1. FC Slovácko BFC HlučínSK Hanácká Slavia Kroměříž1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínFC Zbrojovka Brno BSK UničovFC StráníMFK Karviná BTJ Start BrnoFC ZlínskoTJ Unie Hlubina

Blansko

Rosice

3:1

Start Brno

Blansko

27.10.2024 | 14:30

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Rosice

3

1

vs

Start Brno

Blansko

27.10.2024 | 14:30

Rozpis zápasů
Blanenští fotbalisté přivítali v 10. kole na domácím stadionu juniorku Slovácka. Hosté mohli jít v úvodu do vedení, Blansko však podržel Kubica. Skóre zápasu tedy otevřel v 19. minutě po rohovém kopu hlavou Feik. Slovácko bylo více na míči, tlak ovšem nedokázalo zúročit a za domácí zvyšoval vedení Jambor. Blansko mohlo ve druhém poločase z dobrých šancí utkání nadobro rozhodnout, ale nestalo se tak a muselo být až do konce zápasu proti houževnatému soupeři velmi obezřetné. Obrana Blanska si počínala dobře a zodpovědný výkon v defenzivní fázi tedy znamenal vítězství 2:0.

10. kolo , 5. října 2024, FK Blansko - 1. FC Slovácko B

FK Blansko

2:0

2:0

1. FC Slovácko B

Branky: 18. Feik, 39. Jambor
Žluté karty: 20. Chyla, 64. Smrčka, 77. Adamec, 78. Blažík - 85. Kočí
Rozhodčí: Ehrenberger - Grečmal, Labaš
Delegát: Jan Svoboda

Sestavy

Kubica (90+4. Piták) - Feik, Chyla, Smrčka (C), Adamec - Kocůrek - Jambor (58. Černý), Šmerda (69. Blažík), Sedlák (90+4. Málek), Gimsay - Tulajdan (58. Novák)
Náhradníci: Piták - Blažík, Kouakou, Černý, Novák, Foltýn, Málek
Trenér: Jiří Vorlický

Balciar - Onuoha, Jaja, Olayiwola (79. Severa), Kočí, Okoromi, Kopr, Kudela (C), Břečka (58. Prachar), Milanov, Ndubuisi
Náhradníci: Urban - Prachar, Severa, Kim, Radoičic
Trenér: Darko Šuškavčevič

Před samotným utkáním vedení klubu spolu se starostou města Blanska panem Ing. Jiřím Crhou poblahopřálo oslavencům z realizačního týmu Blanska. Ve čtvrtek 3. října oslavil 60. narozeniny vedoucí mužstva Roman Malý, následující den, tedy v pátek 4. října, slavil stejné jubileum i trenér brankářů Jaromír Piták.

První velkou šanci zápasu si ve 13. minutě vypracovalo Slovácko. Po centru zleva se míč za malým vápnem odrazil k volnému Okoromimu, kterého v jasné šanci fantasticky vychytal Kubica. Udeřilo tedy na druhé straně. V 18. minutě zahrával rohový kop Smrčka, na míč si naskočil Tomáš Feik a povedenou hlavičkou ke vzdálenější tyči poslal svůj tým do vedení - 1:0. V následujících minutách měli míč na svých kopačkách povětšinu času hosté ze Slovácka. Ve 29. minutě blanenskou obranu vystrašil nebezpečný centr zleva a o chvíli později skončila tečovaná střela Ndubuisiho nad břevnem. Stejnému hráči se v zakončení nevedlo lépe ani ve 36. minutě, když přestřelil z voleje po centru zleva.

Ve 39. minutě se tak z ojedinělé šance radovalo opět Blansko. Hosté chybovali v rozehrávce a Jambor posunul míč doleva na Tulajdana. Blanenský útočník situaci dobře vyhodnotil a zpětnou přihrávkou oslovil právě Dana Jambora, který levačkou procedil Balciara - 2:0. Krátce nato Kubica kryl hlavičku Okoromiho. Ve 43. minutě hlavičkoval po rohovém kopu vedle pravé tyče volný Milanov. Další střelecké pokusy Kopra a Milanova také nenašly přesný cíl a po poločase tedy Blansko odcházelo do kabin s dvoubrankovým vedením.

Ihned po změně se po povedené kombinaci ocitl nalevo v dobré pozici Gimsay, namísto střely však volil přízemní centr, kterým nikoho z nabíhajících spoluhráčů nenašel. Na druhé straně se dostal po centru zprava k hlavičce Okoromi, míč naštěstí přeběhl, jinak by pravděpodobně zakončoval do odkryté sítě. O minutu později napálil odražený míč nad branku Ndubuisi. V 54. minutě po sklepnutí Jambora střílel nebezpečně Šmerda a brankář vyrazil míč na roh. Minutu nato si oba hráči role prohodili. Šmerda výborně vysunul Jambora, který ve velké šanci Balciara nepropálil.

Slovácko kombinovalo, pozorná obrana blanenských ho však do větších šancí nepouštěla. V 70. minutě po nákopu za obranu neuspěl tváří v tvář brankáři Gimsay a míč proletěl nad břevnem. Za hosty to zkoušel Kopr, ale ani tentokráte to k úspěchu nevedlo. V 88. minutě se do velké šance dostal střídající Novák, svůj únik ovšem zakončil slabou střelou do rukavic Balciara. V poslední nastavené minutě se na hřiště dostal i oslavenec Jaromír Piták a Blansko tak po zodpovědném výkonu zvítězilo 2:0.

Příští utkání sehrají svěřenci kouče Vorlického v neděli 13. října, kdy zajíždí do Frýdku-Místku. Utkání startuje v 10:15.



Autor: Zdeněk Veselý ml.