zakončila střela domácího hráče, kterou Nešetřil pokryl. O 4 minuty později po dlouhém pasu za obranu Nešetřil vychytal v dobré šanci Michalce. Ve 12. minutě pálil těsně vedle pravé tyče Haša.

Ve 14. minutě napřáhl za vápnem Hapal a Nešetřil výborným zákrokem vyrazil míč na roh. Krátce poté se dvakrát dostal ke střele Gimsay, ale ani v jednom případě branku netrefil. Blansko přečkalo úvodní nápor domácích hráčů a ve 20. minutě mělo jedinečnou možnost jít do vedení, když byl uvnitř vápna faulován Smrčka a rozhodčí ukázal na značku pokutového kopu. Tulajdanovi ovšem penalta nesedla a Nemrava střelu k levé tyči lapil.

Ve 38. minutě skončila Kocůrkova tečovaná střela z vápna těsně vedle levé tyče. O minutu později nahradil zraněného Blažíka Gabriel. Ve 44. minutě se dostal po rohu k hlavičce Tulajdan, branka však vzápětí padla na druhé straně. Miklovičovu tvrdou střelu z úhlu Nešetřil vyrazil k nohám Švrčka, který poslal domácí do vedení – 1:0. To ale nebylo vše. O pár chvil později se po dlouhém autu dostal do úniku Miklovič a ten se střelou k bližší tyči nemýlil – 2:0. Blansko tedy muselo ve druhém poločase dohánět dvoubrankové manko.

V 50. minutě mohli blanenští snížit. Gimsay skvěle našel přízemním centrem na malém vápně Jambora, jeho zakončení však vykopl z brankové čáry obránce. Z následného rohu hlavičkoval nad branku Sedlo. V 63. minutě se dostal do úniku z pravé strany Haša a střela domácího útočníka rozezvučela tyč. Krátce nato se v dobré pozici dostal k míči Tulajdan, ale jeho zakončení postrádalo větší razanci, podobně jako střela Jambora ze 69. minuty.

V 71. minutě Miklovič obral blanenské o míč, v dobré pozici ovšem nedokázal přesně přihrát nabíhajícímu spoluhráči. V 82. minutě byl před odkrytou sítí volný Haša, ale na střílený centr zleva nedosáhl. Více šancí diváci neviděli a zápas tak skončil zaslouženým vítězstvím domácího celku.

Příští utkání sehrají svěřenci kouče Vorlického v PÁTEK 6. září, kdy na domácím stadionu na Údolní přivítají mužstvo Kroměříže. Zápas startuje v 17:00.


Autor: Zdeněk Veselý ml.