1. FC Slovácko BFC HlučínSK Hanácká Slavia Kroměříž1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínFC Zbrojovka Brno BSK UničovFC StráníMFK Karviná BTJ Start BrnoFC ZlínskoTJ Unie Hlubina

Blansko

Rosice

3:1

Start Brno

Blansko

27.10.2024 | 14:30

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Rosice

3

1

vs

Start Brno

Blansko

27.10.2024 | 14:30

Rozpis zápasů
Blanenští zajížděli k dohrávce 7. kola do Hlubiny. Domácí byli v úvodu aktivnější a vypracovali si i slibné šance, zatímco Blansko hrozilo zejména ze standardních situací. Ve 45. minutě se prosadil Skopal a Blansko tak odcházelo do kabin s jednobrankovým mankem. Po změně stran mohla Hlubina utkání definitivně rozhodnout, místo toho se ale na druhé straně prosadil Šmerda a bylo vyrovnáno. Domácí si vzápětí mohli vzít vedení zpět, Kubica byl ale proti. V 75. minutě tak dokonal obrat v utkání Jambor a Blansko slaví veledůležité vítězství.

7. kolo , 2. října 2024, TJ Unie Hlubina - FK Blansko

TJ Unie Hlubina

1:2

1:0

FK Blansko

Branky: 45. Skopal - 58. Šmerda, 75. Jambor
Žluté karty: 42. Dybal, 77. Nevřela, 86. Hrušovský - 90+2. Novák
Rozhodčí: Mrázek - Jurajda, Labaš
Delegát: Jiří Juřička

Sestavy

Bílý - Dybal, Nevřela (83. Ligač), Förster (C) (71. Látal), Janjuš (53. Šindler), Badalyan (71. Perrette), Skopal, Sotorník, Hrušovský, Byrtus (53. Macíček), Fulnek
Náhradníci: Passler - Jurčák, Látal, Perrette, Ligač, Šindler, Macíček
Trenér: Zdeněk Skotnica

Kubica - Adamec, Chyla, Smrčka (C), Gimsay - Kocůrek (70. Blažík), Feik - Jambor (90. Novák), Sedlák (90+3. Psota), Málek (46. Šmerda) - Tulajdan (70. Černý)
Náhradníci: Piták - Blažík, Bednář, Černý, Novák, Šmerda, Psota
Trenér: Jiří Vorlický

V úvodu zápasu byla aktivnější Hlubina. Už v 8. minutě se po rohovém kopu dostal k zakončení z bezprostřední blízkosti domácí hráč, Kubicu ale nepřekonal. V 15. minutě domácí opět zahrozili po přetaženém centru na zadní tyč a minutu nato skončila střela z hranice vápna těsně mimo. O 4 minuty později to dobře zkoušel z přímého kopu ze 30 metrů kapitán Smrčka, brankář Bílý musel na kluzkém terénu zasahovat a vyrazit míč do bezpečí. Ve 27. minutě Sedlák nezužitkoval Gimsayův centr, na druhé straně zase Smrčka vykopával z brankové čáry hlavičku Janjuše.

Ve 35. minutě blanenští rozvlnili síť po povedené standardní situaci, branka však kvůli ofsajdu neplatila. Ve 43. minutě zahrozil z přímého kopu Gimsay, Bílý se ale překonat nenechal. Těsně před odchodem do kabin se poprvé měnilo skóre. Po odvráceném rohovém kopu přišel centr do pokutového území, míč si našel za obranou Skopal a z voleje nedal Kubicovi šanci - 1:0. V nastaveném čase se blanenští ihned pokusili o vyrovnání. Ze střední vzdálenosti napřáhl Kocůrek a míč skončil na tyči. Blansko tak muselo ve druhém dějství opět dotahovat.

Do druhého poločasu Málka nahradil Dominik Šmerda. Právě Šmerda byl ve 48. minutě v pokutovém území zezadu tvrdě atakován, penalta se ale nepískala. Vzápětí měl obrovskou šanci na vyrovnání Gimsay, jeho křížnou střelu ovšem vyrazil Bílý na roh. Hlubina odpověděla nepříjemnou střelou Förstera, se kterou si Kubica poradil. V 55. minutě Kubica výborným zákrokem zneškodnil střelu domácího hráče uvnitř pokutového území. Krátce poté po centru z pravé strany a zakončení z malého vápna dokonce zvonila tyč. O pár chvil později bylo další nebezpečné zakončení Hlubiny zablokováno na rohový kop.

Blansko tak přečkalo tlak domácích a samo udeřilo. V 58. minutě se po průnikové přihrávce od Jambora prosadil křížnou střelou Dominik Šmerda - 1:1. Hlubina mohla ihned odpovědět. Domácí útočník prošel až před Kubicu, který skvělým zákrokem vyrazil míč nohou na roh a výrazně tak podržel svůj tým. Ani jeden z týmů se nechtěl spokojit s remízou a k vidění byl otevřený fotbal. V 75. minutě se Blansko prosadilo podruhé. Šmerda vysunul do úniku Černého, ten svedl mimo pokutové území souboj s brankářem Bílým. Míč se následně odrazil k Danu Jamborovi, který trefil odkrytou síť - 1:2.

V 88. minutě Gimsay obral o míč rozehrávajícího beka a hledal přihrávkou na malém vápně Sedláka, toho však stihl odzbrojit vracející se obránce. Blanenští dobře bránili a soupeře už do větší šance nepustili. Po dlouhém čekání se tak svěřenci kouče Vorlického dočkali a po vítězství 1:2 zapisují veledůležité 3 body do tabulky.

Náročný anglický týden zakončí Blansko v sobotu 5. října, kdy na stadionu v Údolní ulici hostí juniorku Slovácka. Utkání startuje v 15:00!


Autor: Zdeněk Veselý ml.