1. FC Slovácko BFC HlučínSK Hanácká Slavia Kroměříž1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínFC Zbrojovka Brno BSK UničovFC StráníMFK Karviná BTJ Start BrnoFC ZlínskoTJ Unie Hlubina

Hodonín

Blansko

2:2

Hlubina

Blansko

02.10.2024 | 16:00

Rozpis zápasů

vs

Hodonín

Blansko

2

2

vs

Hlubina

Blansko

02.10.2024 | 16:00

Rozpis zápasů
Blanenští fotbalisté zajížděli do Hodonína s jasným cílem - přerušit sérii bez bodového zisku. Začátek zápasu jim však nevyšel a už po 13 minutách prohrávali 2:0. Blansko ovšem utkání nezabalilo. Ještě do poločasu snížil Kocůrek a v 61. minutě bylo po gólu Šmerdy vyrovnáno. Svěřenci kouče Vorlického mohli i zvítězit. Nejprve nebyl pro těsný ofsajd uznán gól Tulajdanovi, v obrovské šanci neuspěl Gabriel a gólově se neuchytila ani střela Feika. Výsledkem byl tedy bod za remízu 2:2.

9. kolo , 28. září 2024, FK Hodonín - FK Blansko

FK Hodonín

2:2

2:1

FK Blansko

Branky: 10. Veljača, 13. Švantner - 34. Kocůrek, 61. Šmerda
Žluté karty: 84. Nečas, 90+1. Vincour - 89. Blažík
Rozhodčí: Mankovecký - Malý, Ganaj
Delegát: Karel Linhart

Sestavy

Petráš (C) - Ďurek, Dressler, Vincour, Švantner, Pernica (46. Bohun), Veljača, Jáger (70. Holek), Opatřil (46. Vintr), Dunda, Langer (70. Nečas)
Náhradníci: Adamec - Vintr, Kadlec, Hamrle, Holek, Bohun, Nečas
Trenér: Pavol Švantner

Kubica - Adamec (54. Černý), Chyla (25. Blažík), Smrčka (C), Gimsay - Kocůrek, Feik - Jambor (54. Šmerda), Sedlák, Málek (54. Gabriel) - Tulajdan (83. Novák)
Náhradníci: Piták - Blažík, Černý, Novák, Šmerda, Psota, Gabriel
Trenér: Jiří Vorlický

Blanenští nevstoupili do utkání dobře a zanedlouho inkasovali. Už v 10. minutě se po chybě obránce dostal do samostatného úniku Veljača, který prostřelil Kubicu mezi nohy - 1:0. A to nebylo vše. O 3 minuty později si ve středu pole navedl míč ke střele Švantner a střelou z dobrých 35 metrů překonal Kubicu - 2:0. Blansko odpovědělo šancí v 18. minutě. Smrčka vyvezl míč a mezi stopery našel volného Málka, ten ovšem ve velké šanci zamířil jen doprostřed a Petráš míč vyrazil.

Ve 34. minutě Blansko snížilo. Po rohovém kopu se ve vápně nejlépe zorientoval Kocůrek a pohotovou střelou do šibenice skóroval - 2:1. Krátce před koncem poločasu ještě zahrozil hlavou po standardní situaci domácí Dressler, míč šel však vedle pravé tyče. Více šancí první poločas nenabídl a do kabin tak šli spokojenější hráči Hodonína.

Blansko se hnalo za vyrovnáním. V 51. minutě Tulajdan sklepl míč pro Jambora, střela z voleje z hranice šestnáctky ovšem přesný cíl nenašla. V 59. minutě se dostal v krátkém sledu ke dvěma zakončením Veljača, ale ani v jednom případě nezamířil přesně. Krátce nato se po přihrávce Feika dostal k zakončení uvnitř vápna Gabriel, Petráš ovšem míč bez větších problémů lapil.

V 61. minutě se Blansko dočkalo. Sedlák hrudí přiklepl míč Šmerdovi, který se zpoza šestnáctky z první opřel do míče a střelou k bližší tyči rozvlnil síť - 2:2. V 74. minutě překonal Petráše hlavou Tulajdan, branka však pro těsný ofsajd neplatila. O 5 minut později Gimsay našel přesným centrem na malém vápně Gabriela, ten ale v jasné pozici přestřelil. Na druhé straně zahrozil po odvráceném rohu skákavou střelou Vintr, Kubica míč zpacifikoval.

V 87. minutě se dostal ke střele na pravé straně Feik, povedený pokus proletěl jen těsně kolem pravé tyče. Více šancí už diváci neviděli a utkání tak skončilo remízou 2:2. Blanenští tak mohou litovat laciných branek v krátkém sledu, pozitivem je však smazání dvoubrankového manka a zisk alespoň jednoho bodu po čtyřech porážkách v řadě.

Příští zápas sehrají svěřenci kouče Vorlického už ve středu 2. října, kdy zajíždějí k dohrávce 7. kola na půdu Hlubiny. Utkání startuje v 16:00.


Autor: Zdeněk Veselý ml.