1. FC Slovácko BFC HlučínSK Hanácká Slavia Kroměříž1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínFC Zbrojovka Brno BSK UničovFC StráníMFK Karviná BTJ Start BrnoFC ZlínskoTJ Unie Hlubina

Blansko

Rosice

3:1

Start Brno

Blansko

27.10.2024 | 14:30

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Rosice

3

1

vs

Start Brno

Blansko

27.10.2024 | 14:30

Rozpis zápasů
Blanenští fotbalisté ve vloženém 17. kole zavítali na stadion v Srbské ulici, kde se střetli s juniorkou brněnské Zbrojovky. V prvním poločase oba týmy nastřelily brankovou konstrukci, herně měli ovšem navrch domácí. Krátce po změně stran udeřil brněnský Polášek a Blansko čekala honba za vyrovnáním. Ve druhém poločase se blanenští dostali do několika vyložených šancí, ale ani v jednom případě neuspěli a prohráli tak nejtěsnějším možným rozdílem.

17. kolo , 11. září 2024, FC Zbrojovka Brno B - FK Blansko

FC Zbrojovka Brno B

1:0

0:0

FK Blansko

Branky: 49. Polášek
Žluté karty: 0 - 90+1. Tulajdan
Rozhodčí: Kolář - Mrázek, Kostelník
Delegát: Ivo Nováček

Sestavy

Prodělal - Peška, Štepanovský (C) (83. Komárek), Vit - Strnad, Polášek (59. Hříba), Kučera, Kříž (67. Hübel) - Pragr, Černý (59. Souček), Večeřa (83. Pavlík)
Náhradníci: Kostelný - Komárek, Pavlík, Hřiba, Souček, Hübel, Haminger
Trenér: Marek Zúbek

Kubica - Feik, Chyla, Kocůrek, Adamec - Smrčka (C), Bednář (79. Novák) - Jambor, Sedlák, Gimsay (79. Málek) - Tulajdan
Náhradníci: Nešetřil - Novák, Kouakou, Foltýn, Psota, Málek, Gabriel
Trenér: Jiří Vorlický

Už v 6. minutě centroval do vápna Feik, Sedlák ale zakončoval jen do boční sítě. O 8 minut později se ke střele zprava propracoval Černý a Kubica míč nohou vytěsnil do bezpečí. O pár minut později domácím fanouškům pořádně zatrnulo. Gimsay zleva centroval do vápna a po teči obránce skončil míč na tyči. Ve 21. minutě Blansko rychle zaútočilo, avšak Jamborovu střelu po přihrávce Gimsaye zablokovala obrana. Pár minut nato pálil z dobré pozice ve vápně nad branku brněnský Černý. Stejný hráč se po blanenském propadnutí na polovině hřiště řítil ve 34. minutě sám na branku, sólo však zakončil střelou do levé tyče. V prvním poločase tedy branka nepadla.

Vstup do druhého dějství Blansko nezachytilo a ve 49. minutě inkasovalo. Večeřa přihrál zprava mezi penaltu a malé vápno Poláškovi, který měl dostatek času na překonání bezmocného Kubici – 1:0. Blansko odpovědělo o 10 minut později, když po rohu Bednáře hlavičkoval těsně mimo Smrčka. Zbrojovce postupně ubývaly síly a šance blanenských začaly přibývat. V 60. minutě Smrčka nádherně vysunul do úniku Jambora, ten ovšem v jasné šanci namísto střely volil přihrávku, která nabíhajícího Tulajdana nenašla.

V 66. minutě Sedlák uzmul míč obránci na hranici vápna a v obrovské šanci trefil pouze spojnici břevna a tyče. Domácí odpověděli akcí Večeři, který se prokličkoval k zakončení, avšak zamířil doprostřed branky. V 75. minutě si Jambor obhodil v pokutovém území obránce a tečovaný pokus skončil vedle levé tyče. Z následného rohu se k míči dostal Kocůrek, ale míč šel do náruče brankáře. Ještě větší šanci měl krátce nato opět Jambor, kterého našel na pravé straně Sedlák, v tutovce ale trefil brankáře Prodělala.

V 79. minutě měl dobrou šanci Souček, zakončení ovšem mířilo do boční sítě. V 83. minutě Jambor našel na hranici šestnáctky Sedláka, ten namísto okamžité střely míč přebral a z druhého doteku napálil obránce. V poslední minutě měl Sedlák na noze vyrovnání. Po centru do vápna se k němu odrazil míč za malým čtvercem, zamířil však doprostřed branky. V nastaveném čase se po rohovém kopu dostal k hlavičce vyběhnuvší Kubica, ale míč skončil vedle pravé tyče. Brněnští mladíci tedy nadělili Blansku lekci z produktivity a natáhli blanenské čekání na vítězství už na 5 zápasů.

Anglický týden završí svěřenci kouče Vorlického v sobotu 14. září, kdy zajíždí k zápasu do Ostravy na půdu nováčka z Hlubiny. Utkání startuje v 16:00.


Autor: Zdeněk Veselý ml.