1. FC Slovácko BFC HlučínSK Hanácká Slavia Kroměříž1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínFC Zbrojovka Brno BSK UničovFC StráníMFK Karviná BTJ Start BrnoFC ZlínskoTJ Unie Hlubina

Fr.-Místek

Blansko

1:1

Blansko

Rosice

19.10.2024 | 14:30

Rozpis zápasů

vs

Fr.-Místek

Blansko

1

1

vs

Blansko

Rosice

19.10.2024 | 14:30

Rozpis zápasů
Blansko se v 11. kole MSFL vydalo do Frýdku-Místku, kde se mu příliš nedaří. V prvním poločase byli jednoznačně nebezpečnější domácí fotbalisté, branka však nepadla. Druhý poločas nabídl šance na obou stranách. Frýdek trefil podruhé v zápase břevno, za Blansko hrozil především aktivní Šmerda. V 71. minutě šli domácí po standardní situaci do vedení, za 4 minuty ale vyrovnal tečovanou střelou Dominik Šmerda a zápas tak skončil remízou 1:1.

11. kolo , 13. října 2024, FK Frýdek-Místek - FK Blansko

FK Frýdek-Místek

1:1

0:0

FK Blansko

Branky: 71. Gorčica - 75. Šmerda
Žluté karty: 42. Rubý, 44. Velner, 51. Bialek - 38. Jambor, 70. Feik
Rozhodčí: Proske - Dudek, Ganaj
Delegát: Luděk Langhammer

Sestavy

Lasák - Velner (C), Makowiecki, Kedroň, Imider (61. Neumann), Obuch (83. Hajnoš), Bialek, Harušťák, Hykel, Gorčica, Rubý
Náhradníci: Vavřík - Coufal, Massaniec, Šponer, Tomeček
Trenér: Martin Šrámek

Kubica - Feik, Černý, Smrčka (C), Gimsay (90+3. Psota) - Kocůrek - Adamec, Šmerda (83. Kamenský), Jambor (90+3. Novák), Málek (62. Tulajdan) - Sedlák (90+3. Kouakou)
Náhradníci: Nešetřil - Kouakou, Tulajdan, Novák, Psota, Kamenský, Čejka
Trenér: Jiří Vorlický

Jako první zahrozili domácí, když v 9. minutě zakončoval na dlouhou nohu z malého vápna nad branku Imider. Frýdek pokračoval ve své aktivitě. O chvíli později po rohovém kopu vracel míč před branku Velner a křížná hlavička Hykela proletěla těsně kolem pravé tyče. Za další minutu střílel z hranice šestnáctky těsně mimo Gorčica. Ve 20. minutě přišla dosud největší šance domácích. Po sražené střele se dostal k zakončení z malého vápna kapitán Velner, Kubica však předvedl výborný zákrok a podržel tak svůj tým.

Ve 30. minutě využil Rubý blanenské nepozornosti a nečekaně rozehrál standardní situaci, Harušťák orazítkoval břevno a odražený míč z malého vápna odklidil obětavým zákrokem hlavou Tomáš Černý. Blansko zahrozilo ve 37. minutě, kdy pálil nad branku Šmerda. O 6 minut později Málek slabě zakončil střílený centr Gimsaye a první poločas tak branku nenabídl.

Začátek druhého poločasu rozhodně nenudil. Nejprve Kubica vytěsnil nepříjemný střílený centr Kedroně, na druhé straně vyškrábl Šmerdovu hlavičku konečky prstů Lasák. Z následného rohu Blanska podnikl Frýdek rychlý brejk, Rubý ovšem z dobré pozice branku netrefil. V 55. minutě Jambor skvěle našel rozeběhnutého Šmerdu, ten ale, bohužel, zakončit nedokázal.

V 61. minutě blanenským pořádně zatrnulo, to když Rubý po zpětné přihrávce Imidera tvrdou střelou napálil břevno. O několik minut později hlavičkoval vedle pravé tyče Hykel. V 71. minutě se Frýdek dočkal. Z pravé strany rozehrával standardní situaci Adam Gorčica a míč propadl až do sítě - 1:0. Blansko ale záhy odpovědělo. V 75. minutě napřáhl za vápnem Dominik Šmerda a jeho tečovaný pokus přeloboval bezmocného Lasáka - 1:1. Domácí ještě zahrozili v nastaveném čase, kdy po dlouhém autovém vhazování a střele Gorčici vznikla ve vápně Blanska menší skrumáž. Stav už se však nezměnil a blanenští fotbalisté tak uhráli ve Frýdku-Místku skvělý bod za remízu 1:1.

Příští utkání sehrají svěřenci kouče Vorlického v sobotu 19. října, kdy hostí na stadionu na Údolní Slovan Rosice. Utkání startuje ve 14:30.


Autor: Zdeněk Veselý ml.