1. FC Slovácko BFC HlučínSK Hanácká Slavia Kroměříž1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínFC Zbrojovka Brno BSK UničovFC StráníMFK Karviná BTJ Start BrnoFC ZlínskoTJ Unie Hlubina

Blansko

Rosice

3:1

Start Brno

Blansko

27.10.2024 | 14:30

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Rosice

3

1

vs

Start Brno

Blansko

27.10.2024 | 14:30

Rozpis zápasů
Sobotní odpoledne se na Údolní neslo ve znamení jihomoravského derby mezi Blanskem a Rosicemi. Blansko od úvodních minut dobře kombinovalo, bylo nebezpečnějším celkem, ale své velké šance nedokázalo dlouho využít. Skóre zápasu tak otevřel až těsně před odchodem do kabin z penalty Sedlák. Po změně stran neuspěl v další tutovce Jambor, zanedlouho poté se však ujala hlavička Chyly a stav byl 2:0. Blansko kontrolovalo hru a s výjimkou Sedláčkovi střely, kterou Kubica v 82. minutě vyrazil, nepouštělo hosty z Rosic do šancí. V nastaveném čase sice snížil hlavou Rimovičs, minutu nato však přidal pojistku Novák a Blansko tak zaslouženě zvítězilo 3:1, přičemž rozdíl ve skóre mohl být vzhledem k obrovským šancím výraznější.

12. kolo , 19. října 2024, FK Blansko - FC Slovan Rosice

FK Blansko

3:1

1:0

FC Slovan Rosice

Branky: 43. Sedlák (pen.), 52. Chyla, 90+2. Novák - 90+1. Rimovičs
Žluté karty: 86. Kocůrek, 90+2. Novák - 49. Rajčinec, 51. Rimovičs, 54. Dobrovodský, 65. Fila, 77. Kaláb
Rozhodčí: Mrázek - Slováček, Zapletal
Delegát: Petr Karas

Sestavy

Kubica - Chyla, Černý, Smrčka (C) - Kocůrek - Adamec, Jambor (90+3. Němec), Sedlák (90+3. Ščučka), Málek (53. Šmerda), Gimsay (90+3. Brázda) - Tulajdan (86. Novák)
Náhradníci: Nešetřil - Bednář, Ščučka, Novák, Šmerda, Brázda, Němec
Trenér: Jiří Vorlický

Drobek - Rimovičs, Kulík, Nečas (57. Přikryl), Dobrovodský (57. Mazuch), Kolíčný (C) (66. Kaláb), Fila, Novotný (46. Kos), Goj, Matula, Rajčinec (57. Sedláček)
Náhradníci: Vychodil - Kos, Přikryl, Mazuch, Sedláček, Kaláb, Oulehla
Trenér: Petr Čuhel

Úvodní šanci zápasu si připsalo už ve 4. minutě Blansko, Málek ovšem z malého vápna po zaseknutí obránce zamířil jen do boční sítě. V 11. minutě se dostal ke střele na hranici šestnáctky hostující Matula, jeho slabou střelu Kubica bez problému pokryl. Minutu nato centroval zprava Nečas a míč zastavila až pravá tyč blanenské branky. Na druhé straně se dostal k zakončení zpoza vápna Málek a míč skončil těsně nad.

Ve 33. minutě mohlo jít Blansko do vedení. Rosice zahrávaly standardní situaci, kterou výborně odvrátil hlavou Smrčka. Poslední bránící hráč Rosic následně ztratil míč a Jambor postupoval z vlastní poloviny sám na branku, dlouhé sólo ale gólem neskončilo. O 5 minut později se po obloučku Tulajdana ocitl v další tutovce Jambor, střela mu však nesedla ideálně a Drobek míč vyrazil. Krátce poté přestřelil po centru Adamce z dobré pozice Sedlák.

Ve 43. minutě se Blansko dočkalo zaslouženého gólu. Po dlouhém pasu Černého byl ve vápně faulován Adamec a rozhodčí ukázal na značku pokutového kopu. Tíhu okamžiku unesl Martin Sedlák, který penaltu bezpečně proměnil a ukončil tak své střelecké trápení trvající téměř 2 měsíce – 1:0. Rosice mohli vzápětí srovnat, exblanenský Rajčinec ovšem v dobré šanci mířil nad branku. O poločase byli tedy spokojenější fotbalisté Blanska.

Krátce po změně stran se do další velké šance prodral Jambor, ale míč zblízka napálil jen do brankáře Drobka. V 52. minutě se opět měnilo skóre. Gimsay zahrával standardní situaci, na přetažený centr si naskočil Tomáš Chyla a hlavou rozvlnil síť – 2:0. V 68. minutě se po rohovém kopu Smrčky a zablokované střele Tulajdana dral do zakončení Chyla, na míč ale těsně nedosáhl. V 76. minutě vyzkoušel Drobkovu pozornost Šmerda, střele k bližší tyči ale scházela větší razance.

V 82. minutě po nakrátko rozehraném rohovém kopu skončil Matulův nástřel vedle pravé tyče. O pár chvil později se dostal k zakončení uvnitř pokutového území Sedláček, Kubica míč dobrým zákrokem vyrazil. V první nastavené minutě se po centru Kose zavěsil do vzduchu Rimovičs a hlavou snížil na 2:1. Blansko však žádné drama nepřipustilo. O minutu později si Gimsayův střílený centr našel na malém vápně Jan Novák a upravil tak na konečných 3:1. Blansko si tedy po dobrém výkonu připisuje důležité 3 body do tabulky.

Příští utkání sehrají svěřenci kouče Vorlického v neděli 27. října, kdy zajíždí k derby na půdu Startu Brno. Utkání startuje ve 14:30.


Autor: Zdeněk Veselý ml.