1. FC Slovácko BFC HlučínSK Hanácká Slavia Kroměříž1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínFC Zbrojovka Brno BSK UničovFC StráníMFK Karviná BTJ Start BrnoFC ZlínskoTJ Unie Hlubina

Start Brno

Blansko

2:2

Blansko

Hlučín

02.11.2024 | 14:00

Rozpis zápasů

vs

Start Brno

Blansko

2

2

vs

Blansko

Hlučín

02.11.2024 | 14:00

Rozpis zápasů
Zápas mezi Startem Brno a Blanskem uzavíral 13. kolo MSFL. Blansko se snažilo kombinační hrou vyzrát na domácí obranu, zatímco Start od úvodních minut čekal na chyby blanenských, hrozil z rychlých protiútoků a díky výrazné výškové převaze i z každé standardní situace. Právě po standardní situaci šli domácí po hlavičce Plichty do vedení. Blansko ještě do poločasu otočilo stav, a to především zásluhou Dominika Šmerdy. Start po změně stran využil tlaku ze standardních situací a vyrovnal. Oba týmy mohly utkání rozhodnout, ale další branky už diváci neviděli. Zápas plný tvrdých osobních soubojů, které rozhodčí často netrestal, tak po remíze 2:2 skončil asi zaslouženou dělbou bodů.

13. kolo , 27. října 2024, TJ Start Brno - FK Blansko

TJ Start Brno

2:2

1:2

FK Blansko

Branky: 15. Plichta, 55. vl. gól - 17. Sedlák, 36. Šmerda
Žluté karty: 52. Duda, 76. Šumbera, 86. Zikl - 59. Gimsay, 84. Kocůrek
Rozhodčí: Ehrenberger - Slabý, Kolář
Delegát: Miroslav Fridrichovský

Sestavy

Zádrapa - Slovák, Papež (90. Remiáš), Zikl, Duda, Plichta, Toczyski (61. Odstrčil), Novák (C), Šumbera, Bartůněk, Svoboda (61. Hladký)
Náhradníci: Špelda - Praks, Odstrčil, Remiáš, Šíp, Hladký, Crhan
Trenér: Michal Kugler

Kubica - Chyla, Černý, Smrčka (C) - Kocůrek - Adamec, Jambor, Sedlák, Šmerda (77. Málek), Gimsay (64. Feik) - Tulajdan
Náhradníci: Nešetřil - Nešetřil - Feik, Kouakou, Novák, Málek, Psota, Němec
Trenér: Jiří Vorlický

První zakončení mělo už ve 2. minutě na svědomí Blansko, ale volej Sedláka z hranice vápna zablokoval obránce na roh. Ve 12. minutě to zkoušel za vápnem Šumbera, Kubica jeho pokus vytěsnil mimo tři tyče. O chvíli později se domácí mohli radovat. Šumbera zahrával standardní situaci a našel volného Plichtu, který nedal hlavou Kubicovi šanci – 1:0. Blansko však vzápětí dokázalo odpovědět. Šmerda vyslal z přímého kopu jedovatou střelu, Zádrapa míč s námahou vyrazil pouze k nohám Sedláka a blanenský záložník uklidil míč do sítě – 1:1.

Ve 27. minutě Blansko chybovalo v rozehrávce a po centru zleva hlavičkoval těsně vedle Zikl. Stejný hráč se dostal k zakončení i o pár minut později, s jeho střelou ovšem neměl Kubica větší problémy. Ve 31. minutě po nakrátko rozehrané standardní situaci vyslal do vápna nebezpečný přízemní centr Gimsay, obrana Startu ale se štěstím odvrátila míč na roh. Ve 36. minutě se opět měnilo skóre. Po dlouhém autovém vhazování šel míč po trase Tulajdan-Sedlák-Jambor, poslední jmenovaný přihrál Šmerdovi, který si na levé straně zasekl míč na svojí silnější pravačku a chytrou střelou ke vzdálenější tyči poslal Blansko do vedení – 1:2.

Ve 40. minutě se po dalším centru neujala hlavička Plichty a 2 minuty nato zakončil Svoboda nebezpečný brejk Startu střelou nad branku. První dějství tedy dopadlo lépe pro Blansko.

Po změně stran si domácí vytvořili sérii standardních situací. Nejprve po rohu Papeže vytáhl Kubica skvělý zákrok proti hlavičce Nováka. Z následného rohového kopu se blanenský brankář zaskvěl i proti dalšímu zakončení z bezprostřední blízkosti. Tlak ovšem nakonec ve vyrovnávací branku vyústil. Po dlouhém autu si našel míč ve vápně Šumbera, jehož oblouček se snesl až za záda Kubici – 2:2. Míč směřující do branky ještě pravděpodobně při obranné snaze tečoval Tomáš Chyla, neboť mu byl gól připsán jako vlastní. Nutno podotknout, že blanenský obránce v tom byl zcela nevinně.

V následujících minutách se Blansko snažilo vyzrát na domácí obranu, přičemž Start jako celý zápas čekal na chybu blanenských a možnost rychlého protiútoku. V 66. minutě Duda hrající pod žlutou kartou tvrdě fauloval Sedláka, ale sudí Ehrenberger se pravděpodobně bál udělit hráči druhou žlutou kartu a oslabit tak domácí tým. V 70. minutě se ocitl ve slibné šanci útočník Plichta, střela z vápna mu ovšem nesedla a letěla vysoko nad. O 5 minut pálil z voleje nebezpečně Chyla a Zádrapa míč vyrazil na rohový kop.

V poslední desetiminutovce mohly oba týmy strhnout vedení na svou stranu. V 81. minutě střílel nad branku Málek, na druhé straně se dral do zakončení Zikl a další nebezpečný závar odvrátil výborným obranným zákrokem Černý. Následnou hlavičku Nováka z rohového kopu vyboxoval Kubica do bezpečí. V 87. minutě si Sedlák našel za malým vápnem Tulajdanův centr, zakončení z vyložené pozice mu však nesedlo ideálně a Zádrapa míč pokryl. Jihomoravské derby mezi Startem a Blanskem tedy skončilo remízou 2:2.

Příští utkání sehrají svěřenci kouče Vorlického v sobotu 2. listopadu, kdy na domácím stadionu na Údolní přivítají mužstvo Hlučína. Utkání startuje ve 14:00.


Autor: Zdeněk Veselý ml.