1. FC Slovácko BFC HlučínSK Hanácká Slavia Kroměříž1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínFC Zbrojovka Brno BSK UničovFC StráníMFK Karviná BTJ Start BrnoFC ZlínskoTJ Unie Hlubina

Blansko

Třinec

1:2

Hodonín

Blansko

28.09.2024 | 15:30

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Třinec

1

2

vs

Hodonín

Blansko

28.09.2024 | 15:30

Rozpis zápasů
Blansko přivítalo v 8. kole MSFL na domácím hřišti ambiciózní mužstvo Třince. Blanenské poslal ve 24. minutě do vedení Jambor a povedený výkon v prvním dějství tak znamenal vedení 1:0. Třinec ovšem ve druhém poločase Blansko zatlačil a dvěma góly v rozmezí 5 minut otočil stav. Čtvrthodiny před koncem byl po druhé žluté kartě vyloučen třinecký Ivanovič a domácí tak měli k dispozici přesilovku. Šance na vyrovnání přišly, ale střelecké trápení Blanska pokračuje a série bez vítězství už čítá 6 zápasů.

8. kolo , 20. září 2024, FK Blansko - FK Třinec

FK Blansko

1:2

1:0

FK Třinec

Branky: 24. Jambor - 65. Smrčka (vl.), 69. Dadak
Žluté karty: 50. Kubica, 67. Kocůrek, 88. Chyla, 90+2. Šmerda - 45+1. Trček, 56. Dadak, 59. Ivanovič, 84. Machuča, 90+4. Mrózek
Červené karty: 0 - 75. Ivanovič (po 2. ŽK)
Rozhodčí: Julínek - Budovič, Prokůpek
Delegát: Karel Piňos

Sestavy

Kubica - Feik, Chyla, Smrčka (C), Adamec - Kocůrek - Jambor (74. Šmerda), Novák (46. Bednář), Sedlák, Gimsay (80. Málek) - Tulajdan
Náhradníci: Veselý - Bednář, Šmerda, Foltýn, Psota, Málek, Gabriel, Kouakou
Trenér: Jiří Vorlický

Mrózek - Trček (46. Brak), Samiec (46. Ivanović), Dadak - Vlachovský (46. Bolf), Agbo (85. Zinhasović), Machuča, Szewieczek - Omasta (76. Brzóska), Dedič, Cienciala
Náhradníci: Fabisz - Konečný, Ivanovič, Brzóska, Bolf, Zinhasovič, Brak
Trenér: Tomáš Hejduček

První střelecký pokus si připsal už ve 2. minutě Sedlák, míč šel však vedle levé tyče. Zanedlouho poté zahrozil na druhé straně po centru zprava hlavou těsně mimo Omasta. Ve 14. napálil odražený míč nad branku Kocůrek. O 10 minut později se poprvé měnilo skóre. Feik dobře přečetl situaci a rychle vhozeným autem vyslal do úniku Jambora, který střelou ke vzdálenější tyči propálil Mrózka - 1:0.

Blansko dobře kombinovalo, bylo aktivní, čímž soupeři narušovalo hru. Třinec se tak uchyloval spíše k dlouhým nákopům a jakýkoli náznak šance vyřešila pozorná obrana blanenských. V nastaveném čase prvního dějství Tulajdan přiklepl míč do běhu Gimsayovi, tomu ovšem střela v dobré pozici nesedla a brankář míč bez problému lapil. Po poločase byli tedy spokojenější fotbalisté Blanska.

Třinec do druhého poločasu provedl hned 3 změny v sestavě a postupně přebíral iniciativu. V 52. minutě po přetaženém centru na zadní tyč Feik zablokoval pokus hostujícího hráče směřující do branky. V 59. minutě po standardní situaci Bednáře neměl daleko ke gólu Tulajdan, ale na dlouhou nohu zakončil z bezprostřední blízkosti nad branku.

Blanenští nebyli schopni vepředu udržet míč a Třinec je tak dostával pod větší a větší tlak. Hosté po rohovém kopu nadvakrát zblízka nepropálili obranný blok Blanska. V 65. minutě bylo vyrovnáno. Po centru do vápna ze středu pole míč nešťastně hlavou tečoval do protipohybu brankáře Smrčka - 1:1. Za další 4 minuty Třinec dokonal svůj obrat v zápase. Na rohový kop si nejvýše naskočil Dadak a Kubica byl bez šance - 1:2.

Krátce po inkasované brance se po přihrávce Sedláka ocitl ve slibné šanci Gimsay, ale branku netrefil. V 74. minutě se do hry dostal Dominik Šmerda. Záložník Blanska si po minutě pobytu na hřišti došel pro faul od Ivanoviče, který byl po druhé žluté kartě vyloučen. Domácí tedy měli k dispozici přesilovku. O chvíli později se po akci Šmerdy ocitl v další dobré šanci Gimsay, pokus ovšem zablokoval jeden z obránců.

V 79. minutě Smrčka výborně vysunul Sedláka, ten však tváří v tvář brankáři v jasné šanci přestřelil. Pár minut před koncem po obloučku do vápna Šmerdovi smolně utekl míč a Mrózek míč sebral. V nastaveném čase se stejný hráč dostal v nelehké pozici k zakončení, ale přes třineckou tvrz skončil tečovaný pokus v rukavicích brankáře. Všechny body tedy putují do Třince. Blanenští fotbalisté nezanechali herně špatný dojem, opět však vyšli bodově naprázdno a pokračuje i jejich trápení koncovce.

Další utkání sehrají svěřenci kouče Vorlického v sobotu 28. září, kdy zajíždějí k zápasu do Hodonína. Utkání startuje v 15:30.


Autor: Zdeněk Veselý ml.